Pui cu fenicul la cuptor. Foto: alison-trials.blogspot.com
Urmeaza mici retusuri, doar...
Ingrediente pentru 6 persoane:
6 bucati piept de pui (1 bucata=1/2 piept de pui mediu),
2 bulbi de fenicul,
250 grame rosii prunisoara,
2 linguri de pesto genovese,
50 ml vin alb,
2-3 linguri ulei de masline,
zeama unei lamai,
sare, piper proaspat rasnit, dupa gust.
Preparare:
Amestecam sarea, piperul si pesto si asezonam bucatile de piept de pui cu acest amestec, pe toate partile. Le plasam intr-o tava de friptura, iar intre ele intercalam bucati taiate, grosier, din bulbii de fenicul, cat si rosiile prunisoara. Stropim totul cu suc de lamie, vin si ulei. Dam la cuptorul preincalzit la 180°Celsius pentru cca 30-40 minute, pana cand bucatile de carne capata o tenta aurie. Servim cu orez. Noi am folosit un amestec de orez cu bob lung, orez rosu si orez salbatic, fiert in supa de pui.
Pofta buna si o saptamina cu soare!
Enjoy!