Nessebar, Bulgaria. Foto: oamenifaradelocuri.wordpress.com
Nessebar, bijuteria coroanei bulgărești la Marea Neagră
Orașul este renumit pentru numărul surprinzător de mare de biserici. Construite fie în perioada bizantină, otomană sau bulgară, bisericile din Nessebar reprezintă un bogat patrimoniu arhitectural al lumii Ortodoxe Răsăritene și ilustrează dezvoltarea treptată de la bazilici creștine timpurii la cele de factură medievală. Tot aici veți găsi și un număr exagerat de magazine de suveniruri și alte articole estivale care din păcate nu imbogățesc cu nimic estetica orașului. Zeci de restaurante pescărești vă propun o varietate de preparate, firește nelipsind fructele de mare care, dat fiind că încă ne aflăm la marea Neagră, sunt la fel de proaspete ca în orice supermarket de pe langă casă.
Mai multe detalii aici:
Site-ul UNESCO , in patrimonul caruia se afla din 1983
Site-ul oficial al regiunii turistice Nessebar
Lonely Planet
Sozopol
La numai 35 km de Burgas si aproximativ 70 km de Nessebar, se află orașul, de asemenea antic, Sozopol. Spre deosebire de Nessebar, pentru ca asemănările sunt multe, este mai puțin aglomerat, comercianții sunt si ei mai puțini, iar prețurile ușor mai mici. Pentru un prânz cu priveliște inclusă, merită încercat unul din restaurantele situate pe coastă abruptă a orașului.
Sozopol găzduiește anual cel mai mare festival bulgăresc de arta, Apollonia.
Cap Kaliakra
Situat în apropiere de granița cu România, cap Kaliakra pare a fi popasul preferat al românilor care se întorc acasă din stațiunile bulgărești de la marea Neagră. Coasta este foarte abruptă, stâncile măsurând în unele zone chiar și 70 metri înăltime.
În zonă circulă mai multe legende, cea mai populară fiind despre 40 de fete care, pentru a nu fi capturate de armata otomană, s-au legat una de cealaltă folosindu-se doar de podoaba capilară și s-au aruncat în mare.
Nessebar
Sozopol
Cap Kaliakra