Acasa | Articolul tau | Scriptul meu despre a fi adult – un mix perfect de reţete

Scriptul meu despre a fi adult – un mix perfect de reţete

 SHARE  

Adaugat in 7 noiembrie 2016

Scriptul meu despre a fi adult – un mix perfect de reţete

Adultii de astazi, copiii de ieri / Foto: Photoxpress

Sunt convinsă că au fost scrise numeroase articole, unele care prezintă magia de a creşte, libertatea şi independenţa pe care întâietate o poate aduce şi altele care prezintă dificultăţile în a fi adult şi dunele de nisip de care ne putem lovi constant.

Sunt adult. Cel puţin în acte sunt adult… Aşa este, nu intru în categoria oamenilor căsătoriţi ce poartă hramul vieţii comune şi responsabilitatea copiilor. Sau cei ce sunt dedicaţi locului de muncă trup şi suflet.

Sunt un adult normal în viziunea mea, poate atipic pentru alţii. Am o casă, două credite, un job plătit decent şi un câine. Şi câinele este singurul suflet în casă în afara de mine. Prin urmare am responsabilitatea de a ajunge în timp util acasă, de a avea mâncare în casa (cel puţin în varianta canină) de a mă juca şi plimba când aş vrea doar să mă rostogolesc către pat.

Dar, în ultima perioadă, mă tot macină un gând. Si într-un final am strâns stările pe care le aveam şi informaţiile din creierul meu şi am ajuns la o concluzie: am obosit să fiu adult. Să fii adult este într-adevar cea mai mare provocare.

Era o melodie, pe vremea când Magicianul şi Abramburica erau cei mai apreciaţi care spunea « Sa fii copil e-un lucru serios, nimic pe lume nu-i mai frumos… » . Şi eram atât de nervoasă, nu întelegeam versurile, pur si simplu îi invidiam pe părinţii mei care mergeau la muncă, făceau ce făceau acolo (care în capul meu nu se compara cu stresul temelor şi lecţiilor de învăţat) şi pentru care mai şi primeau acele bancnote minunate pe care mi le închipuiam topindu-se imediat în dulciuri. Şi îi judecam ca nu mă înţeleg. Căci eu le spuneam constant: vreau să cresc mare, vreau să fiu singură, vreau să imi gestionez eu banii, vreau să renunţ la mâncarea sănătoasă şi să trec pe junk-food. Ah, era visul meu zilnic. Iar ei râdeau şi imi spuneau să mai copilaresc…Mare oricum o să ajung, să mă bucur de inocenţa pe care perioada de adult nu ţi-o mai oferă la fel.

Şi pe urmă mi-am aprins o tigara şi am pus încă odată pe hârtie gândurile ce mi-au spus că am obosit. Şi m-au inspirat cu altceva. Fiecare etapă işi are timpul său. Exista un timp să râdem, există un timp să plângem, există un timp să copilărim, există un timp să devenim responsabili. Aceasta este frumuseţea vieţii. Nu ne lasă să ajungem să ne plictisim într-o singură etapă. Sau să avem parte numai bine (cum am putea să ştim ce este rău dacă nu am avea termen de comparaţie ?). Şi de multe ori, nu o să apreciem ceea ce avem la adevărata valoare. Pentru că, genetic sau spiritual vorbind, suntem creaţi să tindem către perfecţiune. Şi mereu să vrem mai mult sau altceva. Iar oboseala apare când se crează o rutină, când unul din pilonii vieţii noastre ne suprasolicită sau nu mai funcţionează adecvat sau când ne incărcăm cu stări care nu sunt ale noastre. Iar când acest lucru se întâmplă, este cazul să optăm pentru o schimbare, să găsim pe baza experienţei deja acumulate ingredientele potrivite pentru reţeta care ni se potriveşte de adult . Toate acestea fac parte din frumuseţea vieţii, din “individualitatea individului “.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Serena
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4352 citiri

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.