Acasa | Relatii | Partenerul ideal din perspectiva vârstnicilor (60+) şi a tinerilor - studiu

Partenerul ideal din perspectiva vârstnicilor (60+) şi a tinerilor - studiu

 SHARE  

Adaugat in 24 februarie 2017

Partenerul ideal din perspectiva vârstnicilor (60+) şi a tinerilor - studiu

Cuplu, pixabay.com

Într-o lume în care relațiile se formează și se destramă rapid, a forma și menține un cuplu reprezintă o încercare pentru fiecare dintre noi. Cu toate acestea, există și cupluri care par să facă față cu brio tuturor provocărilor. Care este secretul acestei reușite?

Care sunt criteriile cele mai importante pe care oamenii ar trebui să le aibă în vedere atunci când aleg un partener? Contează mai mult aspectele morale sau cele materiale?

Echipa Cult Market Research și-a propus să răspundă acestor întrebări, iar pentru realizarea acestui lucru, am realizat două studii: unul cu tineri sub 35 de ani și unul cu vârstnici de peste 60 de ani.

Cele mai importante caracteristici pe care tinerii si varstnicii ar trebui să le găsească la partener

Vârstnicii consideră că tinerii ar trebui să fie foarte atenți la trăsăturile unui potenţial partener. Principalele trăsături sugerate de către aceştia tinerilor sunt următoarele: dorinţa de întemeiere a unei familii, compatibilitatea sexuală şi împărtăşirea aceloraşi valori. Gradul de orientare în carieră este de asemenea o trăsătură pe care vârstnicii o recomandă tinerilor de a fi luată în calcul. Aceste caracteristici imateriale depăşesc în topul importanţei caracteristicile materiale precum sumele de bani şi proprietăţile deţinute de potenţialul partener.

Domnii de peste 60 de ani le recomandă tinerilor, într-un procent mai mare decât doamnele de aceeaşi vârstă, să fie atenţi la aspectul fizic şi la compatibilitatea sexuală pe care o au cu partenerul. Doamnele vârstnice consideră, într-o mai mare măsură decât domnii de vârsta lor, că în găsirea partenerului contează şi nivelul studiilor şi ca acesta să aibă aceleaşi pasiuni/hobby-uri.

Tinerii au o viziune similară cu cea a vârstnicilor în ceea ce priveşte cele mai importante trăsături ale partenerului ideal. Atât pentru tineri, cât şi pentru vârstnici cea mai valoroasă caracteristică a unui potenţial partener este dorinţa de întemeiere a unei familii. Pe lângă aceasta, şi tinerii caută să împărtăşească aceleaşi valori în cuplu sau să fie compatibili (atât sexual, cât și emoţional) cu partenerul, asemenea vârstnicilor.

.

Constatăm astfel că între cele două generații diferențele cu privire la trăsăturile unui partener nu sunt prea mari, principala miză în cuplu rămânând întemeierea unei familii.

În perioada ianuarie-februarie 2017, Cult Market Research a realizat două studii cantitative despre modul în care se formează cuplurile şi despre aşteptările avute de la parteneri. Rezultatele sunt reprezentative la nivel naţional pentru două categorii de persoane: tineri sub 35 de ani și vârstnici de peste 60 de ani care utilizează internetul. Eșantionul de tineri a fost de 1200 de subiecți în timp ce eșantionul pentru vârstnici a fost de 800 de subiecți.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6090 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.