Trucuri pentru retete reusite / Foto: stock.xchng
Cum se taie zarzavatul pentru supe/ciorbe:
- ciorba taraneasca: morcovul, telina si albitura se taie in cubulete mari, iar ceapa in cubulete marunte.
- ciorba de zarzavat: legumele se taie cubulete, dar mai mici decat la ciorba taraneasca, fasolea verde se rupe in bucati de 1 cm, iar varza se taie marunt.
- ciorba de fasole: zarzavatul se da pe razatoare sau se taie foarte marunt, mai mici decat sunt boabele de fasole.
- supa crema de legume: legumele se pun intregi pentru a putea fi pasate usor.
Cum se fragezeste carnea:
- carnea de vita: cea mai eficienta solutie este bicarbonatul de sodiu. O alta varianta este baitul, otetul, lamaia, vinul.
- carnea de porc: se pune o ora intr-un litru de lapte fierbinte in care se adauga doua linguri de tarie.
- carnea de pui: se lasa la macerat intr-un amestec de bere, ulei, condimente.
Cum se pastreaza legumele:
- cartofii se pastreaza mai mult timp intr-un loc intunecos si rece, dar nu in frigider.
- morcovii si telina se invelesc in hartie de ziar si se pun intr-o punga de plastic. Se depoziteaza in lada de la frigider.
- usturoiul si verdeata uscata se pastreaza in pungi de hartie.
Cum "resuscitezi" legumele usor ofilite:
- morcovii si telina se pun in apa rece, timp de o jumatate de ora, dar fara a fi curatate.
- salata verde se tine o jumatate de ora in apa calduta.
- verdeata rezista mai mult timp daca e tinuta intr-un pahar cu apa, in frigider.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, puteti gasi accesand www.maggi.ro.