Acasa | Familie | Rezoluția lui 2018: Voi fi femeie și apoi mamă!

Rezoluția lui 2018: Voi fi femeie și apoi mamă!

 SHARE  

Adaugat in 3 ianuarie 2018

Rezoluția lui 2018: Voi fi femeie și apoi mamă!

Rezolutie. Foto: pixabay.com

Rezoluția mea pentru 2018 sună minunat: mă voi dedica să redescopăr femeia din mine, neuitând însă că sunt o mamă. Așa ar trebui să fie o mamă cool.

O mamă fericită este în primul rând o femeie fericită. Mi-a luat mulți ani ca să-mi dau seama de adevărul care se ascunde în spatele acestor vorbe. Am mai citit pe la unii și pe la alții că o mamă este cu atât mai bună cu cât ea se simte mai bine în pielea ei, însă toate mi se păreau clișee.

Astfel, ani de zile m-am complăcut în a fi mamă și atât. Iar noțiunea de mamă se extindea și către celelalte domenii: menajeră, asistentă medicală, bucătăreasă și cu un job full time căci da, trebuia să contribui și eu la cheltuielile casei.

Eu, eu, eu…totul făceam eu

Eram veșnic obosită, cântăream mult și mâncam mult din cauza depresiei, aveam impresia că eu trebuie să rezolv toate lucrurile și să organizez programul tuturor. Dacă ceva cât de mic nu trecea prin mâna sau prin mintea mea, aveam impresia că tot universul meu și al familiei mele se descentrează. Eu mă ocupam de copii, iar când spun asta înseamnă că eu mă gândeam zilnic și planificam meniul pentru fiecare masă, eu găteam, eu călcam, eu făceam curat în casă, eu știam ce ore au la școală, eu le pregăteam ghiozdanele și tot eu găseam soluții pentru activități suplimentare și pentru a petrece timpul liber în cel mai plăcut mod.

Eu plăteam facturi, eu aveam grijă la scadențe, eu știam când s-a terminat făina din casă sau câți morcovi mai sunt în frigider. Și tot eu mergeam 8-9 ore pe zi la serviciu și organizam în așa fel programul încât cineva să ajungă să ia copiii de la școală și să-i ducă acasă. De multe ori trebuia să lucrez și în weekend-uri, dar nu mă plângeam. Nu mai fusesem la un coafor sau să-mi fac o manichiură de când lumea. Ca să nu mai vorbesc că nu îmi mai cumpărasem o rochie nouă de nici nu mai țineam minte când, pe motiv că am destule și nu e cazul să arunc banii pe fereastră când aș putea să le mai iau copiilor ceva de îmbrăcat sau încălțat.

Mama a muncit și a clacat

Anul trecut însă, am avut o sclipire. Copiii au mai crescut și nu au mai fost chiar atât de dependenți de mine. Eu am avut din ce în ce mai mult de lucru la birou și am început să lipsesc mai mult de acasă. Soțul meu mă ajuta și înainte dacă îi spuneam ce are de făcut. Ultimele luni din an, fiind atât de ocupată, a trebui să ia singur inițiative, să se organizeze și să contribuie la buna desfășurare a vieții de familie. Și am văzut că se poate. Mai mult decât atât, am constatat că și tatăl meu, care până acum câțiva ani nu știa nici unde stau tacâmurile în casă, din cauză că mama s-a îmbolnăvit și nu a mai funcționat aproape deloc în organizarea gospodăriei, a fost nevoit să preia frâiele și să se descurce singur, ba chiar să aibă grijă și de ea. Se poate.

Mă întreb de ce a fost nevoie ca mama să se îmbolnăvească ca tata să treacă la cârmă? Nu era mai bine dacă mama și-ar fi acordat mai mult timp și atenție ei, dacă s-ar fi preocupat și de persoana ei și de sănătatea ei, lăsând bicele tatei? Acum poate ar fi fost doi bătrânei care se ajutau unul pe altul, pensionari, dar fericiți împreună. Mama a muncit și a fost prezentă toată viața în tot ceea ce a însemnat casă și familie, până la un moment dat în care a clacat. Pe acest drum pornisem și eu, însă sper că am virat la timp și sunt pe calea cea bună.

Rezoluția lui 2018

Așadar, am hotărât că este și timpul meu. Chiar din ultimele luni ale anului trecut, văzând că nu moare nimeni dacă nu sunt 100% prezentă, am început să fiu mai atentă la mine. Am început să văd din nou magazinele și chiar să-mi mai cumpăr câte ceva, doar pentru sufletul meu. Am început să fiu mai atentă la ce mănânc și am slăbit vreo 5 kilograme. Am început să accept invitațiile colegilor și am început să mai ies în oraș. Deoarece noi nu avem nici un ajutor în creșterea copiilor, văzând că nu avem nici o șansă să ieșim în cuplu, eu și soțul meu am decis să ieșim separat, fiecare cu grupul lui de prieteni, căci altfel avem toate șansele să ne pierdem mințile. După aproape 10 ani am fost într-un club. Mi-a plăcut teribil și am realizat că sunt încă tânără și că voi plânge amarnic peste 10 ani dacă nu mă distrez acum, așa cum se poate distra o mamă la aproape 40 de ani.

Toate aceste lucruri m-au făcut să mă simt bine, să simt că sunt importantă și contez, măcar pentru mine, dacă nu și pentru ceilalți.

Așa că, pentru 2018, îmi doresc să merg pe acest drum, să mă preocup mai mult de mine, fără să uit, evident, de copiii mei și de îndatoririle de mamă și soție. Însă, pentru prima dată în viață, mă voi pune pe mine, femeia, pe picior de egalitate cu mine, mama.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5910 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.