Tacos de somon cu sos iute de iaurt
Adaugat in 5 iunie 2013
Tacos de somon cu sos iute de iaurt. Foto: Andrei Chiş
Un file frumos de somon dolofan mi-a parvenit zilele trecute şi face parte din reţeta de azi, o combinaţie mexicano-nordică plăcută de subsemnatul şi mâncată până n-au mai rămas nici firimituri.
Un prânz sau o cină uşoară ce se poate face atât cu foi de taco, cât şi cu unele de quesadilla, cu ce legume aveţi prin casă şi cu un sos versatil, în care încap şi alte condimente decât cele menţionate.
Ingrediente:
Pentru somon:
- 500g somon file
- 2 linguriţe paprika
- 1 inguriţă usturoi granulat
- 1 vârf zahăr
- sare, piper
Pentru sos:
- 200ml iaurt
- 1 linguriţă sos iute (precum Sriracha)
- 1 lingură suc de lime
- sare, piper
Pentru servit
- 8 foi tortilla sau nachos
- 1 mână salată verde (sau varză tocată)
- felii de lime
- felii de jalapeno murat (opţional)
Preparare:
- Pune nişte folie de aluminiu pe tigaia grill şi las-o să se încălzească.
- Spală somonul, freacă-l cu sare, zahăr, piper, paprika şi usturoi.
- Găteşte somonul pe grătar şi lasă-l cam 8-10 minute cu pielea în jos până e pătruns şi gătit uniform. Pune somonul deoparte.
- Pentru sosul de iaurt, amestecă toate ingredientele şi condimentează cu sare şi piper după gust.
Autor:
BlogCulinar.ro