Schimbari mici cu rezultate mari - pentru mentinerea greutatii
Adaugat in 4 ianuarie 2012
Alimentatie sanatoasa pentru o silueta frumoasa / Foto: Photoxpress
Atunci cand vrei sa slabesti sau sa-ti mentii greutatea, ar trebui sa
iei in calcul mai degraba schimbarile mici in felul in care te
alimentezi. Schimbarile mici au sanse mai mari sa ofere rezultate pe
termen lung, asta pentru ca sunt mult mai usor de sustinut fata de
deciziile radicale.
A reduce caloriile zilnice cu 100 pana la 300 nu este greu. Iar rezultatele, desi nu sunt spectaculoase pe termen scurt, sunt sustenabile pe termen lung.
Iata cateva principii de aur care sunt usor de implementat in felul in care ne alimentam si care nu reprezinta o declaratie de razboi impotriva organismului sau psihicului:
- Incearca sa mentii portiile de carne sub 150 de grame la o masa. Alege carnea de pasare (pui, curcani, crescuti in gospodarii) sau peste in locul carnii grele (porc, vita etc). Chiar, ai idee cat de mare e o bucata de carne de 150 de grame? Ar trebui sa incerci sa afli, pentru ca majoritatea dintre noi suntem surprinsi de rezultat.
- Fa-ti un obicei din a avea in farfurie 50% legume. Restul de 50% poate fi carne slaba si/sau cereale integrale (ex.: orez integral cu legume).
- Foloseste vase mai mici pentru a micsora portiile. Psihologic, o farfurie plina, desi redusa cantitativ, este mai indicata unei farfurii pe jumatate goala. Tot un truc psihologic este acela de a folosi vase de culori deschise, care par mai mari decat in realitate.
- Elimina din alimentatia ta, pe cat posibil, tot ceea ce necesita prajire. Daca iti este greu, incearca sa reduci macar cantitatea de ulei sau de unt pe care o folosesti in mod normal la prajit, chiar daca asta presupune sa investesti mai mult intr-un vas de gatit special (cu fund ceramic, spre exemplu).
- Inlocuieste maioneza sau ketchup-ul cu mustar sau humus.
Citeste inca 13 sfaturi pe Nutripedia.ro.
Autor:
Nutripedia