Acasa | Familie | Transformările spectaculoase pe care ți le aduce viața alături de băieți

Transformările spectaculoase pe care ți le aduce viața alături de băieți

 SHARE  

Adaugat in 13 iunie 2014

Transformările spectaculoase pe care ți le aduce viața alături de băieți

Viața alături de băieți. Foto: Photoxpress

Dragi mame de băieți,
Știu că toată lumea s-a bucurat când a auzit că aveți un băiețel în burtică. Când ați anunțat că al doilea va fi tot băiat, privirea cunoscuților a tresărit puțin speriată (sau poate vi s-a părut?).

Curând, de îndată ce au început să meargă, ați început să înțelegeți că acea privire era un amestec de milă, admirație și groază. Da, este același amestec de sentimente cu care le priviți acum pe viitoarele mame de băieți. Ați vrea să le spuneți ceva, orice, dar nici nu știți de unde să începeți. Sau poate sperați undeva, în adâncul inimii voastre de mamă că pentru cealaltă mamă va fi altfel, că nu toți băieții sunt la fel (ba da, dacă îi lași!), că nu toate mamele de băieți știu ce ați învățat voi the hard way.

Am scris mai jos ce cred eu că ar spune orice mamă de băieți unei viitoare tovarășe de suferință. Nu sunt lucruri pe care le deprinzi cu una cu două, dar e întotdeauna folositor să știi ce te așteaptă. Iată:

1. O mamă de băieți nu se pierde cu firea la vederea sângelui.


Dimpotrivă. Reacționează prompt, fără panică, identifică sursa sângerării, o oprește, liniștește cu cuvinte calde “pacientul” spunându-i: Nu-i nimic, puișor, a mai curs sânge și săptămâna trecută, nu-ți amintești? E adevărat, îi cursese lu frati-su, dar sângele apă nu se face! (Sau asta era din altă fabulă? Nu-i nimic, cu sânge să fie!)

Ok, nu trăiești într-un film al lui Tarantino, cu sânge țâșnind din jugulare secționate, dar va fi mult mai mult sânge în viața ta decât credeai. Destul cât să devii imună pe viață la vederea lui.

Și asta nu e rău deloc, nu-i așa? Nu știi niciodată când pornește al treilea război mondial și e nevoie de asistente de neclintit pentru a îngriji răniții. Noi, mamele de băieți avem practic un certificat de participare la război. Parcă îl și aud pe cel care recrutează asistente voluntare: 18 ani cu trei băieți? Ok, mergi direct pe front, nu ai nevoie de antrenament!

2. O mamă de băieți este prietena gândacilor, melcilor, viermilor și păianjenilor.

Pentru că băieții tăi colecționează și studiază tot ce este mic, scârbos, bălos și cu mii de picioare, pregătește-te nu numai să suporți vederea lor, ci să te entuziasmezi de-a dreptul când unul dintre ei vine la tine cu un specimen mai deosebit: Uite, mami, gândacul ăsta este cel mai mare prins până acum!

Nici un mușchi de pe fața ta nu va trăda scârba pe care ai învățat deja atât de bine să o ascunzi. Fața ți se va lăți într-un zâmbet: Așa e, dragul meu! Doamne, cât e de interesant! Ia să vedem, câte piciorușe are? Știi deja că singurul motiv pentru care se lasă convins să numere este să afle dacă gândacul din mână are opt sau zece picioare și te rogi sincer să treacă la faza miriapozi, pentru a învăța totuși și numerele până la 100.

Desigur, vei continua pe ascuns să ucizi scârbavnicele animale care dau târcoale bucătăriei dar vei face asta noaptea sau în timp ce băieții sunt plecați la școală sau în vacanță. Și chiar și așa, cu spray-ul ucigaș în mână, te vei trezi poate studiind un specimen mai îndeaproape: Dacă l-ar vedea Tudorel pe ăsta! Are două perechi de aripi și ochișori bulbucați. Aș putea totuși să i-l păstrez, nu-i așa?

3. O mamă de băieți știe că nu este nimic mai distractiv pe lumea asta decât un pârț.

Sunteți deja mame de băieți? Treceți vă rog direct la paragraful următor. Această propoziție nu necesită pentru voi, încercate mame de băieți, nicio explicație. Nu este doar o axiomă a creșterii băieților. Este pur și simplu un fapt dovedit, zi de zi, fără putință de tăgadă: un pârț, indiferent de locul și momentul unde el s-a produs, la masă, în cadă (atunci face și bule de aer, nu-i așa? de două ori mai distractiv!), în autobuz, în timp ce îți declară că te iubește și ești cea mai bună mamă din lume, un pârț nu va trece nerecompensat cu hohote de râs.

Și pentru că pârțul nu poate fi produs tot timpul după bunul plac al deținătorulu de funduleț, s-a inventat, dragi mame de băieți, pârțul pe gură (râgâitul, desigur, ce credeți?) Nu este la fel de distractiv ca un pârț veritabil, dar are avantajul de a putea fi produs la cererea publicului.

Ar mai fi multe de spus despre pârț, dar nu vreau să vă răpesc plăcerea de a le descoperi singure. Veți descoperi, de pildă, că și pentru tatăl băieților, de altfel un tip cu foarte mult bun simț, pârțul e cea mai bună glumă din lume.

4. O mamă de băieți știe cel mai greu lucru din lume este să nimerești vasul toaletei când faci pipi.

Unul din scopurile vieții unei mame de băieți, în primii 7 (17?) ani de viață, este să convingă deținătorii de puțulici din casă să țintească bine vasul WC-ului atunci când fac pipi.

Să nu se uite pe pereți, să nu discute cu frații mai mici, să nu încerce să termine un lego,  ci să aibă un singur scop atunci câd se află singuri, față în față cu toaleta. Privirea pe obiectul de activitate și concentrare maximă pe obiectiv: Niciun strop de pipi în afara incintei aprobate!

Vezi să nu…

Ai crezut că ai scăpat de mirosul și apropierea de pipi și caca odată cu renunțarea la scutece? Greșit, abia acum începe filmul de groază! Pregătește-te pentru ani de zile în care o zi bună va fi aceea în care nu ai spălat pipi de pe gresia, faianța, dulapul, ușa băii. Aparent, vasul acela mare al WC-ului este prea mic pentru a fi nimerit iar tu vei petrece minute bune în fiecare zi (adunate, ar putea fi câteva zile, săptămâni din viață) învățându-l arta pe care nu credeai că o stăpânești: pipi din picioare.

Treaba cu ridicatul și coborâtul capacului de toaletă este o chestiune de finețe pe care mă gândesc că o voi aborda undeva în pre-adolescență, în cel mai bun caz. Deocamdată, școlari și preșcolari, dacă vreți să îi faceți un cadou mamei voastre: Nimeriți vasul toaletei când faceți pipi, cât poate fi de greu?

5. Mamele de băieți au simțul olfactiv atrofiat.

Altfel cum ai putea să îi îmbrățișezi din tot sufletul când vin acasă după o zi de alergat prin soare, tăvălit prin iarbă și noroi, cu mirosul acela nedefinit de câine ud / fotbalist transpirat / pământ amestecat cu îngrășăminte (ca să nu mai scriu din nou “caca” în acest articol și așa plin de miasme)?

Mamele de băieți știu că oricâte băi pe zi ar efectua, genunchii aceia negri nu vor dispărea probabil nici la iarnă. Există un soi de murdărie temeinică, de neînlăturat, ale cărei secrete băieții par să le cunoască de când încep să umble.

6. Mamele de băieți au standarde de siguranță îndoielnice.

Mamele de băieți privesc cu un zâmbet șăgalnic eforturile mai tinerelor mame de toddleri care tocmai au investit o avere în dispozitive de childproofing. Mamele-veterane au învățat valoarea lui “suficient de sigur” după câteva capete sparte care nu au necesitat spitalizare.

Cuțitele mari, ciocanele și fierestrăul electric sunt puse bine într-un dulap unde nu pot ajunge. Dacă locuiesc într-un bloc, geamul de la camera băieților are încuietoarea stricată și nu se deschide. Deloc.

În rest, puține zone o mai fac pe o mamă de băieți să tresară. Soldatul din ea știe că dacă va elimina o parte din zonele periculoase, băieții vor găsi altele. Și dacă te-ai gândi în fiecare minut ce ar putea să pățească băieții tăi, ai fi demult internată la nebuni inofensivi unde doar o cameră capitonată te-ar calma și ți-ar opri impulsul de a pune apărătoare rotunjite de cauciuc pe orice colț de scaun.

Dar băieții tăi au nevoie de o mamă aici și acum, așa că nu vei avea de ales decât să-ți spui în fiecare seară: Au supraviețuit încă o zi! Nu știu prin ce minune, dar au supraviețuit încă o zi!

Dragi mame de băieți, prezente și viitoare, vă pregătiți pentru o aventură care vă va transforma. Pe măsură ce trec anii, veți constanta că pârțurile chiar SUNT cea mai bună glumă din lume. Asta se numește adaptare și este motivul pentru care noi, oamenii, încă nu am dispărut ca specie. Iar mamele de băieți sunt cu siguranță în avangarda luptei pentru supraviețuirea speciei. En garde!

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
mamebaieticopiicrestereeducaredezvoltarefamilietotul despre mame CITESTE MAI MULTE DESPRE

7860 citiri

18 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.