Piept de rata cu piersici / Foto: Alison's Trials
Si ca sa va si demonstrez ce am spus, azi va prezint varianta aceasta, cu piersici, plina de aroma, savoare si bineinteles, de origine franceza...
Ingrediente pentru 4 persoane:
Preparare:
Pieptul de rata, spalat si zvantat se cresteaza pe partea cu piele, pana la carne, ca adancime, pana obtinem un desen plin romburi. De mare ajutor va va fi acest videoclip.
Condimentam pe ambele parti cu sare si piper, dupa gust, apoi il plasam intr-o tigaie antiaderenta, incinsa bine, cu pielea crestata in jos si la foc viu il prajim cca. 4 minute pe aceasta parte si 3 minute pe cealalta, fara piele. Il scoatem apoi din tigaie si il pastram pe un platou, la cald. Il transam felii subtiri, iar zeama scursa o colectam.
Piersicile le scufundam in apa clocotita cateva secunde si apoi le cojim de pielite, le taiem in sferturi si le scoatem samburii. Intr-o alta tigaie, in 1/2 din lingura de unt, le sotam cca. 1-2 minute, apoi le asezam si pe ele pe acelasi platou cu carnea transata.
In tigaia in care am prajit pieptul de rata, adaugam zeama scursa de la carne, vinul si untul ramas si lasam sa fiarba, la foc mic, racaind si fundul tigaii cu o spatula, pana cantitatea de lichid se reduce cam la 1/2 din cantitatea initiala. Montajul farfuriei consta in asezarea feliilor de carne si a piersicilor, pastrate la cald si scaldarea lor in sosul obtinut.
Serviti si nu uitati, un pahar de vin rosu sau rose, nu poate lipsi de la aceasta masa!
Enjoy!