Acasa | Relatii | Românii n-au nevoie de terapie de cuplu

Românii n-au nevoie de terapie de cuplu

 SHARE  

Adaugat in 28 martie 2017

Românii n-au nevoie de terapie de cuplu

Cuplu. Foto: pixabay.com

Mergeam cu Victor spre parc. Mă rog, eu mergeam, el pedala și era mult în fața mea cu bicicleta. În fața mea, mergea un cuplu cu un copil în cărucior. Nu știu ce vârstă avea copilul, eu eram în spatele lor.

Păreau genul acela de tineri corporatiști. Erau amândoi îmbrăcați cool, iar el a zis la un moment dat ”când eu am deadline”, ca să înțelegeți de unde am dedus că ar fi corporatiști.

Se certau pe mazăre. Da, pe mazăre. El cumpărase, dintr-o cumplită greșeală, mazăre congelată de la alt brand. A vrut chiar s-o arunce la un moment, dar ea, care aș fi pus pariu că ar fi prima care-și dorește asta, l-a tras de mânecă:

-De ce ești tâmpit? Dă-o-n … mea de mazăre! O să mâncăm de-asta!

-Da, mă, că tu numai așa mâncai la ai tăi! Numai cu mazăre extramegaparafină ai trăit!

-Hai sictir!

Iar când a zis asta, nu știu dacă mi s-a părut, dar a dat să-l scuipe, a mimat o flegmă, ca să vorbesc în același registru.

Au traversat după faza asta și au dispărut din raza mea vizuală.

Doamne! Pentru mazăre? Și nici măcar nu era o mazăre proastă, că se vedea prin punga de Mega Image. De la o pungă de mazăre să ajungi la așa ceva!?

Am trăit și eu certuri și scandaluri, dar din motive solide, nu pe doi pumni de mazăre. Și, în fond, nu motivul e problema, ci modul în care își vorbeau și lipsa totală de respect.

Îmi amintesc cum, aproape de punctul acesta, l-am rugat pe fostul meu soț să mergem la terapie de cuplu. ”Nu merg! Ce să caut? Eu sunt bine, n-am nevoie să mă duc la unu` să-mi spună ce să fac! Mă descurc și singur!”. Da, el poate era bine, dar noi doi, împreună, unul cu altul, nu mai eram bine demult.

Tot așa mai e și una dintre prietenele mele din copilărie. Mi se tot în plângea, într-o perioadă, de problemele pe care el are cu soțul ei. Bea în fiecare seară, stă cu băieții, iar acasă doar doarme și mănâncă. Au doi copii și el nu stă mai deloc cu ei. În timpul în care prietena mea e la muncă, cei mici stau cu bunica, deși tati e acasă, dar dormea pentru că e obosit (bea seara cu băieții, la biliard). După multe astfel de plângeri, i-am sugerat să vorbească, cel mai bine, cu el. Într-un fel și ca să pun punct telefoanelor în care nu o auzeam decât plângându-se.

-Păi tu crezi că n-am vorbit? Vorbim în fiecare zi! Ne certăm zilnic. Ne și batem. Îi dau câte o palmă de nu se vede. O singură dată mi-a dat și el una și n-am vorbit cu el patru zile.

Aproape să-mi cadă telefonul din mână. ”Cum? V-ați bătut? Înțeleg bine?” am întrebat eu. Da, înțelesesem bine…

Și atunci scot porumbelul:

-Dar la terapie de cuplu v-ați gândit să mergeți?

-Lasă-mă, fată, în pace! Să mă duc să-i dau bani lu` unu`? Păi n-am ce face cu banii? Să mă duc să ce? Că noi suntem bine! Aaaa, că ne mai certăm sau îi mai dau eu vreuna… nu contează, dar suntem bine, în rest.

De parcă vorbeam cu Gigi Becali: ”M-am certat și cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am insultat.”

Nu știu de ce insist să-i trimit spre terapie de cuplu pe alții, când nici măcar pe omul care a fost lângă mine ani buni n-am fost capabilă să-l conving că avem nevoie de asta. Avem nevoie de ajutor specializat în orice alte probleme, dar când vine vorba de noi, ținem morțiș să ne tratăm singuri. Mașinile ni le ducem în service, la țevi chemăm instalatorul, la frigider, la termopane, la mașina de spălat chemăm mereu pe cineva care se ocupă cu asta, ceasul îl ducem la ceasornicar, un cercel rupt îl ducem la bijutier, o haină o ducem la retuș, dar pe noi? Noi, când avem o problemă, ne apucăm să ne reparăm singuri. Mă rog, asta în cazurile fericite în care ne dăm seama că avem o problemă. Altfel, ”ne certăm, dar fără jigniri”, ”ne batem, dar suntem bine”…

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

15577 citiri

25 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.