Acasa | Fotografia poveste | Proiectul românesc care face senzație în lumea întreagă. Mihaela Noroc desemnata de Facebook sa creeze campania dedicată...

Proiectul românesc care face senzație în lumea întreagă. Mihaela Noroc desemnata de Facebook sa creeze campania dedicată Zilei Femeii

 SHARE  

Adaugat in 30 martie 2016

Proiectul românesc care face senzație în lumea întreagă. Mihaela Noroc desemnata de Facebook sa creeze campania dedicată Zilei Femeii

Jungla Amazoniana Foto: Mihaela Noroc

Fotograful român Mihaela Noroc continuă proiectul Atlasul Frumuseții. De trei ani ea călătorește în jurul pământului și fotografiază femei din toate colțurile planetei, surprinzând diversitatea lumii în care trăim.

Anul trecut proiectul Mihaelei a devenit faimos în întreaga lume dupa ce mass-media internațională i-a acordat spații largi.

Oprah Winfrey, Huffington Post, Forbes, Elle, RAI, The Telegraph sunt doar câteva dintre numele mari care au evocat pe larg Atlasul Frumuseții, anul trecut, tranformându-l în cel mai mediatizat proiect artistic românesc al zilelor noastre. Fotograful român însă nu s-a oprit aici și a continuat aventura în jurul planetei. În vară, în timp ce se afla într-o așezare izolată din Mongolia, a fost contactată de cei de la CNN pentru un interviu în direct. "După o noapte dormită în iurtă, într-o așezare izolată din Mongolia, am primit un telefon tocmai din Statele Unite, de la Atlanta. Și-așa, înconjurată de oi și iaci, am intrat în direct la CNN, cu Natalie Allen."

.

Mongolia

În Tadjikistan Mihaela a fotografiat o tânară săracă care se ocupa de plantarea florilor, pe străzile din capitala țării. După ce fotograful român a publicat imaginea pe pagina ei de Facebook, tânăra din Tadjikistan a devenit cunoscută în întreaga lume, numeroase publicații internaționale relatându-i povestea impresionantă. Apoi Mihaela Noroc a ajuns cu Atlasul Frumuseții în Coreea de Nord. Fusese deja în Afganistan cu proiectul, așa că avea deja ceva experiență în locurile mai puțin turistice ale lumii. Fotografiile Mihaelei din Coreea de Nord au devenit imediat o senzație în presa internațională. The Guardian, BBC sau Spiegel s-au adăugat la numele mari care deja prezentau frecvent Atlasul Frumuseții. A fost o premieră mondială pentru că nimeni, până atunci, nu mai documentase frumusețea femeilor din Coreea de Nord. Pentru Mihaela și al său proiect au urmat cele mai populate țări ale lumii, China și India. Multe dintre femeile obișnuite pe care le-a fotografiat acolo, au devenit mici vedete în aceste țări.

.

Tadjikistan

"E incredibil să vezi un interviu în presa din China, cu o femeie pe care ai fotografiat-o. Să afli cum i s-a schimbat viața, după ce a fost inclusă în proiectul Atlasul Frumuseții. Asta, bineînteles, dacă are cine să-ți traducă articolul." În India Mihaela a stabilit o nouă premieră. A fotografiat-o pe Sonam Kapoor, una dintre cele mai mari vedete indiene, și a inclus imaginea ei într-o serie unicăalături de femei obișnuite, din toate mediile. Această serie a fost preluată de toata presa importantă din India și pentru prima oară femei sărace, marginalizate în societate, au fost prezentate ca simboluri ale frumuseții, alături de o mare actriță. Sonam Kapoor e considerată una dintre cele mai frumoase femei din India și a declarat pe contul ei de Twitter ca e mândră să facă parte din proiectul Mihaelei Noroc.

.

China

Acum câteva săptămâni, ca o recunoaștere a eforturilor ei de a omagia femeile din întreaga lume, Mihaela a primit o invitație incredibilă. Echipa Facebook a ales-o să fie fotograful care va realiza campania lor pentru Ziua Internațioanală a Femeii. Gigantul american i-a încredințat misiunea de a fotografia și de a intervieva mai multe femei deosebite, cu ocazia zilei de 8 Martie. "Când cei de la Facebook m-au contactat și mi-au spus că vor ca eu să realizez campanie lor de Ziua Femeii, pur și simplu am crezut că e o glumă. Dar după ce mi-a trecut uluiala, m-am apucat imediat de lucru pentru că totul era contra cronometru. Timp de 3 săptămâni, am schimbat 17 avioane, am călătorit în 6 colturi diferite ale lumii, unde am întâlnit 6 femei incredibile. A fost o experiență nebunăși frumoasă, pe care n-o voi uita niciodată."

.

Coreea de Nord

Aventura de trei săptămâni a Mihaelei s-a terminat în sediul Facebook, de la New York, unde fotograful român a acordat un interviu faimoasei publicații TIME. Mihaela Noroc va petrece câteva zile acasă, în București, după 10 luni de călătorie continuă. Foarte curând își propune să pornească din nou la drum și să călătoreascăpe tot parcursul anului 2016, pentru ca în 2017 să publice prima ediție a albumului Atlasul Frumuseții."După ce voi publica albumul la nivel internațional, vreau să petrec mai mult timp în România. Am călătorit în toată lumea, dar nicăieri nu mă simt mai bine ca acasă, oricât de multe probleme există uneori. Mi-aș dori ca pe viitor să realizez un album dedicat doar frumuseții din România."

Mai multe informatii despre proiect si imagini gasiti  pe pagina The Atlas of Beauty.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

7792 citiri

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.