Acasa | Frumusete si ingrijire | Nu sunt cealaltă femeie şi nu sunt la fel de slabă ca ea!

Nu sunt cealaltă femeie şi nu sunt la fel de slabă ca ea!

 SHARE  

Adaugat in 27 august 2015

Nu sunt cealaltă femeie şi nu sunt la fel de slabă ca ea!

Nu oricine poate slabi. Foto: Photoxpress

M-am chinuit ani buni să fiu cealaltă femeie, dar niciodată n-am reuşit să fiu la fel de slabă ca ea!

De vreo săptămână pe net circulă în multiple variante un text al cărui titlu este, în linii mari, acesta: “Află cum a dat jos Ciara cele 30 de kilograme acumulate în sarcină!” Pe toate aceste site-uri peste imaginile celebrei cântăreţe americane în varianta “înainte și după”: cu rotunjimile specifice ultimului trimestru de sarcină, chipul bucălat şi buzele pline, dar şi cu ea mai slabă cu 30 de kilograme, supermusculoasă.

Dacă te cam ştii cu musca pe căciulă, aşa ca mine, dai repede click pe titlul cu pricina să vezi exact despre ce rețetă miraculoasă de slăbit este vorba. Afli că Ciara (29 de ani), mama băiețelului Future în vârstă de 1 an și trei luni, a acordat un interviu revistei americane Shape în care detaliază reţeta personală prin care a revenit la forma de dinainte de sarcină. Pentru toţi cei care sunt interesaţi de miraculosul plan care a făcut-o pe Ciara să slăbească 30 de kilograme în 4 luni (kilograme acumulate atât în sarcină, cât şi în perioada de după naştere) rezumatul este acesta: două sau trei antrenamente fizice zilnice, dintre care o sesiune de exerciţii cardio din care nu a lipsit boxul, apă cu nemiluita şi o alimentaţie strictă, pigmentată când şi când cu, surpriză, mici excese culinare de genul dulciurilor, al cartofilor prăjiţi sau al mâncării de tip fast-food. Sună fezabil, aş zice, chiar foarte fezabil, dacă mă uit bine la poza Ciarei. Dar… dacă nu e deloc realizabil, până la urmă, pentru toată lumea?

Nu oricine poate slabi, pentru că…

…nu toată lumea a arătat anterior sarcinii ca Ciara. Adică, dacă şi tu, mama cu forme normale sau mai voluptoase şi care te-ai îngrăşat binişor în cele nouă luni de fericire maternă, ai impresia că, după ce pui în aplicare reţeta vedetei, vei arată ca ea, te cam înşeli. Poţi arăta ca ea dacă şi înainte ai fost la fel. Sau măcar aproximativ la fel. În acest caz, regimul şi activitatea fizică susţinută o să-ţi elimine kilogramele extra şi o să-ţi contureze, într-adevăr, şi mai frumos corpul. Dar dacă nu erai aşa şi n-ai fost niciodată, de ce să nu fim realişti? Da, prin intermediul celor doi factori ajutători de mai sus îţi vei înscrie trupul în coordonate noi, mai sănătoase, vei putea elimina surplusul de greutate din sarcină şi poate că vei arăta chiar mai bine decât atunci când ai rămas însărcinată. Dar nu te amăgi că vei ajunge la silueta de top model pentru că, în cele mai multe cazuri, nu este posibil.

Vreau, dar chiar nu pot

În sprijinul acestei ipoteze vin nu doar eu, care am reuşit să iau la ultima sarcină un pic peste 30 de kilograme, dar şi alte mame din jurul meu, mame care s-au confruntat şi ele cu oscilaţii serioase de greutate în perioadele cu şi fără burtă. Şi nu, nu suntem leneşe, aşa cum s-ar putea crede, nici nesimţite sau indiferente. Suntem doar altfel. Ne-am străduit şi noi să fim după ce-am născut o variantă fizică mai bună decât cea de dinainte de sarcină, ba chiar eu mi-am propus ca după naşterea cu numărul trei să arăt la fel de bine că Jennifer Garner, Camila Alves, Kourtney Kardashian sau Reese Witherspoon, toate mame de trei copii. Surpriză… nu s-a putut.

Aşadar, poate că doare sau nu, dar nu toate mamele arată ca trase prin inel. Dar sunt în egală măsură frumoase, cu sau fără vergeturi, colăcei de grăsime, celulită, sâni lăsaţi şi un început de guşă, mai ales atunci când, efectiv, nu stă în puterea lor să slăbească. Iar ca mamă care a fost întotdeauna departe de faimoasa triadă 90-60-90 şi care a primit destule „aprecieri” la viaţa ei (picioare de fotbalist fiind doar una dintre ele), ştiu sigur că frumuseţea stă în cu totul altceva decât în rotirile iscusite ale unui centimetru în jurul corpului. Singurul regret este că mi-au trebuit ani buni să-mi dau seama de asta.

Text de Raluca Dumitrică

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

13863 citiri

70 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.