Acasa | Gourmet | Stiati ca in Bucuresti se organizeaza cine de tip social club sau pop-up? Cum ar arata o cina gatita special pentru cititorii SmartWoman?...

Stiati ca in Bucuresti se organizeaza cine de tip social club sau pop-up? Cum ar arata o cina gatita special pentru cititorii SmartWoman?

 SHARE  

Adaugat in 20 noiembrie 2014

Stiati ca in Bucuresti se organizeaza cine de tip social club sau pop-up? Cum ar arata o cina gatita special pentru cititorii SmartWoman?

O cina altfel Foto: Raluca Negru

Cand am auzit de popup dinner, ne-am spus ca suna prea trendy, prea rupt de realitate, mancarea este doar mancare, nu? Astazi va spunem povestea Ralucai Negru care gateste altfel. O simpla cina se transforma intr-o experienta social-culinara surprinzatoare. In plus, ne-a dezvaluit si o reteta secreta, potrivita si pentru o cina in doi, dar si pentru o masa in familie sau alaturi de prieteni.

Cum transformi o cina obisnuita intr-un eveniment special?

Raluca: la Urban Quizine incercam sa aducem alaturi prieteni si straini, uniti de aceeasi pasiune, pentru gatit sau pentru degustari indraznete, care vor si sa socializeze, nu doar sa manance.

Evenimentele pe care le organizam sunt construite in jurul unei cine tematice, cu un meniu format din 3 feluri de mancare (starter, fel principal si desert), alaturi de o bautura potrivita si o muzica asortata. Meniul este mereu altul, pornind de la un ingredient „vedeta” sau inspirat de influentele unei bucatarii internationale.

Daca ai gati pentru cititorii nostri... Care crezi ca ar fi ingredientul vedeta pentru ei?

Trebuie sa recunosc ca nu ne este usor sa alegem un ingredient "vedeta", acel ingredient pe care sa il folosim in toate cele trei preparate ale meniului. Asta cu atat mai mult cu cat trebuie sa fie nu numai un ingredient versatil, care sa ne permita sa il folosim si pentru desert, dar si un ingredient care sa atinga cat mai multe gusturi si sa fie pe placul invitatilor nostri. De ce nu, sa fie chiar unul dintre ingredientele lor favorite. Mi-ar placea tare mult sa stiu ce preferinte au cititorii SmartWoman! Sa lansam o provocare: sa ii lasam pe ei sa aleaga "ingredientul vedeta" al uneia dintre cinele noastre viitoare. Asteptam sugestiile, le vom urmari si vom "dedica" o cina ingredientului ales de ei. Asadar, sa vina propunerile!

Si o reteta secreta ne spui? :)

Raluca: Cu mare drag! O reteta care niciodata nu da gres, potrivita si pentru o cina in doi, dar si pentru o masa in familie sau alaturi de prieteni este (supa) Cappuccino de ciuperci. Este usor de facut si are un gust cuceritor!

Ingrediente (5-6 portii): 25 grame hribi deshidratati, 2-3 linguri ulei de masline, 2 cepe mici (sau shallote) tocate marunt, 2 catei de usturoi tocati marunt, o lingura de unt, 500 g ciuperci champignon sau chestnut (cele asemanatoare cu champignon, de culoare maro) taiate felii subtiri, sare, piper, 50-100 ml vin alb, 1-1,2 l fond (supa) de legume sau de pui, 100 ml smantana de gatit, 1 lingurita de ulei infuzat cu trufe (optional). Pentru decor: cateva fire de chives sau frunze de ceapa verde, spuma de lapte si pudra de hribi deshidratati.

Se acopera hribii cu apa fierbinte, pentru a se rehidrata si se lasa minim 15 minute. Intre timp se pregatesc restul ingredientelor. Se incinge uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul si se gatesc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie si devine translucenta.

Se adauga untul, ciupercile si hribii. Se asezoneaza cu sare si piper. Se soteaza timp de circa 5 minute, pana cand ciupercile incep sa se rumeneasca. Este important ca ciupercile sa fie usor rumenite, pentru ca isi intensifica astfel gustul.

Se adauga vinul, iar cand se reduce usor, se adauga supa de legume sau de pui si chiar putin din lichidul in care s-au hidratat hribii (strecurat cu atentie caci poate contine nisip). Se lasa pe foc timp de 5-10 minute, apoi se opreste focul, se pune continutul intr-un blender si se amesteca cu smantana. Se potriveste gustul cu sare si piper. Tot in aceasta etapa se pot adauga cateva picaturi de ulei infuzat cu trufe.

Pentru servire, este ideal sa se foloseasca o ceasca mare (de cappuccino).

Supa se decoreaza cu spuma de lapte (pentru a obtine spuma, lapte cu 3,5% grasime, fierbinte, peste care se adauga o lingurita de unt se blendeaza la viteza mare) si pudra de hribi (hribi deshidratati tocati foarte marunt) sau cu smantana si chives (sau ceapa verde).

Sigur o sa va placa!

.

Cum ai ajuns la acest concept?

Sunt fascinata de mancare si de gust. Obisnuiam sa gatesc pentru a-mi aduce alaturi prietenii la un pahar de vin si o poveste cotidiana, in jurul unei mese pe care de fiecare data o decoram cu atentie. A aparut apoi participarea la o emisiune culinara, care, exceptand experienta mai putin placuta, mi-a dat curajul sa gatesc la o scala mai mare, pentru mai multe persoane. Au venit apoi cei care au fost incantati de idee si au acceptat sa ne gazduiasca in restaurantele lor sau in diverse locatii si am reusit sa organizam, cu succes zic eu, cateva cine-eveniment, in construirea carora am pus emotie si care inseamna foarte mult pentru mine.

In experienta mea culinara au contribuit foarte mult calatoriile. Imi place mult sa calatoresc, iar viata mi-a oferit, in acest sens, oportunitati neasteptate: am avut ocazia sa cutreier prin tari din America de Nord si America Latina, Caraibe, Asia si Africa. Am incercat de fiecare data sa intru in contact cu partea autentica a gastronomiei fiecarui loc vizitat, am incercat gusturi noi, am adunat condimente si retete din aceste locuri.

De ce ai inceput o afacere si nu ai acceptat sa fii angajat. Care sunt avantajele propriei afaceri? Ce dezamagiri ai?

Prin anul II de facultate am avut primul meu loc de munca. Am inceput prin a imparti pliante de prezentare a unei “scoli de limbi straine” si am terminat prin a vinde astfel de cursuri, neacreditate, dar cu niste preturi foarte piperate. A fost mai mult o munca de voluntariat, pentru ca salariul imi acoperea doar costul transportului, dar a fost o experienta atat profesionala cat si de viata, pe care am apreciat-o cu adevarat abia la cativa ani de atunci.

Am renuntat la ideea de a mai avea un job pana la terminarea facultatii, cand am avut sansa sa ma angajez la o intreprindere multinationala, in domeniul auto, unde am pornit de la zero, orbecaind putin pentru ca nu am avut nici un fel de formare de specialitate, indrumare sau coleg pe aceeasi pozitie. Dar am fost nevoita sa ma descurc si asa am invatat ca pot si imi place sa pornesc oricand intr-un domeniu despre care initial nu stiam prea multe. Am lucrat 5 ani acolo, dar apoi am trecut prin multe domenii, mici afaceri de familie, in care, de fiecare data am pus suflet. Nu toate au fost reusite, dar am avut de fiecare data puterea de a o lua de la inceput in alt domeniu si am capatat astfel o oarecare experienta polivalenta.

Partea frumoasa, atunci cand ai propria afacere, este ca traiesti totul cu o intensitate mult mai mare. Dar pentru asta trebuie sa ai o anumita constructie, trebuie sa iti placa riscul si sa ti-l asumi. Mediul de afaceri din Romania este unul puternic concurential, dar si incert, dominat de un sistem legislativ instabil.

Pe de alta parte, este minunat sa iti gestionezi singur timpul si sa il folosesti asa cum iti doresti, sa iti urmezi instinctul antreprenorial si sa cauti mereu solutii.

Daca cineva vrea sa-si deschida o afacere de acest gen, ce l-ai sfatui?

Mai intai vreau sa stiti ca Urban Quizine nu este un business. Totul vine din pasiune, timpul liber imi permite sa ma ocup de asta si este ceea ce imi place sa fac. Desigur, imi doresc ca la un moment dat sa devina o afacere, am multe idei pentru dezvoltare si le voi pune in practica.

Nu sfatuiesc pe nimeni sa intre in domeniul asta fara pasiune si fara experienta. Nu este deloc usor!

Pe mine ma bucura tare mult faptul ca domeniul culinar are din ce in ce mai multi "fani". Tot mai multi tineri sunt pasionati de gatit, de ingrediente si condimente la care pana acum ceva timp nici nu aveau acces. Acest lucru a educat gusturile si le-a imbogatit, astfel incat acum nu poti pacali pe nimeni. Gustul, calitatea si creativitatea sunt elemente cheie, fara de care nu poti exista.

Avantajul nostru, al celor care gatim in Urban Quizine este ca nu ne limitam la a sta in bucatarie. Petrecem mult timp cu invitatii nostri, incercam sa aflam de fiecare data parerile lor si implicit ce facem bine si ce gresim. Asta ne ajuta ca dupa fiecare cina sa fim mai buni, sa ne perfectionam.

In domeniul acesta esti nevoit sa te aprovizionezi cu ingrediente de pe o piata scumpa; de cealalta parte, "clientii" au o putere de cumparare redusa. Sa nu uitam ca majoritatea romanilor, din considerente financiare, prefera sa renunte la a lua masa in oras. Din acest motiv ii apreciem pe toti cei care vin la cinele noastre, pe toti cei care aleg sa imbine networking-ul si socializarea cu gastronomia.

Ce faceti in plus fata de o cina traditionala?

Gatim totul prin metodele “home cooking”, fara aditivi alimentari, coloranti chimici sau potentiatori de gust. Calitatea si prospetimea ingredientelor sunt principalul nostru atuu.

Spre deosebire de o cina traditionala, noi incercam sa cream un ansamblu, sa imbracam totul intr-o tema, sa interactionam apoi cu invitatii nostri si sa intelegem feed-back ul lor, sa le impartasim retetele sau tehnicile noastre de gatit.

Avem, mai nou, conditiile tehnice pentru live cooking si incercam sa punem la cale primul live cooking, organizam si gatim pentru evenimente, oferim servicii de catering si nu refuzam nici o provocare legata de domeniul culinar.

Avem si o deviza, care cred eu ca defineste ceea ce propunem:

“Enjoy it, don’t just eat!”



Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6169 citiri

5 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.