Salata de fasole alba / Foto: stock.xchng
12 felii subtiri de paine
2 cutii de fasole alba fiarta
¼ ceasca cu frunze mici de busuioc taiate marunt
3 cepe verzi, tocate fin
10-15 masline negre
1 salata medie
2 linguri de ulei de masline
2 oua fierte
Piper negru proaspat macinat
Sare
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 375 de grade. Painea se taie cubulete si se coace timp de 10-12 minute. Pana cand devin usor maronii, apoi crutoanele se scot de la cuptor si se lasa la racit. Crutoanele pot fi pastrate intr-un recipient etans timp de 3 zile.
Turnati fasolea intr-o strecuratoare, clatiti cu apa si scurgeti bine. Fasolea se pune intr-un castron, se adauga jumatate din cantitatea de busuioc, salata taiata mare si ceapa verde. Totul se amesteca usor cu uleiul de masline.
Chiar inainte dea fi servita se adauga maslinele, croutoanele, se condimenteaza cu sare si piper si se decoreaza cu felii de ou si busuioc.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon poti gasi accesand www.maggi.ro.