Acasa | Articolul tau | Mireasă la maternitate

Mireasă la maternitate

 SHARE  

Adaugat in 12 martie 2012

Mireasă la maternitate

De la spital, la bal. Foto: Photoxpress

Se întâmpla în anul 2000 și ceva. 40 de grade la umbră. La o maternitate oarecare ajunsesem duminică dimineață - cu burta la gură și copilul hotărât să vină pe lume. Nu mai erau rezerve. Am trecut rapid prin formalități, nu de alta dar cred că n-aveau chef să nasc înainte de internare.

Lăsat bagajul soțului și țop în sala de nașteri. Eram singură și cel puțin puteam să fac orice grimasă. Contracții dese, dilatație mică, am fost avertizată că o să mă chinui ceva vreme. Oricum, la ce sarcină avusesem, cele 8 ore până la naștere n-aveau cum să fie mai rele. Ei, dar iată că se petrece ceva foarte interesant pe hol. Glasuri ascuțite, ceartă: 

- Dom’ doctor, da’ vrem și noi să facem nuntă astăzi, nu mai putem amâna puțin? 

- Ce să amânați doamnă, cum să amânați nașterea, că aveţi dilatație 4.

- Dom’ doctor, păi da mai e până nasc, am plătit preotul, am închiriat tot, ne ducem două ore, facem nuntă și ne întoarcem. 

- Mă, voi sunteți nebuni? Nu vă dau voie să plecați din spital în starea asta. Stai aici, naști și gata. 

-Haideți dom’ doctor, nu fiți așa. Stau să nasc, da’ plec dup-aia, că azi vreau să mă mărit.

Mintea mea, și-așa amețită și speriată la gândul că voi intra în cezariană dacă nu merge natural, încerca să proceseze ideea că e o doamnă care vrea să se mărite, la dilatație 4, în loc să-și vadă de naștere. Poate am halucinații auditive îmi zic. Aveam contracții din 3 în 3 minute, încă nu ajunsesem la dilatație 4 iar dureri gârlă. Iar doamna cu dilatație 4 avea chef de nuntă.

Cert e că în două ore doamna născuse și eu ajunsesem la cifra magică, 4. Când mă gândeam c-aș fi meritat o epidurală după toate orele alea de chin. Nu vreau să insist pe partea cu nașterea fiică-mii, pentru că e mult mai colorat ce urmează. Am ajuns în salon. Peste cine dau? Doamna cu pricina, care acum se machia și se pregătea de nuntă. O-ntreb și eu, sfârșită, dacă e copilul bine.

- Are ceva probleme, l-au pus la incubator. O să-l văd eu când vin.

- Adică, îndrăznesc eu, nu v-ați dus încă să-l vedeți?

- Păi ce să mă duc, că doar nu pot să-l ajut cu nimic.

Îi urez sănătate și... distracție plăcută la nuntă.

- Da, zice, o să ne distrăm, că mai avem o fată de 8 ani acasă.

În fine, după două ore de stat în pat, gheață pe burtă etc, mă duc la neonato să-mi recuperez copila. Un puști plângea de mama focului, nu venea nimeni. Îmi iau frumușel pruncuța și mă întorc în salon. Între timp mai apar alte două proaspete mame. Una paranoică ce nu suporta aerul condiționat și căreia îi era frică să își schimbe copilul și alta cu cezariană care nici nu se putea mișca din pat, săraca. Se făcea seară și mireasa nu se mai întorcea. Speram totuși că nu-și abandonase copilul.

Am făcut și vaccinul de izoimunizare. Am refuzat să i se facă găuri în urechi fiică-mii. A trecut și noaptea. La 6 dimineața apare mireasa. Roșie în obraji, puțin cam prea roșie. A recunoscut că a băut și ea un păhărel, eh, se mai întâmplă. Adusese un ditai tortul pentru asistente și doctor. Veselă, nevoie mare. Eu chiaună și ea proaspătă ca o lalea ciufulită. Nu se duce să-și vadă copilul fiindcă e obosită.

- Am dansat toată noaptea și mă cam doare curu’ și picioarele, spune.

O doare și pe ea ceva, serios. Și adoarme, chiar sforăie în ciuda tuturor urletelor aferente. Doamne, bine-i să fii mireasă! 

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Cygni
 


 SHARE :  Trimite pe mail
mireasanasterematernitatenou nascutdilatatiepetrecere CITESTE MAI MULTE DESPRE

11179 citiri

58 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.