Acasa | Casa si gradina | Tendinte: Peisaje din Romania transpuse in obiecte home&deco

Tendinte: Peisaje din Romania transpuse in obiecte home&deco

 SHARE  

Adaugat in 30 ianuarie 2015

Tendinte: Peisaje din Romania transpuse in obiecte home&deco

Bancheta Sky is the Limit, inspirată de peisajul maiestuos al munților Făgăraș. Foto: irinaneacsu.com

Designerul Irina Neacsu povesteste cum a ajuns sa personalizeze piese hom&deco cu picturi semnate chiar de ea, inspirate din drumețiile alpine, experiențele și emoțiile din călătorii, in noua sa colectie CER .

“O proporție de 80% din timpul meu liber se desfăşoară, într-un fel sau altul, în natură. Iar picturile pe care le fac vorbesc despre o stare anume, o emoţie irepetabilă, personală, pe care am experimentat-o într-un peisaj'', spune designerul Irina Neacsu. ''Colectia CER este despre emoţie, despre personalitate și regăsire, despre legătura cu natura şi despre acele lucruri ce dau culoare vieţii - intangibile, pe care am vrut să le aduc mai aproape de noi”.

.

Fotoliul Explorer este inspirat de peisajul Sibiului – orașul copilăriei designerului Irina Neacșu

''Îmi place să lucrez cu materiale textile, să îmbin texturi, îmi plac asocierile nebănuite, uneori extravagante, decorative, care balansează de la kitsch la elegent, de la absurd la jovial.''

“Căutând o fotografie în telefon am realizat că am acumulat sute de imagini cu abrupturi şi stânci, cu pajişti şi lacuri, în definitiv emoţii şi trăiri duse în extreme, şi că toate astea ar trebui să devină mai mult, să fie cumva povestite. Când un accident m-a forţat, în octombrie, să opresc expediţiile, mi-am întors atenţia spre şevalet şi cu un dor imens am început să pictez şi să retrăiesc locurile acelea. Cred că acest trend este universal, o nevoie de evadare, de descoperire, de emoţie, şi iată că zona home&deco a preluat toate acestea într-o metaforă a eleganţei.

.

Canapeaua Lost in Tranquility poartă imprimate emoția și amintirea peisajului Deltei

În spatele picturilor sunt emoțiile și amintirile mele despre primele ture de mountain biking în Transilvania, despre Sibiul copilăriei mele, despre grandoarea Lacului Vidraru sau tihna din Deltă, despre misterul Făgărașului sau infinitul cerului. Iar România este doar punctul de plecare pentru poveștile mele de călătorie, cine știe unde mă vor purta pașii în perioada ce va urma. Piesele din noua mea colecție sunt o invitație la confort, tihnă și introspecție.

În engleză, conceptul s-ar putea comprima aşa: from landscape to inscape, iarăşi termeni literari şi artistici ai secolului XIX, căruia îi dedic multă atenţie printr-o constantă muncă de reinventare a pieselor clasice“.

.

Fotoliul Silence is Bliss evocă grandoarea lacului Vidraru

Irina Neacsu e singurul designer roman care a participat in editia de iarna a Maison & Objet si iata cum peisajele ei romanesti au ajuns la Paris.Autor: Designist.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5276 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.