Acasa | Relatii | Maică-ta e de vină!

Maică-ta e de vină!

 SHARE  

Adaugat in 13 septembrie 2016

Maică-ta e de vină!

Vinovatul din relatii. Foto: Photoxpress

Când lucrurile nu mai funcţionează aşa cum ar trebui într-o relaţie, se întâmplă ca nu o dată să auzim propoziţia “maică-ta e de vină!” aruncată cu năduf de el sau de ea.

Există şi variaţiuni pe această temă, iar mama poate fi înlocuită cu alte persoane apropiate, care poartă vina pentru ceea ce se întâmplă. Aşadar, indiferent dacă în discuţie apare mama, soacra, mătuşa, sora sau chiar prietenii, în multe relaţii de cuplu e tot timpul cineva responsabil pentru greşelile care există în relaţia dintre cei doi.

În viziunea partenerului care face reproşul, vinovatul și cel asupra căruia se revarsă acuzele este cel care a inoculat mai demult în celălalt partener tot felul de obiceiuri şi de mentalităţi eronate, ce se răsfrâng în prezent asupra cuplului. Acuzatorul nu are cum să fie vinovat niciodată, dacă se întâmplă ceva rău, ci de vină e mereu altcineva. Bineînţeles, după ce sunt epuizate variantele vinovaţilor externi, tot partenerul e cel care poartă în cârcă muntele de vinovăţie pentru starea existentă.

Mereu e altcineva de vină

Iar ca să înţelegem mai bine această situaţie, să zicem că se reflectă perfect în cazuri în care unul dintre parteneri îl înşală pe celălalt, pentru că acesta stă foarte mult timp la serviciu şi îl neglijează pe cel care a înşelat, sau când în cuplu apare violenţa verbală, iar cel care proferează injurii dă vina pe partener pentru că nu-l înţelege. Similar, de vină pentru eşecul la serviciu, acumularea de kilograme, înfăţişarea deplorabilă, neînţelegerile cu cei mici sau disensiunile cu prietenii este numai vina partenerului.

Există soluţii pentru a nu mai spune “Maică-ta e de vină!”

Din fericire, lucrurile nu trebuie sa aibă un final dramatic, pentru că există soluții pentru a depăși această situație.

1.Recunoaşte problema şi faptul că, într-adevăr, există posibilitatea ca tu însuţi să fi provocat problema. Nimeni nu e infailibil, iar tu ar trebui să ştii bine că errare humanum est. În plus, greşelile sunt adesea o cale spre evoluţie personală.

2. Acceptă-te pe ţine necondiţionat, dar şi pe partener.

3. Renunţă la jocul găsirii de vinovaţi.

4. Ia o pauză şi analizează la rece, cu calm, toată situaţia. Încearcă să priveşti lucrurile şi printr-o altă lentilă, nu doar prin cea proprie şi prin cea a căutării de vinovaţi.

5. Încetează să fii extraordinar de ataşat de întreaga situaţie. Puţină detaşare poate fi tocmai ceea ce îţi trebuia pentru a-ţi limpezi gândurile.

6. Apelează la ajutor specializat, dacă simţi că nu reuşeşti deloc să ieşi din acest impas. Dar ca să ajungi în acest punct, trebuie să recunoşti existenţa problemei şi faptul că ea nu face altceva decât să-ţi agraveze situaţia deloc fericita de cuplu în care te afli.

Vei vedea că, punând în aplicare aceste sfaturi vei reuşi să ai o relaţie de cuplu mult mai echilibrată, plină de iubire şi care te poate împlini din toate punctele de vedere, aşa cum a fost la început.

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

3905 citiri

8 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.