Acasa | Articolul tau | Scriptul meu despre a fi adult – un mix perfect de reţete

Scriptul meu despre a fi adult – un mix perfect de reţete

 SHARE  

Adaugat in 7 noiembrie 2016

Scriptul meu despre a fi adult – un mix perfect de reţete

Adultii de astazi, copiii de ieri / Foto: Photoxpress

Sunt convinsă că au fost scrise numeroase articole, unele care prezintă magia de a creşte, libertatea şi independenţa pe care întâietate o poate aduce şi altele care prezintă dificultăţile în a fi adult şi dunele de nisip de care ne putem lovi constant.

Sunt adult. Cel puţin în acte sunt adult… Aşa este, nu intru în categoria oamenilor căsătoriţi ce poartă hramul vieţii comune şi responsabilitatea copiilor. Sau cei ce sunt dedicaţi locului de muncă trup şi suflet.

Sunt un adult normal în viziunea mea, poate atipic pentru alţii. Am o casă, două credite, un job plătit decent şi un câine. Şi câinele este singurul suflet în casă în afara de mine. Prin urmare am responsabilitatea de a ajunge în timp util acasă, de a avea mâncare în casa (cel puţin în varianta canină) de a mă juca şi plimba când aş vrea doar să mă rostogolesc către pat.

Dar, în ultima perioadă, mă tot macină un gând. Si într-un final am strâns stările pe care le aveam şi informaţiile din creierul meu şi am ajuns la o concluzie: am obosit să fiu adult. Să fii adult este într-adevar cea mai mare provocare.

Era o melodie, pe vremea când Magicianul şi Abramburica erau cei mai apreciaţi care spunea « Sa fii copil e-un lucru serios, nimic pe lume nu-i mai frumos… » . Şi eram atât de nervoasă, nu întelegeam versurile, pur si simplu îi invidiam pe părinţii mei care mergeau la muncă, făceau ce făceau acolo (care în capul meu nu se compara cu stresul temelor şi lecţiilor de învăţat) şi pentru care mai şi primeau acele bancnote minunate pe care mi le închipuiam topindu-se imediat în dulciuri. Şi îi judecam ca nu mă înţeleg. Căci eu le spuneam constant: vreau să cresc mare, vreau să fiu singură, vreau să imi gestionez eu banii, vreau să renunţ la mâncarea sănătoasă şi să trec pe junk-food. Ah, era visul meu zilnic. Iar ei râdeau şi imi spuneau să mai copilaresc…Mare oricum o să ajung, să mă bucur de inocenţa pe care perioada de adult nu ţi-o mai oferă la fel.

Şi pe urmă mi-am aprins o tigara şi am pus încă odată pe hârtie gândurile ce mi-au spus că am obosit. Şi m-au inspirat cu altceva. Fiecare etapă işi are timpul său. Exista un timp să râdem, există un timp să plângem, există un timp să copilărim, există un timp să devenim responsabili. Aceasta este frumuseţea vieţii. Nu ne lasă să ajungem să ne plictisim într-o singură etapă. Sau să avem parte numai bine (cum am putea să ştim ce este rău dacă nu am avea termen de comparaţie ?). Şi de multe ori, nu o să apreciem ceea ce avem la adevărata valoare. Pentru că, genetic sau spiritual vorbind, suntem creaţi să tindem către perfecţiune. Şi mereu să vrem mai mult sau altceva. Iar oboseala apare când se crează o rutină, când unul din pilonii vieţii noastre ne suprasolicită sau nu mai funcţionează adecvat sau când ne incărcăm cu stări care nu sunt ale noastre. Iar când acest lucru se întâmplă, este cazul să optăm pentru o schimbare, să găsim pe baza experienţei deja acumulate ingredientele potrivite pentru reţeta care ni se potriveşte de adult . Toate acestea fac parte din frumuseţea vieţii, din “individualitatea individului “.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Serena
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5596 citiri

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.