Salata de napi. Foto: alison-trials.blogspot.com
Folositi inca din Grecia antica, atat ca aliment, medicament, dar ca si si furaj, napii au avut in alimentatia europenilor acelasi rol pe care il au astazi cartofii. E bogat in zaharuri, proteine, lipide, foarte multe saruri minerale, vitamine, celuloza, fiind recomandat in medicina traditionala ca diuretic si expectorant.
Eu am facut o simpla salata, o sugestie pentru perioada ce urmeaza.
Ingrediente pentru 4 persoane:
-2 napi, feliati cat de fin reusiti, sau chiar dati pe razatoare, necuratati de coaja,
-3 linguri de ulei de masline,
-3 linguri de vin rosu sau otet din vin rosu,
-sare, piper, dupa gust,
-un buchet mic de patrunjel verde, tocat.
Preparare:
Pe un platou asezam napii feliati si ii stropim cu dressing-ul obtinut prin amestecarea uleiului, vinului, sarii, piperului. Depozitam peste noapte platoul in frigider, iar a doua zi putem consuma salata. Nu inainte de a-i adauga si putin patrunjel verde, tocat.
Enjoy si un week-end pe cinste! :)