Stir fry. Foto: alison-trials.blogspot.fr
Aici am gatit dupa o reteta din GoodFood, rapida si delicioasa totodata.
Ingrediente pentru 3 persoane:
300 grame de creveti prefierti, decorticati, cu codita pastrata pentru decor,
1 ardei gras rosu, curatat si feliat (eu am facut-o grosier),
3 catei de usturoi, feliati fin,
200 grame de frunze de spanac, spalate si uscate,
3-4 linguri de ulei de arahide,
2 linguri de sos de soia.
Preparare:
Incalziti bine un wok si apoi adaugati 2 linguri de ulei, lasati sa se infierbinte cateva secunde si adaugati usturoiul feliat. Lasati pana capata o culoare aurie. Il scoateti pe un servet absorbant si in uleiul restant adaugati ardeiul rosu, pret de un minut, timp in care va fi patruns si inmuiat. Il rezervati si pe el pe servetelul absorbant, iar in wok adaugati inca 1 lingura-2 de ulei de arahide si gatiti pentru 2 minute crevetii, peste care adaugati apoi sosul de soia, iar apoi spanacul, insotit de feliile de usturoi si ardeiul rezervate si mai gatiti totul pentru alte 2-3 minute, timp in care spanacul se va inmuia si intregul fel va fi numai bun de servit, imediat, cald. Pofta buna!
Enjoy!:)
PS: Ma gindesc ce casa buna ar face aici si leurda (pe post de spanac) cu crevetii? Nu? Voi ce credeti?