Acasa | Insider | Trikids Challenge 2012

Trikids Challenge 2012

 SHARE  

Adaugat in 2 octombrie 2012

Trikids Challenge 2012

Trikids Challenge 2012. Foto: Cristian Oproiu

"Sport is for everyone"… Pornind de la deviza organizatorilor Triathlon Challenge 2012 (Clubul Sportiv Smart Atletic), pe 30 septembrie 2012 a avut loc Trikids Challenge 2012, o competiţie sportivă aflată la cea de-a doua ediție, dedicată în exclusivitate copiilor.

Triathlonul este o competitie sportivă care, deși pare destul de dificilă, este implementată astfel încât să fie accesibilă tuturor celor care știu să meargă pe bicicletă, să înoate și care pot alerga. După încercarea nereușită de a fixa și Bucureștiul pe lista capitalelor europene care găzduiesc un Triathlon, anul acesta, a IV-a ediție ce a reunit aproximativ 600 de participanți a avut loc tot la Mamaia, unde din păcate vântul foarte puternic a dus la anularea probei de înot și înlocuirea acesteia cu încă una de alergare. 

Respectând toate cerințele unui Triathlon adevărat, și stând sub umbrela celui de la Mamaia, Trikids a adus împreună peste 500 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 13 ani, care ne-au uimit prin perseverența și ambiția cu care au alergat și au mers pe bicicletă, în ciuda căldurii de afară și a distanțelor destul de mari pe care le-au avut de parcurs în funcție de cele 3 categorii de vârstă.

Trikids a fost gândit astfel încât să fie accesibil tuturor copiilor și, astfel, a înglobat 3 competiții separate, dar ce aveau în comun două lucruri: pasiunea pentru sport și ambiția de a termina o competiție. Cele trei probe au fost: Crossul copiilor, Duatlonul (alergat - ciclism - alergat) și Cursa de Stridere (bicicletele fără pedale pentru copii). 

Deși pare încă un eveniment sportiv pe lângă multe altele care au loc în capitală și nu numai, Trikids este special din cel puțin trei motive: pentru că este adresat exclusiv copiilor, pentru că de la prima ediție la a doua numărul de participanți a crescut de 9 ori și pentru că evenimentul susține o cauză socială.

Această cauză socială este investiția în viitorul unor copii cu potențial intelectual ridicat proveniți din familii foarte sărace din sectorul 6 al Bucureștiului și în normalizarea viitorului unor tineri seropozitivi din mai multe centre de plasament. Astfel, prin parteneriatul de durată dintre Clubul Sportiv Smart Atletic și Fundația Chance For Life, care s-a și implicat în organizarea evenimentului, fondurile strânse în urma taxei de înscriere la Duatlon au fost donate în totalitate către proiectele Fundației Chance For Life.

Rezultatele obtinute de micii sportivi le puteti gasi pe siteul oficial al evenimentului.

Și nu uitați deviza noastră: Copiii de azi, Triathlonistii de mâine!

Galerie imagini

 
 
 
 
 


Autor: Cristina Niculae
 


 SHARE :  Trimite pe mail

4504 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

Vorbești, repeți, spui cuvintele magice ”te rog”, dar nimic nu se întâmplă. Aproape fiecare conversație sau, mai bine zis, monolog de acest gen se încheie cu tine care ridici tonul la copii. Sună cunoscut? Ai putea spune că nu te ascultă copilul? Dar tu îl asculți pe el?

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.