Acasa | Articolul tau | Tic-tac

Tic-tac

 SHARE  

Adaugat in 27 octombrie 2014

Tic-tac

Tic Tac Foto: Morguefile.com

Vorbeam deunăzi cu o prietenă despre ce mai facem noi, fetele, și am început să îi înșir, compătimindu-mă, ultimele mele săptămâni – luni ? ani ?, alea în care fi-miu a fost bolnav și a făcut iar 39 cu 7, așa că am alergat în toi de noapte la urgențe și de acolo m-au trimis acasă cu un rânjet ironic spunându-mi că, da, e un virus, ce atâta tevatură, mai răcesc copiii.

Și mai fac febră, prin urmare a continuat povestea, la 3, la 4 dimineața, în zilele următoare. Între timp la 7, fresh, cu zâmbet PR, trebuia să fiu la birou, pe urmă la cursurile de olandeză, copilul era acasă, nu mânca și nici nu se simțea prea bine, pe urmă mi s-a îmbolnăvit bărbatul și a zăcut, cobză, câteva zile.

De fapt, după cursurile de olandeză le am pe cele de master – de la 6 la 10 seara și mi-am amintit că am 2 proiecte pe care trebuie să le termin și să le predau săptămâna asta, că n-am mai scris demult și că îmi neglijez lecturile obligatorii, că arăt ca dracu’ și nu m-am mai pieptănat de o săptămână, noroc de șampoanele astea și alte substanțe malefice care te înțepenesc într-o poză acceptabilă pentru public.

Apoi mi s-a umflat falca și m-am dus la stomatolog și el mi-a spus, cu un aer superior, că sunt vai de curul meu și că e treabă serioasă și că vă neglijați, doamnă, la 35 de ani ai dumneavoastră e inadmisibil să aveți asemenea probleme, apoi am alergat de acolo, din nou, la cursuri, unde mi-au spus că trebuie să îmi justific absențele și că există gardă la domiciliu pentru copii, nu trebuie să stai tot timpul după fundul lor, că, de, se mai îmbolnăvesc copiii, pe urmă m-am dus acasă si m-am certat cu bărbatu-meu.

Acasă, copilul mi-a spus că era rândul meu să mă trezesc lângă el, dimineață, și că nu pricepe de ce nu mai fac asta, în ultima vreme, după ce am stat atât de mult cu el și că a văzut la televizor o doamnă blondă care dansa frumos și cu care vrea să mă schimbe, vrea o mamă zâmbitoare și în formă, ca aia, care să danseze cu el, acasă, tot timpul. După care m-am gândit că trebuie să fac de mâncare, că n-ar strica să mai spăl niște rufe, că habar n-am ce mai zace prin congelator și că iar s-a adunat praful. Pe odorul meu îl durea burta, dar nu s-a mai plâns de urechi, nici de cap.

La facultate, m-am întâlnit cu niște colegi care m-au întrebat dacă-s bolnavă și mi-au spus că am cearcăne, arăt cam nasol și că ar trebui să iau niște pastile, ceva.

Seara trebuia să ajungem la o petrecere – be glamorous, mi-am spus, aveam falca tot umflată, mă durea puțin în gât și puțin mai tare în piept, la petrecere lume relaxată, oameni cu joburi normale, ritm cotidian relativ echilibrat, bună dispoziție cât cuprinde. Aveam tocuri de 16 centimetri și mă dureau genunchii așa că am stat mai mult în poziții convenabile, mi-am asumat rolul de fotograf.

Pe urmă am ajuns acasă și m-am uitat la ceas, era aproape unu. Tic-tac – unu și un minut, și două minute, m-am dus la oglinda din baie, să-mi plâng de milă și când m-am uitat acolo am văzut o femeie de 35 de ani, 2 luni, trei săptămâni, opt ore și două minute. Și mi-am dat seama că, indiferent de câtă compasiune aș reuși să adun pentru mine, acul minutarului merge înainte, și trei, și patru. Că timpul trece cu la fel de mult calm, peste toate furiile și neputința mea, peste tot rahatul cotidian, peste ciorapii de mătase și tocurile de 16 cm și peste glamour și peste simulări și peste orele pierdute în trafic. Că nu am de ce să aștept de la nimeni nici un fel de confirmare a frumuseții sau a puterii mele interioare, de la nimeni, în afară de mine, dracu s-o ia de compătimire și de sensibilitate apretată și că timpul nu-l întoarce nimeni, absolut nimeni, înapoi, că fiecare zi e fundamental importantă și nu trebuie să trăiești in trecut, pentru că, dacă ai alunecat în greșeala asta tembelă, acolo crăpi, vin, te-ngroapă, îți cântă și dau niște grâu fiert, de pomană, pentru sufletul tău, pe urmă, pa, ne vedem după șapte ani, sau nu, că nu se mai practică.

După care m-am uitat din nou în oglindă și am văzut-o. Era o femeie mișto, de senzație, aș putea spune, cu genunchii drepți, machiaj impecabil, una, din aia, de iți vine, știți voi, când o vezi pe stradă, dar care oricum nu și-ar pune-o cu tine, că ești dependent și anemic iar ea e liberă și frumoasă și are o familie excepțională iar atunci când calcă pe pământ știe că poate vedea un lat de palmă mai sus, deasupra umbrelelor. Arată poza aia de zici ca e făcută de un tip înnebunit care vrea în aceeași clipă sa te pupe toată, din cap în călcâie, instantaneu precum aparatul de fotografiat. Ce poză tare, mi-a spus a doua zi, prietena mea, cine ți-a făcut-o, nebunatico, un tip îndrăgostit iremediabil?

Eu mi-am făcut-o, eu singură, frumoasă și mândră de mine, eu eram tipul ăla, eu mi-s așa dragă, îmi place de mine de mor, m-am prins aseară, la 35 de ani, două luni, trei săptămâni, opt ore și două minute, prima oară în viața mea când m-am văzut în oglindă.

Tic-tac, fetelor. Timpul trece și nimeni, absolut nimeni, nu-l mai întoarce din drum.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Ramona S.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

14770 citiri

75 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.