Acasa | Familie | Nu ai mai rezistat nervos și ai strigat la copil? Cinci pași cum să te reconectezi cu el apoi

Nu ai mai rezistat nervos și ai strigat la copil? Cinci pași cum să te reconectezi cu el apoi

 SHARE  

Adaugat in 14 martie 2017

Nu ai mai rezistat nervos și ai strigat la copil? Cinci pași cum să te reconectezi cu el apoi

Copil. Foto: Photoxpress

În interacțiunea cu copilul, sunt situații în care vei descoperi că este foarte dificil să nu-ți pierzi cumpătul. Oboseala, stresul de la serviciu, pur și simplu o zi proastă pot complica comunicarea cu cel mic, mai ales dacă și el nu e în apele lui, iar de aici până la a ridica tonul nu este decât o picătură. Răul s-a produs. Ai țipat. Acum ce faci?

Cum continui comunicarea cu el? Iată cinci pași de reconectare, după ce ai ridicat tonul la copil, recomandate de The Mommy View.

1. Trage mult aer în piept și expiră
Fă un pas înapoi, închide ochii și respiră adânc. Acest exercițiu te va ajuta să-ți recapeți calmul nu doar în acest momente, ci și în alte context tensionate. Dacă tensiunea este prea mare, s-ar putea să ai nevoie chiar să ieși din cameră sau să te îndepărtezi de copil mai mult de o clipă. Este important să-ți recapeți echilibrul emoțional înainte de a trece la pasul doi.

2. Explică
Mulți părinți nu simt nevoia să explice, mai ales dacă sunt convinși că aveau motive să certe copilul. Totuși, putem privi acest moment ca pe o oportunitate de învățare, de care este bine să folosim. Dacă nu explicăm ce nu a făcut bine copilul și ce ar putea face diferit data viitoare, din toată această răbufnire se va înțelege doar că ”mama e supărată”, nu și ce a făcut greșit copilul. Odată faptele lămurite și alternativele prezentate, copilul va ști cum să procedeze într-un context asemănător viitor.

3. Cere-ți iertare
Chiar dacă ceea ce a provocat reacția ta este o greșeală gravă a copilului, nu uita să-ți ceri iertare pentru reacția ta. De ce? Pentru că așa copilul învață că țipatul la cineva nu este o normă. În plus și copilul va învăța să-și ceară iertare când greșește.

4. Depășește momentul
Este cel mai important pas în reconectare. Pentru aceasta, folosește afecțiunea fizică: o îmbrățișare, o mângâiere pe creștet. Aceste gesturi vor transmite copilului că ați depășit momentul de tensiune. Pentru a ieși complet din starea neplăcută, puteți să găsiți o activitate pe care să o faceți împreună sau să schimbați tema discuției.

5: Iartă-te
Ca părinte, răbdarea îți este testată la fiecare pas, de aceea ajungi să te simți slab și obosit, ceea ce duce la reacții nepotrivite, precum țipatul. O scăpare, însă, nu te face un părinte rău care a dat-o-n bară cu educația copilului său. Acest moment nu va avea consecințe grave pentru psihicul lui. Privește mai curând aceste clipe drept o bună ocazie de a-ți întări relația cu copilul și de a te apropia de el. Transformă momentul de slăbiciune într-un moment de reconectare.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6942 citiri

10 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.