Acasa | Opinii | Minciuni la un click distanță

Minciuni la un click distanță

 SHARE  

Adaugat in 21 martie 2014

Minciuni la un click distanță

Minciuni la un click distanță. Foto: Photoxpress

Când ai dat ultima oară “like & share” unui mesaj care să te fi emoționat până la lacrimi? Ei bine, citește textul de mai jos și îți garantăm că data viitoare te vei gândi de două ori înainte să dai click pe “share”!

În anii 1990 cutia noastră de scrisori primea periodic câte o scrisoare misterioasă, scrisă de mână sau bătută la mașină cu foaie de indigo (rareori reprodusă la copiator), care promitea deopotrivă noroc dar și nenorociri în cazul în care întrerupeai lanțul trasmiterii ei. Scrisoarea se intitula fie “Cu iubire totul este posibil”, fie “Scrisoare înlănțuită de noroc”, fie nu avea niciun titlu și începea brusc:

“Această scrisoare o trimitem ca să-ți aducă noroc. Dacă crezi din toată inima în ea îți va arăta drumul. A făcut înconjurul lumii de 5 ori.”

“Cu dragoste totul este posibil. Această scrisoare v-a fost trimisă să vă poarte noroc. Originalul este în New England. A făcut înconjurul lumii de 9 ori.”

Scrisoarea pe care Brad Pitt NU i-a scris-o Angelinei

Niciun om întreg la minte nu ar lua așa ceva în serios, vă spuneți acum probabil. Și totuși, chiar și în ziua de azi transmitem mai departe, cu un simplu “like & share”, tot felul de astfel de scrisori inventate.

Cel mai recent exemplu este așa-zisa scrisoare a lui Brad Pitt către Angelina Jolie. Aceea care începe cu… “Sotia mea s-a imbolnavit. Se simtea permanent stresata din cauza problemelor legate de munca, de copii sau din cauza esecurilor din plan personal” și se termină cu morala: “Apoi am realizat: femeia reprezinta reflexia barbatului de langa ea.”

(Puteți citi aici întreaga poveste a falsei scrisori a cărei origine este în Nigeria.)

Nu-i așa că v-a tot apărut pe wall lunile acestea și poate, ajungând să o citiți, v-ați spus înduioșați: “Ceee frumooooos! Ce poate face dragostea!” “Like & share” din toată inima. La fel ca și povestea cu bebelușul vindecat de cântecul fratelui său sau cu soția care își ascunde boala față de soțul care vrea să divorțeze și câte și mai câte astfel de povești care ne smulg o lacrimă.

Până aici, nicio problemă dacă cei care le citesc pot să facă diferența între ficțiune și realitate. Am totuși o bănuială că cel puțin câteva milioane din cei care au trimis mai departe scrisoarea lui “Brad Pitt” și-au spus cu un oftat: “Ah, am știut dintotdeauna că Brad ăsta e un bărbat adevărat!”

“Like și share” înainte de internet

În anii 1990 aveam în jur de 10 ani și am copiat, împreună cu fratele meu, cel puțin una din acele scrisori fascinante și înfricoșătoare deopotrivă. Păi cum să nu îți fie frică? Pe lângă noroacele pe care scrisoarea ți le aducea, uite ce pățiseră câțiva dintre cei care o ignoraseră:

“Jod Eliot a pierdut 40000$ pentru că a înterupt jocul.”

“Coman Wells, păstrând scrisoarea  51 de zile și-a pierdut nevasta, uitând să o trimită mai departe. Când și-a adus aminte a expediat-o. După decesul nevestei a primit 75.000$.”

“În California a fost primită de o tânără. Era ștearsă și greu de citit. Ea și-a propus să bată la mașină conținutul, dar a uitat să o facă. A avut probleme diverse, inclusiv reparații scumpe la mașină. În sfârșit, a bătut scrisoarea la mașină cum își propusese și a primit o mașină nouă.”

“Salariatul suedez Ads Caklut a uitat să expedieze scrisoarea și a pierdut serviciul.”

“Delon Feischele ( în altă variant Larbour Terlicut) a primit scrisoarea și neavând încredere a aruncat-o. După 9 zile a murit.”

Nu opri lanțul iubirii !

Dacă “Brad Pitt” ar fi avut puțin mai multă experiență cu scrisorile înlănțuite de noroc, scrisoarea lui se putea termina mult mai bine: “Trimite această scrisoare mai departe în maxim 96 de ore. Dacă scrisoarea mea către Angelina rămâne în posesia ta timp de mai mult de 96 de ore, ceva neplăcut ți s-ar putea întâmpla.

O femeie din Novosibirsk a uitat să dea like și a început să se îngrașe necontrolat. După ce și-a amintit să dea like și share a slăbit 20 de kilograme în 20 de minute.

Sauli Niinisto din Finlanda a citit scrisoarea dar nu a dat like. În consecință, deși și-a amintit să îi aducă soției flori în fiecare zi, după o vreme, aceasta l-a părăsit. Regăsind scrisoarea, acesta a pus-o pe wall-ul lui si al tuturor prietenilor lui de pe facebook. Inclusiv pe wall-ul fostei soții. A doua zi, aceasta s-a întors acasă.

Nu ignora scrisoarea! Nu opri lanțul iubirii și al norocului! Like și share! Like și share! Like și share!”

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
likesharescrisori falseviraltotuldespremame.ro CITESTE MAI MULTE DESPRE

7628 citiri

12 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.