Acasa | Familie | Niciun copil nu merită o nuia de la Moş Nicolae!

Niciun copil nu merită o nuia de la Moş Nicolae!

 SHARE  

Adaugat in 7 decembrie 2011

Niciun copil nu merită  o nuia de la Moş Nicolae!

Niciun copil nu merită o nuia de la Moş Nicolae / Foto: Photoxpress

Salvaţi Copiii România a sărbătorit ziua de Moş Nicolaie printr-un eveniment amical în cadrul căruia copii, părinţi, educatori, prieteni ai Salvaţi Copiii au rupt în mod simbolic nuiaua lui Moş Nicolae.

Evenimentul din 6 decembrie 2011 a avut scopul de a transmite public, prin intermediul lui Moş Nicolae, mesajul că un copil nu are nevoie de o nuieluşă pentru a fi cuminte, dar şi de a atrage atenţia asupra "Manifestului împotriva violenţei la adresa copiilor", lansat de Salvaţi Copiii la sfârşitul lunii noiembrie.

La evenimentul de Moş  Nicolae au fost invitaţi şi trataţi cu lapte şi turtă  dulce copii, părinţi, specialişti care interacţionează cu copii (psihologi, educatori, profesori), doctorul Cristian Andrei, Dalma, Nadine, Olivia Steer, Amalia Năstase şi alţi prieteni ai organizaţiei Salvaţi Copiii.

"Din generație în generație auzim spunându-se că Moș Nicolae le aduce copiilor cuminți cadouri și celor răi o nuielușă. Secretul pe care vrem să-l împărtășim cu Moșul este că toți copiii sunt buni şi cuminți. Nu este nevoie de nuielușă sau de amenințarea nuielușei pentru a cuminți copiii. Vorba bună, empatia, autocontrolul, mici jocuri, magia și creativitatea pot să ajute un părinte sau un educator să crească și să formeze un copil pornind de la premisa ca toți copiii sunt cuminți," a spus Gabriela Alexandrescu, Preşedinte executiv Salvaţi Copiii România. 

Doctorul Cristian Andrei le-a povestit copiilor că "uneori părinţii folosesc băţul sau nuiaua pentru că există o distanţă mare între părinţi şi copil. Părinţii au nevoie de o prelungire a braţului. Dacă şi-ar ţine copiii în braţe, părinţii nu ar mai simţi nevoia să folosească nuiaua". 

Doctorul carismatic i-a provocat apoi pe copii să povestească ce comportamente îi enervează pe părinţii lor. Unii copii au mărturisit că au mai luat note mici, că au făcut năzdrăvănii, că au vorbit prea tare sau că şi-au contrazis părinţii.  Alţii au povestit cum "uneori se strică unele lucruri şi se întâmplă să fiu şi eu pe acolo", sau că "eu uneori pun întrebări total pe lângă".

Nadine a vorbit despre propria experienţă de copil abuzat: "Nu am uitat prin ce am trecut, dar mi-am iertat părinţii, pentru că ştiu că pe vremea lor nu exista o şcoală a părinţilor, nu era la modă să citeşti cărţi despre felul cum trebuie să îţi educi copilul".

"Chiar dacă lucrurile s-au schimbat", a adăugat doamna Gabriela Alexandrescu "părinţii încă au o reţinere să vină la terapie, încă se ruşinează, fără motiv, că au nevoie de consiliere".

Dalma a vorbit despre o altfel de experienţă, tot personală, în care violenţa a venit asupra copiilor nu din partea părinţilor, ci din partea bunicilor. "Sunt supărată pe bunicii şi pe părinţii care fac rău copiilor", a spus cântăreaţa. 

"Manifestul impotriva violentei la adresa copiilor" a fost semnat atât de persoanele prezente la eveniment, cât şi de personalități publice precum: Camelia Şucu, Oana Pellea, Andreea Marin, Andi Moisescu, Cristina Bâtlan (Musette), Amalia Năstase, Venera Arapu, Wilhelmina Arz, Kristina Dragomir, Corina Bârlădeanu, Roxana Iliescu (B1 TV). 

1401 persoane au semnat deja manifestul în variantă online, disponibil pe site-ul Salvaţi Copiii www.salvaticopiii.ro si pe www.petitieonline.com/manifest_impotriva_violentei_la_adresa_copiilor

Evenimentul de Moş Nicolae şi  "Manifestul împotriva violenţei la adresa copiilor" sunt acţiuni ce fac parte din campania "Ascultă-i sufletul", lansată de Salvați Copiii în luna septembrie, pentru a conștientiza și pentru a educa adulții – autorități, părinți, educatori – în legătură cu folosirea unor metode pozitive de educare a copiilor. Sloganul campaniei este "Trupul se vindecă. Sufletul nu!", tocmai pentru a atrage atenția asupra efectelor pe care le are violența asupra echilibrului emoțional al copilului.Autor: Salvati Copiii
 


 SHARE :  Trimite pe mail

4584 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.