Acasa | Relatii | Partenerul ideal din perspectiva vârstnicilor (60+) şi a tinerilor - studiu

Partenerul ideal din perspectiva vârstnicilor (60+) şi a tinerilor - studiu

 SHARE  

Adaugat in 24 februarie 2017

Partenerul ideal din perspectiva vârstnicilor (60+) şi a tinerilor - studiu

Cuplu, pixabay.com

Într-o lume în care relațiile se formează și se destramă rapid, a forma și menține un cuplu reprezintă o încercare pentru fiecare dintre noi. Cu toate acestea, există și cupluri care par să facă față cu brio tuturor provocărilor. Care este secretul acestei reușite?

Care sunt criteriile cele mai importante pe care oamenii ar trebui să le aibă în vedere atunci când aleg un partener? Contează mai mult aspectele morale sau cele materiale?

Echipa Cult Market Research și-a propus să răspundă acestor întrebări, iar pentru realizarea acestui lucru, am realizat două studii: unul cu tineri sub 35 de ani și unul cu vârstnici de peste 60 de ani.

Cele mai importante caracteristici pe care tinerii si varstnicii ar trebui să le găsească la partener

Vârstnicii consideră că tinerii ar trebui să fie foarte atenți la trăsăturile unui potenţial partener. Principalele trăsături sugerate de către aceştia tinerilor sunt următoarele: dorinţa de întemeiere a unei familii, compatibilitatea sexuală şi împărtăşirea aceloraşi valori. Gradul de orientare în carieră este de asemenea o trăsătură pe care vârstnicii o recomandă tinerilor de a fi luată în calcul. Aceste caracteristici imateriale depăşesc în topul importanţei caracteristicile materiale precum sumele de bani şi proprietăţile deţinute de potenţialul partener.

Domnii de peste 60 de ani le recomandă tinerilor, într-un procent mai mare decât doamnele de aceeaşi vârstă, să fie atenţi la aspectul fizic şi la compatibilitatea sexuală pe care o au cu partenerul. Doamnele vârstnice consideră, într-o mai mare măsură decât domnii de vârsta lor, că în găsirea partenerului contează şi nivelul studiilor şi ca acesta să aibă aceleaşi pasiuni/hobby-uri.

Tinerii au o viziune similară cu cea a vârstnicilor în ceea ce priveşte cele mai importante trăsături ale partenerului ideal. Atât pentru tineri, cât şi pentru vârstnici cea mai valoroasă caracteristică a unui potenţial partener este dorinţa de întemeiere a unei familii. Pe lângă aceasta, şi tinerii caută să împărtăşească aceleaşi valori în cuplu sau să fie compatibili (atât sexual, cât și emoţional) cu partenerul, asemenea vârstnicilor.

.

Constatăm astfel că între cele două generații diferențele cu privire la trăsăturile unui partener nu sunt prea mari, principala miză în cuplu rămânând întemeierea unei familii.

În perioada ianuarie-februarie 2017, Cult Market Research a realizat două studii cantitative despre modul în care se formează cuplurile şi despre aşteptările avute de la parteneri. Rezultatele sunt reprezentative la nivel naţional pentru două categorii de persoane: tineri sub 35 de ani și vârstnici de peste 60 de ani care utilizează internetul. Eșantionul de tineri a fost de 1200 de subiecți în timp ce eșantionul pentru vârstnici a fost de 800 de subiecți.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6762 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.