Acasa | Familie | Stau pe bancă în parc și nu mă mustră conștiința

Stau pe bancă în parc și nu mă mustră conștiința

 SHARE  

Adaugat in 9 august 2017

Stau pe bancă în parc și nu mă mustră conștiința

Copil in parc Foto: morguefile.com

Sunt mama și stau pe bancă în parc, în timp ce copiii mei se joacă. De cum ajungem, îmi găsesc un loc confortabil și nu mă ridic de-acolo decât în situații excepționale.

Uneori, mă uit și în telefon și reușesc în cele 3 ore în care stau la aer să rezolv o mulțime de probleme. Scriu e-mailuri, texte, răspund la mesaje. Practic, am un fel de birou mobil. Mai ridic ochii din când în când să văd ce se întâmplă. De fapt, cei 9 ani de mămicie m-au învățat să am o atenție distributivă extraordinară. De 4 ani de când a apărut și prâslea în peisaj, abilitatea aceasta s-a ascuțit la maximum.

Am încercat să mă implic în joaca lor, dar, zău, dacă mă pinde alergatul după hoți imaginari cu piticii de 4-5 ani și nici nu reușesc să încap împreună cu fetele sub tobogan să îmbrăcăm păpuși. Nu pot nici să fac exerciții de gimnastică la bară, deși probabil că ceilalți părinți ar considera ieșirea în parc o adevărată distracție.

Decizia de a renunța definitiv la plimbatul după copii prin parc a venit când mi-am dat seama că le încurc joaca. Ba chiar fii-mea mi-a și spus într-o zi: ”Ia uite-o și pe mama cutăriței, stă numai cu gura pe ea și nu poate săraca nici să se joace!”. Nu ajunsesem până-ntr-acolo să nu mai poată copilul să se desfășoare, dar eram pe drumul cel bun. Inevitabil, îți vine să mai dai câte-o indicație. Ba să nu mai alerge așa de tare, ba vă transpiră, ba că se murdărește.

Așa că stau pe bancă în parc.

Am făcut niște reguli pentru liniștea tuturor.

Nu au voie să iasă din parc pentru nimic în lume.

Nu iau jucăriile altor copii fără să întrebe. (Aici mai avem erori, dar cred că în curând vom ajunge unde trebuie)

5 minute sunt 5 minute după ceasul meu, reglat la ceasul treburilor ce mai trebuie făcute prin casă.

Când sunt depășiți de situație, vin la mine, nu încearcă să rezolve singuri, pentru că se lasă cu îmbrânceli.

Când încep mârâielile, plecăm acasă fără drept de apel.

Orice au nevoie, vin la mine. Dacă vor să ne jucăm, dacă le e foame, dacă le e sete sunt acolo pentru ei.

Nu sunt multe reguli, dar ne ajută să funcționăm și să fim toți relaxați. Eu pot să stau pe bancă liniștită, ei se joacă în voie fără să-i ghideze nimeni.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5585 citiri

8 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.