Acasa | Familie | Mamele care călătoresc în timp

Mamele care călătoresc în timp

 SHARE  

Adaugat in 29 iunie 2017

Mamele care călătoresc în timp

Mama. foto: pixabay.com

Vorbeam cu o prietenă acum câteva zile despre cum a trecut timpul si cum ne apar riduri nouă, iar copiii noștri se ghiolbănesc. Al ei are 10 ani. Al meu e mai mic nițel, dar i se văd deja apucăturile de golănaș.

Îi povesteam cât de viu am încă în minte momentul în care am plecat de la maternitate. Nu eram capabilă să-l port în brațe și nu eram de acord cu căratul copilului în scoică până la mașină. Copilul ăla a stat în mine nouă luni, l-am conținut eu, și acum ce-i fac? Iese afară și, brusc, îl purtăm ca pe un kilogram de cartofi, într-un coș. Lasă, îl punem în coș pe drum, pentru siguranța lui, dar altfel nici nu concepeam să-l cărăm cu coșul. El trebuie să audă o inimă bătând, să fie aproape de ea, nu la picioare, să audă sunetul bocancilor pe drumul spre mașină. Am ieșit din spital cu copilul în brațele tatălui și eu chiar lângă ei. Îmi amintesc perfect cum am mers până acasă, ce am făcut în mașină, cum am stat și m-am uitat numai la el. Cum mi se părea că totul e plin de mizerie și copilul meu e atât de fragil și de curat.

Am ajuns acasă și nu-mi găseam locul. Mai mult de atât, nu-i găseam lui locul. Deși aveam totul pregătit, avea pătuțul instalat, așternuturi curate, jucărele, muzicuță, locul lui tot nu-l găseam. Greu m-am adaptat…

Apoi, nu știu ce s-a întâmplat… Am clipit. Blink! Blink și copilul e mare, ditamai omușorul, care vorbește prostii, testează înjurături, iese cu băieții lângă bloc, are gașcă, are drame, iubește, urăște, are probleme în amor.

Parcă nimic nu s-a mai întâmplat între momentul ZERO – al venirii acasă și ziua de azi. Dacă nu ar fi jurnalul acesta, aș crede că nu s-a întâmplat nimic sau că altcineva a trăit în locul meu.

Bun! Și ce facem acum? ne întrebam eu și prietena mea. Noi ce mai facem? Copiii cresc… dar noi? Mbine, creștem și noi, că eu am 10 cu plus de când l-am născut pe Victor. La kilograme, ce-i drept, dar când ai râvnit toată copilăria la 10 cu plus, te bucuri pentru orice o fi, chiar și la bătrânețe.

Dar ce mai facem noi, mamele? Noi astea, care zici că ne-am născut direct mame și altceva nu mai știm să facem. Noi vrem doar să hrănim, să iubim, să moșmondim, să cocoloșim, să protejăm, să ne facem griji, să ne panicăm, să nu dormim, să pupăm, să strângem în brațe, să plângem de drag, să ne enervăm, să ne sară muștarul, să ne îngrijorăm… pentru copiii noștri.

Deci noi, astea, mamele…. ce facem?

Nu știu de ce ne ia disperarea asta când îi vedem că se fac mari… Ca și când nu acesta e scopul existenței – să crească, să evolueze, să se schimbe, să devină independenți. Nouă de ce nu ne pică bine? De ce ne plângem după clipele acelea în care, sincer vă zic, eu eram mai mult speriată decât fericită? Atunci când nu-i găseam locul în casă, credeți-mă, eram atât de speriată că nici nu vă pot descrie. Cred că, într-un fel, trăim acum un soi de fericire retroactivă, pe care nu am putut-o trăi atunci din cauza fricilor. Acum am frici de mamă de copil de șapte ani: de școală, de prieteni, de iubiri, de fericiri, de timp. Dar nu-i nimic, o să-mi trăiesc eu și fericirea asta peste niște ani.

Deci asta facem noi, mamele: călătorim în timp și trăim fericiri pe care nu ni le-am permis atunci din prea multă grijă pentru copiii noștri.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6232 citiri

5 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.