Sote aromat de ardei cu fasole flageolet / Foto: Alison's Trials
Adica pulpe cu ierburi, usturoi, piper si sare, putin vin alb, la cuptor timp de o ora... Frunzele au fost de bun augur inspiratiei mele, am construit la iuteala un sote aromat in care principalii protagonisti au fost boabele de fasole flageolet (o varietate de fasole alba ale carei boabe se consuma inainte de a se maturiza, cand inca sunt verzi) si trei ardei in trei culori. :)
Ingrediente pentru 3 persoane:
3 ardei grasi, diferit colorati,
1 cutie conserva cu boabe de fasole flageolet, cca 600 grame,
3 catei de usturoi, tocati fin,
2 linguri de ulei de masline,
1/4 lingurita boabe de coriandru,
1 lingurita oregano uscat,
1/4 lingurita scortisoara,
1/4lingurita ardei iute pisat,
2 frunze de dafin,
sare, piper negru proaspat rasnit, dupa gust.
Preparare:
Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si sotam cca 30 secunde usturoiul tocat fin, impreuna cu boabele de coriandru, zdrobite putin sub lama cutitului. Adaugam apoi si cei 3 ardei taiati fideluta, ii sotam si pe ei cca 3 minute, apoi adaugam fasolea boabe, clatita bine cu apa si scursa. Asezonam intreg amestecul cu sare, piper, adaugam si scortisoara, oregano, ardeiul iute si frunzele de dafin si sotam pentru inca 3-4 minute, sa se intrepatrunda bine aromele. Eu am decorat in marea graba cu cateva felii de usturoi si putin patrunjel uscat, cam atat si un rezultat... delicios!
Enjoy!