Rosii gratinate / Foto: Alison's Trials
La noi tot e racoare de vreo 3 saptamani, ne invelim cu pleduri deja, asa ca, daca am avea si chef, am putea folosi cuptorul non-stop. :)
Rosiile mele imita intr-un fel pe cele in stil provencal, dar pentru ca nu am respectat multe etape si chiar ingredientele sunt adaptate,le-am numit gratinate. Ele pot insoti o bucata de friptura sau carne la gratar,in special o carne de vita frageda si cu putin sos cu vin, daca e si marsala, e perfect!
Ingrediente pentru 3 persoane:
Rosiile se aseaza cu partea taiata in sus intr-un vas termorezistent si se pensuleaza cu ulei de masline, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust, se pudreaza cu pesmet, apoi cu ierburi de provence si se dau la cuptor, 180-200 grade, cca 20 minute. Le scoatem si le presaram cu emmentaler-ul ras, optional le decoram cu verdeturi tocate, dupa care le putem servi. Pofta buna!