Acasa | Opinii | ''N-ai țâțe, nu exiști'' sau de ce totul se învârte în jurul unei perechi de sâni

''N-ai țâțe, nu exiști'' sau de ce totul se învârte în jurul unei perechi de sâni

 SHARE  

Adaugat in 16 februarie 2016

''N-ai țâțe, nu exiști'' sau de ce totul se învârte în jurul unei perechi de sâni

Femeie. Foto: Photoxpress

„N-ai ţâţe, nu se pune. Nu mai contează zâmbetul, delicateţea, ochii, gândurile şi cuvintele ce-ţi ies pe gură, ci cupa de la sutien.”

Ieri mi-a crescut din nou tensiunea când am auzit în metrou nişte bărbaţi care îi disecau noua prietenă a unui al treilea individ, absent pe moment. Bârfeau şi ei, ca băieţii, numai că deloc discret sau cu aluzii, aşa cum fac fetele. „E miştocuţă iubita lui X. Isteţică, de casă, frumuşică. Da’ nu poţi să spui chiar că e bună tare, că are sâni mici”, zicea primul. „Mici?”, a spus al doilea, „ţi s-a părut, n-are deloc, băi! Mie-mi plac femeile adevărate, alea cu etaj bine compartimentat, hahaha!”

Involuntar, mi-am atins breteaua sutienului. Dap, era în continuare acolo, din fericire. Mai contura şi el ceva ce-mi cam lipsea şi care mă excludea direct din clasa femeilor bune tare, în caz că aş fi avut vreodată vreo şansă de a fi acolo. Pentru că, de ce să nu fiu transparentă până la capăt, ştim cu toţii că există femei cu sâni şi femei fără sâni.

Ei bine, eu m-aş încadra fără niciun fel de tocmeală în cea de-a doua categorie, a femeilor cu sâni mici spre foarte mici şi chiar jenant de mititei. Ştiu asta de când aveam cam 15 ani, când nişte adolescenţi ce treceau pe stradă s-au hlizit la mine şi şi-au spus unul celuilalt „ia uite, bă, asta n-are ţâţe!” De-atunci, sânii n-au mai crescut deloc, deşi am tot căutat pe net şi prin reviste fel de fel de exerciţii de mărire de sâni, ba chiar am consumat ani în şir tinctură de mărar, plantă cunoscută pentru efectele sale de încurajare a creșterii bustului. Degeaba.

N-ai sâni mari, nu eşti femeie. Femeie ca lumea, să ne înţelegem.

Cu sânii mei mici am reuşit, totuşi, să-mi croiesc drum prin viaţa, ca femeie. Deşi mi-e clar că – aşa cum au spus cei de la metrou, ba chiar şi un nene din autobuz – pentru unii oameni femeia fără sâni mari nu e femeie, domne’. Ceea ce e ciudat, nu? Mai ales într-o lume în care feminitatea are atâtea forme, în care se celebrează diversitatea şi frumuseţea de milioane de feluri, e un paradox faptul că chintesenţa sexului frumos stă într-o pereche de sâni.

N-ai ţâţe, nu se pune. Nu mai contează zâmbetul, delicateţea, licărul ochilor, gândurile şi cuvintele ce-ţi ies pe gură, ci cupa de la sutien. Şi poate că de asta am avut şi eu o perioadă sertarele pline cu push-up-uri, să le demonstrez altora că sunt şi eu femeie, femeie ca lumea. Of, cât mi-ar fi plăcut de mult să fiu şi eu o doamnă cu sâni, chiar dacă o prietenă, ca să mă facă să mă simt mai bine, mi-a spus: „Lasă, dragă, bine că eşti la extreme, că voi, femeile ori cu sâni mari, ori fără sâni, sunteţi remarcate. Noi, astea cu sâni obişnuiţi, nu ieşim cu nimic în evidenţă şi trebuie să ne dăm mai mult silinţa să fim observate!”

Da’ mai dă-i încolo de sâni!

Dar când sutienele nu m-au mai mulţumit şi tocmai când am fost şi eu gata să cedez impuslurilor chirurgiei estetice şi să fac un împrumut la bancă pentru a-mi vedea sânii cu ochii, iată că providenţa mi-a tras formularul de credit de sub pix şi m-a pus faţă în faţă cu cea mai mare surpriză. Ţâţele acelea, pe care nu le aveam la 15 ani şi pe care nu le-am avut nici mai târziu, s-au prins că sunt pe muchie de cuţit (mă rog, aproape de…) şi au ieşit la înaintare. Adică şi-au dovedit utilitatea hrănindu-mi în mod suprinzător nou-născutul, după ce primisem asigurări nenumărate că sânii mici n-au niciun rost pe lumea maternităţii, pentru că ei vor fi incapabili să dea lapte.

Sânii mei au inflorit, de-a dreptul, au arătat şi ei mai de doamne-ajută aşezaţi mai confortabil în decolteu şi au făcut ca, din micimea lor, să crească bine de tot un copilaş dolofan şi sănătos. Totul spre stupefacţia celor din jur, ba chiar a unor prietene din categoria opusă, care alăptaseră puţin sau chiar deloc. Dar nu şi spre uimirea soţului meu, care se însoţise cu mine la bine şi la rău înainte de avea aceşti sâni noi şi pentru care se văzuse clar că eram cu mult mai importantă decât ei.

Acum, după experienţa cu şi fără ţâţe, mă simt la fel de femeie ca toate posesoarele de sâni de pe glob. Mai ales că mi se pare că fiecare sân are farmecul său: şi ăla mic, de-ncape în căuşul palmei, şi sânul mai mare, care saltă la mers mai înţepat, şi sânii ăia mari, de femeie adevărată, cu toate dificultăţile pe care le aduc purtătoarelor. Mi-aş dori, doar, ca şi bărbații să înţeleagă lucrul ăsta şi să ne lase odată în pace. Nu de alta, dar am auzit că există şi push-up pentru bărbaţi, şi nu cred că ar vrea să ajungem şi noi la discuţia asta.

Autoarea acestui text ne-a rugat să rămână anonimă.

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

34919 citiri

124 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.