Acasa | Familie | Programul "Prima trotinetă"

Jurnal de mamă

Programul "Prima trotinetă"

 SHARE  

Adaugat in 18 noiembrie 2013

Programul

Programul "Prima trotinetă". Foto: sxc.hu

Am devenit mamă la 23 de ani şi mi-era foarte clar ce am de făcut: trebuia să fiu sora mai mare, partenera de joacă a copilului meu. Ce putea să fie aşa de complicat?

Jumătate din existenţa mea fusesem copil, ştiam foarte bine cum stau lucrurile. Nu aveam cum să fiu depăşită de tot ce urma să mi se întâmple. Numai că…

Acum câteva săptămâni, în casa noastră a început campania “Trotineta”. Victor încerca să mă convingă la orice pas și în orice moment că are nevoie de o trotinetă. Ba chiar s-a simțit și rău din cauza asta. A acuzat niște dureri abdominale acute care, după cum declara, ar fi putut fi combătute numai cu o trotinetă.

Momentele de maximă concentrare dedicate desenului cu carioca pe hârtie au devenit și ele prilej de slăvire a trotinetei care trebuia să fie roșie, iar dacă nu găseam roșie, să fie verde că pe mine nu mă delanjează.

Azi așa, mâine tot așa, poimâine, ghiciți ce? Din ce în ce mai rău.

A venit momentul în care copilul a mers la bunici. Nu înțelegeam ușurința cu care mă lăsa să plec. Aveam s-o pricep mai târziu, într-o conversație telefonică:

- Știu de ce ai plecat! Te-ai dus să-mi cumpeli tlonitetă!

Ehehe, la asta chiar nu mă așteptam. A urmat o săptămâna în care conversațiile telefonice începeau cu Mi-ai cumpălat tlotinetă? și se încheiau cu Să te duci să-mi cumpeli!, între aceste două fraze fiind NU-ul meu.

Sătulă de atâtea telefoane închise în nas, am început să par interesată: ce culoare să fie, cât de mare etc. Conversațiile au început să dureze mai mult. Asta până când și-a dat seama că îl duc cu vorba și a început din nou să-mi închidă telefonul.

A trecut săptămâna de stat la bunici și m-am dus să-l iau înapoi. A fost trist când m-a văzut fără trotinetă. M-am întristat și eu, dar i-am promis că mergem împreună la București și cumpărăm cea mai frumoasă trotinetă.

Am plecat cu entuziasm de la țară, am cântat tot drumul până la Capitală, dar s-a întristat din nou că la ora la care am ajuns noi erau magazinele închise. Mi-a reproșat chiar că ar fi trebuit s-o am cumpărată, să-i fac o supiză.

Am trecut și peste asta. Într-o dimineață, însă, de cum s-a trezit mi-a cerut telefonul ca să deseneze (am o aplicație). A desenat o trotinetă și n-a mai zis nimic. A aruncat telefonul pe pat și a fugit la baie. Așa că drumul prin parc a trecut pe la magazinul de trotinete. Câtă fericire! Câtă iubire! Câte pupături!

- Știi de ce am vlut să-mi cumpeli tlotinetă? Pentu că nu știu să melg bine pe lole și pentu că biciteta e la bunica…

Ei bine, știți de ce nu am vrut să-i cumpăr eu trotinetă? De ce am fost surdă până acum la dorința lui? Pentru că la dorințele mele nimeni n-a fost atent. Eu mi-am dorit o bicicletă toată copilăria mea și urlam în gura mare fără ca cineva să mă audă. Mi se părea normal.

Sunt mai grea de cap, pricep numai după ce mi se desenează!

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
trotinetadorintecopiisportmiscaremamafamilie CITESTE MAI MULTE DESPRE

5024 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.