Acasa | Familie | Singură cu copilul, în vacanță?

Singură cu copilul, în vacanță?

 SHARE  

Adaugat in 9 iulie 2014

Singură cu copilul, în vacanță?

Singură cu copilul? Foto: sxc.hu

Nu e prima dată când plec singură cu Tudor la mare. E a doua. N-o să vă mint, nu e chiar briză de bucurie, dar nici tsunami sau sfârşitul lumii. 

E cumva pe la mijloc, ca un fel de val uriaş de care te bucuri că arată frumos, până-ți udă cearceaful, cartea şi mobilul.

Nu băga divorț!

În primul rând, dacă masculul casei nu poate veni în vacanță cu voi, e destul de firesc să îți vină să îi dai cu ceva în cap. Nu ajută prea mult nici privirea lui tristă, de om care rămâne să muncească în arşița oraşului, în timp ce tu şi odrasla vă răsfățați în apele mării.

Primul sfat: tu nu băga divorț (pe bune, munceşte!) şi al doilea sfat: el să facă bine să priceapă că nu e tocmai relaxare să stai cu ochii pe copilul care sare-n valuri în timp ce cu o mână îi ții înghețata, cu alta crema solară cu protecție 2000, în dinți ai pălăriuța lui de soare. Deci să cădem de acord: nu e situația ideală pentru nimeni – în afară de ăla micu’ pe care-l doare în dos de angoasele şi dead-line-urile părinteşti.

Alege să stai într-un loc prietenos

80% din meritul succesului îl atribui vilei în care stăm noi în fiecare an la Vama Veche. Camerele au televizor cu desene, casa are piscină, loc suficient de joacă, nişte bălării fascinante în spatele casei şi, mai presus de toate, un administrator care supraveghează bunul mers al lucrurilor. Implicit bunăstarea copiilor atunci când tu mai faci o cină la bucătărie să mai scuteşti din bani.

E un loc gândit în primul rând pentru părinți şi copii, aşa că asta înlesneşte mult păstrarea rămăşiței de sănătate mintală cu care mă laud. În plus, wow, ordinea din cameră! Pe care o întreții cu chiu, cu vai, dar mult mai uşor decât dacă ai avea de strâns şi după iubitul soț. Or fi ai voştri mai ordonați, nu zic nu, dar al meu e mai rău decât Tudor.

Uită de vârsta ta reală. Știi de ce? Copiii simt altfel temperatura apei…

…sau sunt de-a dreptul nebuni. Adică pe când mie îmi stă inima-n loc când păşesc precaut în apă, Tudor e deja la câțiva metri de mine, înotând cu o algă de ochiul stâng şi cu un zâmbet cât un vapor pe față: “E perfectăăăăăă!!!” Înaintez înjurând în gând, cu pielea de găină, şi-mi cer iertare de la biata maică-mea pe care o chinuiam să stea cu orele în apă când eram copilă.

Pleosc, pleosc, fac brațele fiului prin apă, iar stropii de gheață mă fac să scrâşnesc din dinți. Dacă era tac’su cu noi, reduceam cu 50% disconfortul ăsta, aşa simt cum îmi cad ovarele undeva în slip. Ce-i drept, după cinci minute parcă, parcă mă obişnuiesc şi am satisfacția imposibil de descris în cuvinte de a înota umăr la umăr cu copilul.

Lasă, baby soț, stai tu acasă la blugi şi cămaşă, că-ți povestesc eu cum a fost. Sâc!

Bucură-te nestimgherită de seri folk și de clătite. Sau de ce vrei tu.

Când ambii părinți se înhamă la vacanță, te loveşti, printre altele, de preferințele lui. Dacă ție-ți place să te lălăi la o terasă cu folk live, lui există şanse să-i repugne. Ei bine, când eşti doar tu şi copilul, poți să asculți folk până te răzbesc somnul şi romul din Cuba libre. No strings attached.

Invariabil, te întâlneşti cu alte mame single, aşa că distracția e maximă. Copiii se zbenguiesc în voia lor, noi, fetele, suntem libere ca păsările cerului. Libere să ne prefacem că avem iar 20 de ani şi să potolim foamea copiilor cu clătite.

Tot programul îl faci tu, fără drept de veto, iar copilul te descoperă cum nu te prea ştie. Brățări de piele la mână, eşarfă colorată-n cap, tone de versuri pe care nici tu nu mai ştiai că le ştii, plimbări în doi pe malul mării, dă-i cu scoicile, dă-i cu discuțiile, eu şi Tudor parcă ne redescoperim după câte o vacanță din asta şi pare că ne simpatizăm reciproc și mai mult decât de obicei.

Aşa că, tati, salutări de la Marea Neagră şi spor la treabă, noi ne descurcăm!Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
vacantaconcediumama singuracopilactivitatimare CITESTE MAI MULTE DESPRE

6052 citiri

21 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.