Acasa | Relatii | Maică-ta e de vină!

Maică-ta e de vină!

 SHARE  

Adaugat in 13 septembrie 2016

Maică-ta e de vină!

Vinovatul din relatii. Foto: Photoxpress

Când lucrurile nu mai funcţionează aşa cum ar trebui într-o relaţie, se întâmplă ca nu o dată să auzim propoziţia “maică-ta e de vină!” aruncată cu năduf de el sau de ea.

Există şi variaţiuni pe această temă, iar mama poate fi înlocuită cu alte persoane apropiate, care poartă vina pentru ceea ce se întâmplă. Aşadar, indiferent dacă în discuţie apare mama, soacra, mătuşa, sora sau chiar prietenii, în multe relaţii de cuplu e tot timpul cineva responsabil pentru greşelile care există în relaţia dintre cei doi.

În viziunea partenerului care face reproşul, vinovatul și cel asupra căruia se revarsă acuzele este cel care a inoculat mai demult în celălalt partener tot felul de obiceiuri şi de mentalităţi eronate, ce se răsfrâng în prezent asupra cuplului. Acuzatorul nu are cum să fie vinovat niciodată, dacă se întâmplă ceva rău, ci de vină e mereu altcineva. Bineînţeles, după ce sunt epuizate variantele vinovaţilor externi, tot partenerul e cel care poartă în cârcă muntele de vinovăţie pentru starea existentă.

Mereu e altcineva de vină

Iar ca să înţelegem mai bine această situaţie, să zicem că se reflectă perfect în cazuri în care unul dintre parteneri îl înşală pe celălalt, pentru că acesta stă foarte mult timp la serviciu şi îl neglijează pe cel care a înşelat, sau când în cuplu apare violenţa verbală, iar cel care proferează injurii dă vina pe partener pentru că nu-l înţelege. Similar, de vină pentru eşecul la serviciu, acumularea de kilograme, înfăţişarea deplorabilă, neînţelegerile cu cei mici sau disensiunile cu prietenii este numai vina partenerului.

Există soluţii pentru a nu mai spune “Maică-ta e de vină!”

Din fericire, lucrurile nu trebuie sa aibă un final dramatic, pentru că există soluții pentru a depăși această situație.

1.Recunoaşte problema şi faptul că, într-adevăr, există posibilitatea ca tu însuţi să fi provocat problema. Nimeni nu e infailibil, iar tu ar trebui să ştii bine că errare humanum est. În plus, greşelile sunt adesea o cale spre evoluţie personală.

2. Acceptă-te pe ţine necondiţionat, dar şi pe partener.

3. Renunţă la jocul găsirii de vinovaţi.

4. Ia o pauză şi analizează la rece, cu calm, toată situaţia. Încearcă să priveşti lucrurile şi printr-o altă lentilă, nu doar prin cea proprie şi prin cea a căutării de vinovaţi.

5. Încetează să fii extraordinar de ataşat de întreaga situaţie. Puţină detaşare poate fi tocmai ceea ce îţi trebuia pentru a-ţi limpezi gândurile.

6. Apelează la ajutor specializat, dacă simţi că nu reuşeşti deloc să ieşi din acest impas. Dar ca să ajungi în acest punct, trebuie să recunoşti existenţa problemei şi faptul că ea nu face altceva decât să-ţi agraveze situaţia deloc fericita de cuplu în care te afli.

Vei vedea că, punând în aplicare aceste sfaturi vei reuşi să ai o relaţie de cuplu mult mai echilibrată, plină de iubire şi care te poate împlini din toate punctele de vedere, aşa cum a fost la început.

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5591 citiri

8 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.