Paste alsaciene cu sparanghel verde si chorizo. Foto: http: alison-trials.blogspot.com
Precum florile aflate in curtea maicutei mele dragi si care sunt in fapt un arbust al carui nume e Campsis radicans, iar denumirea populara este de Trompeta americana, Trambita, Luleaua turcului. Forma e numai buna sa se invaluie in sosuri, ulei de masline aromat etc.
Pe de alta parte e sezon de sparanghel, iar asta verde e preferatul meu, imi place ca nu trebuie sa-l curat ca pe cel alb sau violet si ca este crocant si cu aroma de verde si proaspat. Si primavara. Asa ca am bifat cumpararea unui buchet generos. Restul a fost inspiratie...
Ingrediente pentru 2 persoane:
200 grame de paste trompeta,
200 grame de carnat chorizo,
250 grame de sparanghel verde,
2 linguri ulei de masline extravirgin.
Preparare:
Fierbem pastele onform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare, al dente, apoi le scurgem. Taiem carnatul feliute si il prajim la foc moderat, pe o parte si pe alta, 1 minut-doua, cat sa aromatizeze si sa condimenteze uleiul. Il retragem din tigaie si il rezervam la cald, dar pe prosoape absorbante, sa eliminam excesul de ulei.
In uleiul restant, aromatizat, sotam pret de 1 minut-doua sparanghelul taiat transversal, in bucati de cca 2-3 cm. Dupa care aducem in aceeasi tigaie pastele scurse si chorizo si le omogenizam, cca 1 minut. Servim cald si ne bucuram de primavara!
Enjoy!