Acasa | Familie | Mamele care călătoresc în timp

Mamele care călătoresc în timp

 SHARE  

Adaugat in 29 iunie 2017

Mamele care călătoresc în timp

Mama. foto: pixabay.com

Vorbeam cu o prietenă acum câteva zile despre cum a trecut timpul si cum ne apar riduri nouă, iar copiii noștri se ghiolbănesc. Al ei are 10 ani. Al meu e mai mic nițel, dar i se văd deja apucăturile de golănaș.

Îi povesteam cât de viu am încă în minte momentul în care am plecat de la maternitate. Nu eram capabilă să-l port în brațe și nu eram de acord cu căratul copilului în scoică până la mașină. Copilul ăla a stat în mine nouă luni, l-am conținut eu, și acum ce-i fac? Iese afară și, brusc, îl purtăm ca pe un kilogram de cartofi, într-un coș. Lasă, îl punem în coș pe drum, pentru siguranța lui, dar altfel nici nu concepeam să-l cărăm cu coșul. El trebuie să audă o inimă bătând, să fie aproape de ea, nu la picioare, să audă sunetul bocancilor pe drumul spre mașină. Am ieșit din spital cu copilul în brațele tatălui și eu chiar lângă ei. Îmi amintesc perfect cum am mers până acasă, ce am făcut în mașină, cum am stat și m-am uitat numai la el. Cum mi se părea că totul e plin de mizerie și copilul meu e atât de fragil și de curat.

Am ajuns acasă și nu-mi găseam locul. Mai mult de atât, nu-i găseam lui locul. Deși aveam totul pregătit, avea pătuțul instalat, așternuturi curate, jucărele, muzicuță, locul lui tot nu-l găseam. Greu m-am adaptat…

Apoi, nu știu ce s-a întâmplat… Am clipit. Blink! Blink și copilul e mare, ditamai omușorul, care vorbește prostii, testează înjurături, iese cu băieții lângă bloc, are gașcă, are drame, iubește, urăște, are probleme în amor.

Parcă nimic nu s-a mai întâmplat între momentul ZERO – al venirii acasă și ziua de azi. Dacă nu ar fi jurnalul acesta, aș crede că nu s-a întâmplat nimic sau că altcineva a trăit în locul meu.

Bun! Și ce facem acum? ne întrebam eu și prietena mea. Noi ce mai facem? Copiii cresc… dar noi? Mbine, creștem și noi, că eu am 10 cu plus de când l-am născut pe Victor. La kilograme, ce-i drept, dar când ai râvnit toată copilăria la 10 cu plus, te bucuri pentru orice o fi, chiar și la bătrânețe.

Dar ce mai facem noi, mamele? Noi astea, care zici că ne-am născut direct mame și altceva nu mai știm să facem. Noi vrem doar să hrănim, să iubim, să moșmondim, să cocoloșim, să protejăm, să ne facem griji, să ne panicăm, să nu dormim, să pupăm, să strângem în brațe, să plângem de drag, să ne enervăm, să ne sară muștarul, să ne îngrijorăm… pentru copiii noștri.

Deci noi, astea, mamele…. ce facem?

Nu știu de ce ne ia disperarea asta când îi vedem că se fac mari… Ca și când nu acesta e scopul existenței – să crească, să evolueze, să se schimbe, să devină independenți. Nouă de ce nu ne pică bine? De ce ne plângem după clipele acelea în care, sincer vă zic, eu eram mai mult speriată decât fericită? Atunci când nu-i găseam locul în casă, credeți-mă, eram atât de speriată că nici nu vă pot descrie. Cred că, într-un fel, trăim acum un soi de fericire retroactivă, pe care nu am putut-o trăi atunci din cauza fricilor. Acum am frici de mamă de copil de șapte ani: de școală, de prieteni, de iubiri, de fericiri, de timp. Dar nu-i nimic, o să-mi trăiesc eu și fericirea asta peste niște ani.

Deci asta facem noi, mamele: călătorim în timp și trăim fericiri pe care nu ni le-am permis atunci din prea multă grijă pentru copiii noștri.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4890 citiri

5 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.