Salata cu sfecla rosie si porumb / Foto: alison-trials.blogspot.com
Nu are un pret prohibitiv, este accesibila fiecarui buzunar, iar prepararea ei este facila: iata doar cateva atuuri care sa va convinga sa o consumati mai des. Sfecla bruta, spalata bine, o puteti fierbe sau coace, dupa cum va place sau aveti timp. Bineinteles ca fierberea e mai rapida, dar gustul celei coapte e mai bun. Eu am folosit la salata de fata sfecla gata fiarta si curatata (cumparata) si astfel munca mi-a fost usurata.
Ingrediente pentru 4 persoane:
4 sfecle mici, de cca 130 grame fiecare,
1 cutie cu boabe de porumb,
1 lingura de ulei de masline,
zeama unei lime,
1 lingura de otet alb,
piper proaspat rasnit, sare, dupa gust.
Preparare:
Sfecla se taie dupa bunul plac, felii, cuburi (la mine au fost niste felii mai grosiere, asa, ca ma grabeam) si se amesteca cu boabele de porumb, peste ele turnandu-se dressing-ul aferent (otetul, uleiul, zeama de lime, sarea si piperul, batute energic cu o furculita sau chiar un tel mic pana la dizolvarea sarii) si se lasa la frigider o ora, pentru asezonare.
In plus, cand am servit-o (cu niste friptura si cateva buchetele de broccoli facut la aburi) i-am mai rasnit ceva piper deasupra si am presarat niste fleur de sel de guerande, nu a fost o idee rea! :)
Enjoy!