Acasa | Insider | Care sunt cele mai lenese tari din lume?

Care sunt cele mai lenese tari din lume?

 SHARE  

Adaugat in 17 iulie 2017

Care sunt cele mai lenese tari din lume?

Tari lenese/ Foto: Tim Althoff, via BBC

Cercetatorii americani au analizat date impresionante obtinute de la telefoanele noastre pentru a vedea cat de activi suntem cu adevarat.

Analiza efectuată de Universitatea Stanford a arătat că numărul mediu de pași zilnici a fost de 4.961, scrie bbc.com.

Hong Kong a înregistrat o medie de vârf de 6,880 pe zi, în timp ce Indonezia a fost în topul clasamentului cu doar 3.513.

Dar cercetarea a dezvaluit si detalii interesante care ar putea ajuta la combaterea obezitatii.

Cele mai multe smartphone-uri au un dispozitiv încorporat care poate înregistra pașii și cercetătorii au folosit date anonime de la peste 700.000 de persoane care au utilizat aplicația de monitorizare a activității Argus.

Scott Delp, profesor de bioinginerie și unul dintre cercetători, a declarat: "Studiul este de 1.000 de ori mai mare decât orice studiu anterior privind mișcarea umană, oferă date din mai multe țări și urmărește continuu activitatea oamenilor''.

Inegalitatea activității

Rezultatele au fost publicate in revista Nature si autorii studiului spun ca ofera date importante pentru imbunatatirea sanatatii oamenilor.

Numărul mediu de pași dintr-o țară pare să fie mai puțin important pentru nivelurile de obezitate, de exemplu.

Principalul ingredient a fost "inegalitatea activității", care este precum inegalitatea în ceea ce privește bogăția, numai ca diferența nu este dintre bogați și săraci, ci dintre cei care sunt in forma si cei lenesi.

Cu cât inegalitatea in ceea ce priveste activitatea este mai mare, cu atât ratele de obezitate sunt mai mari.

Tim Althoff, unul dintre cercetători, a declarat: "Suedia a avut unul dintre cele mai mici decalaje intre cei care sunt in forma si cei care sunt activi si a avut de asemenea una dintre cele mai scăzute rate de obezitate".

Statele Unite și Mexic au acelasi numar de pasi, dar SUA au o inegalitate mai mare în ceea ce privește activitatea și niveluri de obezitate crescute.

Cercetătorii au fost surprinși de faptul că inegalitatea în materie de activitate a fost în mare măsură determinată de diferențele dintre bărbați și femei.

În țări precum Japonia, cu obezitate scăzută și inegalitate scăzută, bărbații și femeile erau activi cam in aceeasi masura.

Dar în țările cu o inegalitate ridicată, precum SUA și Arabia Saudită, femeile petrec mai puțin timp fiind active.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
telefonstudiuobezitatemiscare CITESTE MAI MULTE DESPRE

4024 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.