Acasa | Familie | Mamele care călătoresc în timp

Mamele care călătoresc în timp

 SHARE  

Adaugat in 29 iunie 2017

Mamele care călătoresc în timp

Mama. foto: pixabay.com

Vorbeam cu o prietenă acum câteva zile despre cum a trecut timpul si cum ne apar riduri nouă, iar copiii noștri se ghiolbănesc. Al ei are 10 ani. Al meu e mai mic nițel, dar i se văd deja apucăturile de golănaș.

Îi povesteam cât de viu am încă în minte momentul în care am plecat de la maternitate. Nu eram capabilă să-l port în brațe și nu eram de acord cu căratul copilului în scoică până la mașină. Copilul ăla a stat în mine nouă luni, l-am conținut eu, și acum ce-i fac? Iese afară și, brusc, îl purtăm ca pe un kilogram de cartofi, într-un coș. Lasă, îl punem în coș pe drum, pentru siguranța lui, dar altfel nici nu concepeam să-l cărăm cu coșul. El trebuie să audă o inimă bătând, să fie aproape de ea, nu la picioare, să audă sunetul bocancilor pe drumul spre mașină. Am ieșit din spital cu copilul în brațele tatălui și eu chiar lângă ei. Îmi amintesc perfect cum am mers până acasă, ce am făcut în mașină, cum am stat și m-am uitat numai la el. Cum mi se părea că totul e plin de mizerie și copilul meu e atât de fragil și de curat.

Am ajuns acasă și nu-mi găseam locul. Mai mult de atât, nu-i găseam lui locul. Deși aveam totul pregătit, avea pătuțul instalat, așternuturi curate, jucărele, muzicuță, locul lui tot nu-l găseam. Greu m-am adaptat…

Apoi, nu știu ce s-a întâmplat… Am clipit. Blink! Blink și copilul e mare, ditamai omușorul, care vorbește prostii, testează înjurături, iese cu băieții lângă bloc, are gașcă, are drame, iubește, urăște, are probleme în amor.

Parcă nimic nu s-a mai întâmplat între momentul ZERO – al venirii acasă și ziua de azi. Dacă nu ar fi jurnalul acesta, aș crede că nu s-a întâmplat nimic sau că altcineva a trăit în locul meu.

Bun! Și ce facem acum? ne întrebam eu și prietena mea. Noi ce mai facem? Copiii cresc… dar noi? Mbine, creștem și noi, că eu am 10 cu plus de când l-am născut pe Victor. La kilograme, ce-i drept, dar când ai râvnit toată copilăria la 10 cu plus, te bucuri pentru orice o fi, chiar și la bătrânețe.

Dar ce mai facem noi, mamele? Noi astea, care zici că ne-am născut direct mame și altceva nu mai știm să facem. Noi vrem doar să hrănim, să iubim, să moșmondim, să cocoloșim, să protejăm, să ne facem griji, să ne panicăm, să nu dormim, să pupăm, să strângem în brațe, să plângem de drag, să ne enervăm, să ne sară muștarul, să ne îngrijorăm… pentru copiii noștri.

Deci noi, astea, mamele…. ce facem?

Nu știu de ce ne ia disperarea asta când îi vedem că se fac mari… Ca și când nu acesta e scopul existenței – să crească, să evolueze, să se schimbe, să devină independenți. Nouă de ce nu ne pică bine? De ce ne plângem după clipele acelea în care, sincer vă zic, eu eram mai mult speriată decât fericită? Atunci când nu-i găseam locul în casă, credeți-mă, eram atât de speriată că nici nu vă pot descrie. Cred că, într-un fel, trăim acum un soi de fericire retroactivă, pe care nu am putut-o trăi atunci din cauza fricilor. Acum am frici de mamă de copil de șapte ani: de școală, de prieteni, de iubiri, de fericiri, de timp. Dar nu-i nimic, o să-mi trăiesc eu și fericirea asta peste niște ani.

Deci asta facem noi, mamele: călătorim în timp și trăim fericiri pe care nu ni le-am permis atunci din prea multă grijă pentru copiii noștri.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4256 citiri

5 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.