Acasa | Opinii | Marșul pentru viață, adică marșul împotriva drepturilor reproductive ale femeii

Marșul pentru viață, adică marșul împotriva drepturilor reproductive ale femeii

 SHARE  

Adaugat in 27 martie 2017

Marșul pentru viață, adică marșul împotriva drepturilor reproductive ale femeii

Pro choice. Foto: Maria Staniloiu

BOR aka Coaliția pentru Familie a organizat în București marșul pro-vita, care prin definiție este împotriva dreptului femeii la a beneficia de avort. Coaliția pentru Familie este aceeași care militează împotriva comunității LGBTQIA+ și care promovează mesaje homofobe și sexiste folosind religia ca un mijloc de manipulare.

Sub pretextul că vor să apere mama și copilul, aceștia militează împotriva avortului spunând că este un păcat, iar femeile care aleg să avorteze sunt niște criminale.

Ca activistă, femeie și nu în ultimul rând ca orice om care susține dreptatea, nu pot rămâne indiferentă! Îmi susțin drepturile, la fel cum susțin drepturile femeilor din categorii mai puțin privilegiate. În ziua de azi foarte multe femei românce nu au acces la educație sexuală, aceasta fiind cauza principală care duce la un număr ridicat de sarcini nedorite și avorturi. 

Avortul nu este o crimă, ci un drept.

Dacă ne dorim mai puține avorturi, atunci evident că răspunsul este reprezentat de introducerea orelor de educație sexuală în școli pentru fete și băieți, ci nu de blamarea femeilor care aleg să avorteze. Avortul nu este o crimă!

Femeile au dreptul să aleagă ceea ce vor să facă cu propriul corp. Nicio femeie nu alege avortul pentru a se distra, nicio femeie nu își dorește să avorteze pentru că n-are nimic mai bun de făcut. Este vorba despre o decizie și un drept la care orice femeie trebuie să aibă acces. Nu este un păcat, ci un drept! Haideți să nu mai perpetuați credințe eronate.

Ar trebui să facem o diferențiere clară între credințele personale fundamentalist religioase ale unora (pe care le respect) și știință! Doar pentru că tu ai impresia că prin avort omori un om și o să te simți ca un criminal toată viata, asta nu înseamnă că acesta e adevărul tuturor.

 Nicio femeie nu alege avortul pentru a se distra, nicio femeie nu își dorește să avorteze pentru că n-are nimic mai bun de făcut.

În loc să educăm fetele și femeile în legătură cu dreptul lor de a face sau nu avort, le învățăm că e păcat, le punem să ducă până la capăt o sarcină pe care nu și-o doresc și care le va da viața peste cap pentru ca vezi doamne le ajutam noi (pentru asta ăștia care au organizat marșul au făcut și un concert). 

Poate femeia aia pur și simplu nu vrea un copil oricât dorești tu sa îi bagi pe gât sarcina!!!! Poate femeia aia vrea copil, dar peste 15 ani și nu acum pentru ca acum are chef să se ocupe de carieră.

Nu e nimic greșit în a oferi ajutor tinerelor mame care nu au posibilități și care au ales să nască, așa cum pretind că doresc să o facă cei de la Coaliția pentru Familie, însă este extrem de greșit să faci acest marș susținând sus și tare ca avortul e un păcat!!! Avortul e o alegere a femeii și atât.

Eu sunt pro-alegere, susțin drepturile sexuale și reproductive ale femeii. 

Te aștept să mi te alături!Autor: Maria Stăniloiu
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

29490 citiri

204 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.