Supa de pui cu tortellini / Foto: Academia Maggi
- 2 morcovi mari
- 1/2 gulie
- 1/8 telina mare
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- o ceapa mica
- 5 cuisoare
- cateva fire de cimbru
- 1 foaie dafin
- 1 fir busuioc verde
- 1/2 arei gras rosu
- 200g tortellini
- 2 pulpe de pui intregi
- 3 litri apa
Preparare:
Spalam foarte bine carnea, indepartam pielea si grasimea. Curatam morcovii, ii dam pe razatoare, curatam si taiem in bucati mari gulia, telina, pastarnacul si radacinile de patrunjel. Curatam ceapa de coaja si o impanam cu cele 10 cuisoare. Apoi, legam cu o ata patrunjelul (o legatura), cimbru, foaia de dafin si busuiocul.
Toate acestea se aseaza intr-o oala incapatoare si se completeaza cu apa. Punem sare dupa gust si lasam supa sa fiarba la foc mic, spumand des. Pe la jumatatea timpului de fiert adaugam si ardeiul rosu, taiat cubulete.
Intre timp, fierbem tortellini, in apa cu sare.
Cand legumele si carnea au fiert, se scot gulia, pastarnacul, radacinile de patrunjel, telina, ceapa si buchetelul garni. Se scot si pulpele, se dezoseaza si se taie carnea fasii, apoi carnea se pune din nou in supa. Se adauga tortellini si restul de patrunjel tocat marunt. Se lasa sa mai dea un clocot impreuna.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, puteti gasi accesand www.maggi.ro.