Acasa | Familie | Parenting prin ochii copilului

Parenting prin ochii copilului

 SHARE  

Adaugat in 20 februarie 2014

Parenting prin ochii copilului

Parenting prin ochii copilului

Jody Johnston Pawel este unul dintre liderii mondiali în educarea părinţilor din ultimii 30 de ani, facilitând cursuri pentru mii de părinţi, educatori, consilieri, profesori şi psihologi din SUA şi din întreaga lume, membru al „Advisory Board of the National Effective Parenting Initiative” încă de la înfiinţare, din care fac parte cei mai bine cotaţi autori de metodologii de parenting din Statele Unite.

Ea va susţine pe 22 februarie 2014, la Crystal Ballroom Palace, alături de Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop România, o conferinţă cu o abordare echilibrată a conceptului de parenting, adresată părinţilor, cadrelor didactice şi mediului jurnalistic. Conferinţa “Parenting prin ochii copilului”, organizată de Urania Cremene, şi Lumea lui MOMO, face parte dintr-o serie de evenimente dedicate, printre care şi lansarea oficială a Parent’s Toolshop în România.

Conferinţa din 22 februarie, propune două teme părinţilor care îşi doresc consolidarea relaţiei cu propriul copil „Eu vreau libertate – ai mei mă vor responsabil” – despre cum să creşti un copil independent şi responsabil, şi „Mami, tati, nu o să fiu fetiţa toată viaţa. Cum o să fiu eu, ca femeie?” - despre cum să creşti o fată care să ajungă o femeie împlinită şi cu încredere în propria-i persoană – pentru a rămâne conectaţi unul la celălalt, pentru ajunge la el fără metode coercitive, sprijinindu-l să crească independent, responsabil şi cu stimă de sine.

.

“Responsabilitatea este abilitatea de a accepta consecinţele alegerilor pe care le facem. Nu putem aştepta până când copiii ating maturitatea pentru a începe procesul transferării responsabilităţii către ei. Copiii se maturizează când învăţa să accepte treptat responsabilitatea pentru alegerile şi faptele lor. Procesul transferării implica o serie de deprinderi pe care părinţii să le poată transmite mai departe, iar independenta sănătoasă se construieşte lărgindu-le orizontul şi observându-le continuu abilităţile „a declarat Jody Pawel, Parent’s Toolshop USA.

„Dacă există un ingredient pe care îl au toţi oamenii satisfăcuţi cu viaţa lor, acesta este stima de sine, încrederea în propria persoană. Dacă nu ai încredere în propria persoană, nu ai cum să depăşeşti mediocritatea în niciun domeniu. Metodologia Parent’s Toolshop, nu vine să ofere reţete perfecte sau modalităţi rapide pentru părintele aflat în impas – pentru că aşa ceva nu există. Vine mai degrabă să îţi spună că, atâta timp cât îţi iubeşti copilul necondiţionat şi accepţi că este o altă persoană care are alte nevoi, alte dorinţe şi face alte alegeri decât ai vrea tu să facă, relaţia ta cu el se va îmbunătăţi considerabil” a declarat Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop România.

.

La începutul celui de-al doilea modul dedicate fetelor- femei în devenire, Florina Onetiu, fondatoarea Academiei Femeilor, este invitată să le împărtăşească părinţilor ce a ajutat–o pe ea, să devină o femeie împlinită atât pe plan personal cât şi profesional, şi cu încredere de sine.

Echipa de voluntari ai Fundaţiei Tineri pentru Tineri, una din cele mai vechi fundaţii naţionale, şi non profit din România, se alătura conferinţei „Parenting prin ochii copilului”, pentru a veni în sprijinul părinţilor participanţi. Aceasta este o modalitate de a-i apropia pe părinţi de copiii, de a cunoaşte mai bine generaţia actuală de adolescenţi şi să asculte aşa cum se vede şi din perspectiva lor relaţia cu părinţii.

„Ne-am dorit foarte mult ca în mijlocul nostru să avem nişte copii minunaţi – tineri adolescenţi, care să ne dovedească cât de responsabilă poate fi generaţia aceasta, şi prin ochii cărora să ne privim viaţa şi felul în care ne creştem şi ne educăm copiii. Noi suntem în mijlocul lor zi de zi, prin programele de educaţie nonformala pe care le desfăşuram, şi înţelegem nevoia lor de a fi auziţi şi ascultaţi de către părinţii lor” a declarat Mirela Loghin, fondatoarea Lumea lui MOMO.

Pentru a veni în întâmpinarea părinţilor şi a transforma conferinţa într-un eveniment pentru întreaga familie, organizatorii pun la dispoziţia tuturor participanţilor, gratuit, un loc special de joacă şi unul de alăptare pentru mamele cu bebeluşi, în interiorul sălii de conferinţă. Locul de joacă, aflat în imediata vecinătate a sălii de conferinţă, va întâmpina copii cu ateliere de reciclare creativă, oferite de Lumea lui MOMO, şi cu jucării de lemn puse la dispoziţie de Marvelous Store, pe toată durata conferinţei.Autor: SmartWoman.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail

5137 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.