Salata verde cu mere si napi. Foto: alison-trials.blogspot.fr
Cumparasem niste napi pentru a-i scobi si umple cu miere (stiti voi, ca si pe ridichea neagra), pentru a-si lasa sucul si eu sa-l beau, cu scopul declarat de a scapa mai repede de viroza asta tusitoare, care simt ca-mi dizloca toracele in miez de noapte si imi trimte la plimbare batranele mele organe - de care as vrea sa mai ma servesc o buna bucata de vreme, pana la viitoare transplanturi si clonari...
Beau o zi sirop, hai doua, napii inca exista si-mi ocupa spatiul in frigider - ca mde, cumparai un kil intreg-intregut. Sa-i bagam in niste salate, scapam mai repede de ei, mi-am zis eu, deja uitandu-ma prinprejur pe ce sa mai pun mana sa-njgheb salata cu pricina.
Ingrediente pentru 3 persoane:
3 inimi de salata verde, taiate transversal,
2 napi, feliati fin,
2 mere verzi, taiate felii,
sucul de la o portocala,
1 lingurita de miere,
1lingura ulei de rapita,
sare, piper, dupa gust.
Preparare:
Dizolvam mierea in sucul de portocale, adaugam uleiul, sarea si piperul proaspat rasnit. Cu acest dressing asezonam legumele, salata si fructele amestecate deja intr-o salatiera si tinem la rece 1/2 de ora, dupa care putem servi. Simplu sau cu niste bucatele de branza de capra, ca merg numai bine.
Enjoy!