Acasa | Articolul tau | Nimic nu se compară cu dragostea unui iubit mai tânăr

Nimic nu se compară cu dragostea unui iubit mai tânăr

 SHARE  

Adaugat in 18 aprilie 2012

Nimic nu se compară cu dragostea unui iubit mai tânăr

Iubire fără vârstă. Foto: Agerpres

Am citit că femeile care se căsătoresc cu bărbaţi mai tineri trăiesc mai puţin. Nu e cazul meu, eu voi muri la termen, ca să spun aşa, deoarece nu am avut şansa să mă  căsătoresc cu bărbatul pe care l-am iubit şi încă îl mai iubesc.

Mircea este cu 13 ani mai tânăr ca mine şi avea 20 de ani când atunci când am devenit iubiţi. Îl cunoşteam de câţiva ani, era elev la un liceu din oraş, iar eu profesoară de fizică  la o şcoală dintr-o comună apropiată. De unde îl cunoşteam? Eram vecini. Locuiam pe aceiaşi scară a unui bloc cu 4 etaje. Prin 2000 s-a mutat în alt cartier împreună cu familia. După  2 ani ne-am întâlnit întâmplător într-un supermarket, m-a recunoscut şi a venit la mine. Am schimbat câteva cuvinte.

Următoarele ore au fost halucinante, nu mi-aş fi imaginat niciodată că  e posibil să mi se întâmple aşa ceva. A început să-mi facă  avansuri, acolo în magazin. De câte ori avea ocazia mă atingea, pe mână, pe umeri, uneori pe păr. Vorbea tot timpul şi gesticula larg, părea teribil de excitat. Sunt o persoană timidă  şi trebuie să treacă ceva timp ca să devin furioasă. Abia reuşeam să scot câteva cuvinte, ochii lui negrii ca tăciunele îmi căutau permanent privirea, eram înecată de avalanşa de vorbe şi bulversată de energia pe care o degaja. Am ieşit din magazin ameţită, cu el după mine.

Afară erau 40 de grade la umbră. Eram jenată, oamenii se uitau după noi, el arăta mai degrabă ca un adolescent întârziat decât ca un bărbat, îi mai lipsea doar uniforma de altădată, iar eu...aveam deja sclipiri vinovate în ochi. S-a oferit să mă conducă acasă şi m-am speriat. Am fost destul de categorică şi n-a mai insistat dar a reuşit să mă convingă să intrăm într-un bar. Era un băruleţ cu multe separeuri şi aproape gol la ora aia. Acolo s-a dezlănţuit, m-a înghesuit şi a început să mă pipăie. Am fost şocată. În loc să-l pălmuiesc am ajuns să ne sărutăm, nu mă întrebaţi cum şi de ce. A dormit la mine în acea noapte şi a fost un dezastru. N-a fost capabil să facă nimic, era neputincios. Eram într-un film cu proşti şi încă nu se terminase. La 3 dimineaţa mi-am făcut o cafea şi am fumat a nu ştiu câta ţigară. Mircea dormea. Totul părea că se va sfârşi aici.

În fapt, abia a început. Nu am ieşit din casă două zile. O prietenă ne-a cumpărat ce aveam nevoie, am minţit-o că sunt bolnavă. A fost prea frumos. Ştiam de pe atunci că va veni ziua în care am să plătesc această bucurie, sărisem prea repede din filmul cu proşti în Love Story. Mircea era student, eu în vacanţa de vară. În acea vacanţă, cât mai rămăsese din ea mi-am trăit eu viaţa, adevărata viaţă. Ce a urmat după se poate numi supravieţuire, dar nici într-un caz viaţă. Am avut câteva luni superbe, incredibile. Sex sălbatic, bestial, plimbări, râsete, bucurie. Era o fericire vinovată şi poate din acest motiv mai dulce. După nebunia primelor trei luni, am început să fac ceea ce fac toate femeile mai în vârstă atunci când iubesc un bărbat mai tânăr. Am încercat să fiu ca el, să devin mai tânără.

Am slăbit 8 kg în 6 luni de zile şi mi-am schimbat look-ul. Am schimbat culoarea părului, m-am tuns, făceam fitness, masaj, am schimbat garderoba. Am întinerit cu 10 ani, vă jur. Faptul că-l iubeam şi mă simţeam iubită  a ajutat enorm. În nebunia mea ajunsesem să cred că pot întoarce roata implacabilă a timpului, aveam momente în care eram convinsă că întineresc. Economiile mele firave s-au spulberat, mai mult, am făcut şi credite dar am reuşit. Arătam ca prietenii şi prietenele lui, deşi nu vorbeam şi nu mă manifestam ca ei. Îmi lipsea inconştienţa şi nebunia lor, oboseam să  ţin pasul cu ei, să pierd nopţile. A fost un an, 2002, de vis. A urmat un altul cu bune şi cu rele, iar la începutul lui 2004 totul s-a sfârşit.

Am fost geloasă, furioasă, disperată  şi din păcate aşa am otrăvit şi puţinele zile în care aş mai fi putut fi fericită. Am ajuns să-mi arăt din nou vârsta şi să mă simt umilită de tinereţea ce forfotea în jurul meu.

În cei doi ani n-am dus lipsă  de ironii, apropouri şi răutăţi. Trăim într-o lume a bărbaţilor şi trebuie să ne conformăm regulilor scrise de ei, pentru ei. Eu le-am încălcat şi trebuia să fiu pedepsită. Paradoxal este că femeile au fost călăii ce au dus sentinţa la îndeplinire; vorbele, dispreţul şi privirile lor m-au condamnat în primul rând. Am iubit şi am fost iubită de un bărbat cu 13 ani mai tânăr, atât şi nimic mai mult. Dacă aş fi fost bărbat, faptul că iubita sau nevasta mea e cu 13 ani mai tânără, nu ar fi însemnat nimic deosebit. Nici una dintre mimozele care-mi sunt colege de serviciu, nu şi-ar fi dat ochii peste cap şi n-ar fi îndrăznit să mă izoleze de parcă eram ciumată.

Nu sunt nici Demie Moore sau vreo altă mare vedetă şi totuşi am gustat din fructul oprit. Nimic nu se compară cu dragostea unui amant tânăr. Într-un final am cedat şi m-am conformat.

La 38 de ani m-am căsătorit cu un bărbat care avea 44 şi am intrat în rândul lumii... ha, ha, ha....

Sunteţi fericite? Eu nu.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Ileana
 


 SHARE :  Trimite pe mail
iubirediferenta de varstacupludespartirecasatoriedilemevinanorme socialeconformare CITESTE MAI MULTE DESPRE

41916 citiri

111 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.