Acasa | Articolul tau | Nimeni n-are putere. Există doar oameni care se lasă conduşi

Nimeni n-are putere. Există doar oameni care se lasă conduşi

 SHARE  

Adaugat in 8 iunie 2012

Nimeni n-are putere. Există doar oameni care se lasă conduşi

Eu ce fac, mamă? Foto: Photoxpress

Eu ce fac, mamă? Cum să mă opresc din fugă şi să spun nu, când toate mă îndeamnă şi mă obligă să fac contrariul? În ce mă regăsesc, mamă, când nimic din această lume nu-mi aparţine? Nici măcar sentimente în sufletul meu îngheţat de ură şi rea voinţă nu se mai aştern. Nici focul nu mă poate topi, nu mă poate opri. Doar tu m-ai învăţat să lupt, să înving, să ajung sus, iar aici sus, eu ce fac, mamă?

O viaţă mai bună nu se defineşte prin lux, prin averi sau mări realizări. Nu, mamă... O viaţă mai bună e aşa cum vreau eu s-o trăiesc. N-am de ce să alerg după ceva ce nu-mi aduce bucurie. N-am abandonat. Încă nu s-a stins speranţa pentru mai bine. În schimb, voi... tu, mamă, de ce priveşti neîncrezătoare? Nu lăsa lucrurile să decurgă după placul unora. Voi toţi aveţi puterea de a decide. Majoritatea contează întotdeauna.

În cine să mai cred?! Religia controlează creiere umane. Politica distruge sisteme liberale, democraţia. Armata ne constrânge. Poliţia ne fură. Medicii omoară atâţia oameni. Mass-media abandonează cultura şi valorile. Şcolile îşi pierd din cunoaştere şi dezvoltare. Iar într-un final, apreciaţi şi liberi sunt toţi: toţi criminalii, violatorii, asasinii plătiţi, hoţii, traficanţii, oameni care distrug vieţi umane. Tu în cine mai crezi, mamă?

Mi-e milă de tine, mamă, de mine şi mi-e dor de cel ce aş putea să fiu, dar nu am fost. Cine se gândeşte la cei suferinzi? Cine se gândeşte la sfinţi? Cu toţii avem tendinţa de a critica şi de a dicta, dar tot mai puţini, spre deloc, sunt cei care mai realizează ceva memorabil. Şi aşa a fost mereu, mamă, aceiaşi oameni, aceleaşi caractere, doar că toţi aveau alt nume. Toate sunt conduse, conduşi vom şi noi. Eu mâine dacă voi ajunge să conduc, eu ce fac, mamă?

Nu sunt frustrat, frustrant e gândul că mâine copiii noştri, viitorul ţări, va fi şi mai rău decât lumea de astăzi. Copiii noştri vor fi mai trişti, mai depresivi decât orice nebun ce azi îl zărim în spitale. Cum e mai uşor să controlezi o planetă: sănătoasă sau bolnavă din toate punctele de vedere? Cum e mai uşor să controlezi o lume: unită sau în bucăţi? Nu crede, mamă, în uniune europeană, în ajutor.

Planeta începe să se scufunde, să ardă. Oamenii se omoară. Doar săracii se luptă între ei, iar bogaţii stau frumos, îşi aprind trabucurile, undeva pe o insulă din această lume, cu atâţia sclavi la picioare şi locotenenţi ce le execută ordinele. Noi suntem ca un film de comedie pentru ei, îi amuzăm copios când vedem că nu mai avem unde să continuăm. Suntem ca o turmă de oi condusă de nişte câini flămânzi, care ascultă ordinele unui cioban liniştit. Suntem o turmă care fugim acolo unde vor aceşti câini.

Nimeni n-are putere. Există doar oameni care se lasă conduşi. Suntem opriţi să vedem realitatea. Suntem prea ocupaţi să vedem că avem copii care nu ştiu ce înseamnă societate, respect, educaţie. Suntem prea obosiţi ca să mai vorbim cu ai noştri copii despre poveşti, despre fluturi, despre poezie, despre jocuri distractive şi educative, despre înţelegere, acceptare. Îi lăsăm să privească la televizor sau pe internet. Îi lăsăm să cumpere jocuri video ce îi închid într-o cameră. Ce e mai uşor să conduci: o lume care stă închisă în casă, departe de realitate, sau o lume ce se implică în problemele societăţii?

Toate se prăbuşesc, şi multe altele pe care nu le ştim. Sunt prea multe jocuri de culise. Nu te încrede, mamă, într-o decizie şi într-o vorbă. Tu fii liberă aşa cum te simţi. Decide asupra viitorului tău şi ai grijă de ai tăi prunci. Veghează-i, nu mai plânge pentru suferinţa lor. Într-o zi vor trece prin toate, vor realiza că sunt fapte negative. Dar încurajează-i să nu se sperie, ci să fie fericiţi că în sfârşit s-au trezit şi atâta timp eu am cântat această deşteptare. Atunci... Vor trece anii, vom fi departe, voi fi steaua ce te va veghea şi de va fi tot rău, eu ce fac, mamă?... patria mamă...

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Marius Constantin
 


 SHARE :  Trimite pe mail
taradezamagiresocietaterealitatelibertatenedreptate CITESTE MAI MULTE DESPRE

7117 citiri

43 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.