Acasa | Casa si gradina | The Gatehouse

FOTOGALERIE

The Gatehouse

 SHARE  

Adaugat in 5 iunie 2015

The Gatehouse

The Gatehouse. Foto: thegeneralist.com

Pentru noi poate părea o casă de dimensiuni generoase, dar, pe vremuri, aceasta era doar casa de la intrarea pe domeniul unui conac în stil art deco. Un fel de "ghereta portarului" dacă vrem să ne ţinem de glume.

La modul cel mai serios, nu sunt sigură dacă în română există un termen potrivit (ar trebui să fie) pentru "gatehouse". Până spre finalul Evului Mediu, acestea erau structurile fortificate de la intrarea într-un oraş, castel sau vreo clădire de importanţă strategică. 

În timp, rolul lor militar s-a diminuat iar cele din jurul palatelor şi al conacelor au început să fie decorate şi transformate în locuinţe luxoase de sine stătătoare, dedicate în special oaspeţilor. Nu erau în niciun caz la fel de mari sau de somptuoase precum reşedinţele ale căror domenii le vegheau, însă erau un semn de prestigiu şi tratate ca atare.

Cumva, actualii proprietari ai casei din imagini nu diferă cu mult, ca viziune, de nobilii din vechime. Au renunţat la o locuinţă imensă şi au ales această casă pentru că îşi doreau să trăiască în “ceva mai mititel”.

Deşi în anii ’90 a trecut printr-o renovare în urma căreia proprietarii de atunci au ales să o decoreze în stil mediteranean, casa păstrează încă o bună parte din trăsăturile arhitecturale originale. Singura modificare de amploare făcută de cuplul care deţine acum casa a fost transformarea a trei dormitoare mai mici în două ceva mai spaţioase.

.

.

.

.

.

.

.

.

Toate interioarele prezintă o paletă coloristică neutră combinată cu tonuri de verde şi albastru. Rezultatul este unul cald şi plăcut ochiului. Lemnul are un rol major în toată povestea. Dar parcă nimic nu este atât de impresionant ca masa din sufragerie, cu lemnul ei masiv, cu picioarele sculptate şi cu senzaţia impunătoare pe care o oferă.

Datorită ferestrelor mari (şi multe), casa este inundată de lumină. Interesante mi se par inserţiile de vitralii care apar doar ici şi colo. M-au făcut să mă uit la imagini mult mai atentă şi să le caut ca într-un joc. Pentru nopţi şi zile mohorâte, casa se bazează pe zeci de lămpi, fiecare în stilul ei.

În afară de bucătărie, unde apar două lămpi bulbi, piesele de iluminat sunt clasice şi elegante, de la lampadare la candelabre. Singurul lucru care mă deranjează este veioza-bibelou. Abajurul în sine este frumos şi se asortează perfect cu ceramica de lângă. Dar de ce trebuia să iasă din capul unui cal?

.

.

.

.

Baia mi se pare frumuşică. Nu sunt fan "gresie până în tavan", dar tot aranjamentul este simplu, elegant şi uşor de întreţinut. Îmi place în mod deosebit cada şi lampa care atârnă deasupra ei, dar şi ideea de geamuri pe toată suprafaţa unei laturi, cu posibilitatea de a păstra intimitatea atunci când este cazul.

.Autor: Bufniţa la ceai
 


 SHARE :  Trimite pe mail

5993 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.