Acasa | Articolul tau | Tu eşti tatăl biologic al copilului tău? El tocmai a aflat că nu

Tu eşti tatăl biologic al copilului tău? El tocmai a aflat că nu

 SHARE  

Adaugat in 16 mai 2012

Tu eşti tatăl biologic al copilului tău? El tocmai a aflat că nu

Tu eşti tatăl biologic al copilului tău? Foto: Agerpres

- "Asumând o probabilitate primară de 50%, probabilitatea paternităţii este de 0.0%". Aşa scria în mailul pe care l-am primit de la un laborator de verificare al testului de paternitate. 0.0% era posibil să fiu tatăl biologic al copilului meu. Mai era un tabel în care făceau demonstraţia ştiinţifică a acestei fraze.

Sec ca o sticlă de Solo Quinta alb. Mi s-a făcut frig măi omule, am început să tremur de-mi clănţăneau dinţii în gură. Sunt două zile de când am aflat. Marţi dimineaţă am primit mailul.

- Wauu, ce nebunie, mai ştie cineva de asta?, l-am întrebat.

- Nu. Dar se vede că nu sunt în apele mele. Cred că şi ea bănuieşte ceva. Mă simt ca un păsăroi prost care a clocit oul cucului. Şi din câte se pare, cucul e d’aci, de-ai noştri. A râs. Eu nu simţeam nevoia... abia începeam să intru în pielea lui, să-i simt furia, să-i intuiesc deruta.

- De ce îmi spui mie toate astea?

- Păi trebuie să vorbesc cu cineva, altfel înnebunesc. Cui ai vrea să-i spun, lu’ maică-mea?Ei, ce zici Şeikspir, şapte ani în care n-am mirosit nimic, în care mă bârfeau toţi pe la spate.

- Cum ai aflat?

- Din apropouri, aluzii. Ştii că după câteva pahare, miştourile sunt mai pe faţă, ironia nu mai e aşa de fină. Am intrat la bănuieli aşa că am trimis mostre bucale la un laborator. După cinci zile a venit rezultatul.  M-a costat opt milioane toată tărăşenia, ieftin ca braga. A râs din nou.

- Dar tu n-ai avut nici o bănuială în tot acest timp?Adică, tu eşti cam grăsuţ, nevastă-ta micuţă, iar fiu-tu are deja aproape un metru jumate şi nu are decât 7ani.

- Un metru treizeci şi doi de centimetri, mai exact. Spui asta acum. De ce nu m-ai întrebat nimic în toţi aceşti ani, măcar aşa în glumă?Zi Şekspirake?Nu mi-a trecut nici o secundă prin cap că nu-i copilul meu. Ştii cum e: seamănă cu străbunicul lu’ sora, lu’ nepotul nu ştiu care. Întotdeauna se găsesc asemănări dacă vrei să le cauţi. Pur şi simplu nu mi-a trecut prin cap.

- Şi ce-ai de gând să faci Tică?

- Nu ştiu mă, tu ce-ai face în locul meu? M-a privit moale, uşor ironic.

- Io... i-aş zgâria maşina nemernicului ăla cu un cui. Apoi aş lua-o pe doamna asta care şi-a bătut joc de mine şi aş călca-o în picioare, asta aş face. Ar ajunge direct în căruţul cu rotile.

- Ştiam eu că  mă pot baza pe tine, Şeikspir, eşti băiat "deştept" şi viteaz. Nevasta în spital, eu la răcoare şi copilul prin vecini sau pe la rude, aşa vezi tu lucrurile, nu?

- E o variantă  de lucru, trebuie să recunoşti. A dat a lehamite din mână.

- Deocamdată  nu fac nimic. După ce mi-am revenit cât de cât din şoc, am încercat să înţeleg, m-am documentat. Mâine merg să văd un psiholog. Le încerc pe toate. Auzi: femeia face asta, nu că vrea să te-nşele, nu c-ar fi târfă; o face pentru un genom mai bun.  Inconştient, subliminal...merge aşa ca somnambulul cu mâinile întinse, până-l miroase pe unul cu gene adevărate şi gata, o pune cu el.

- Şi tu înghiţi porcăria asta, adică ce-i asta, un alibi? De unde ai citit rahatul ăsta, vreun studiu al unui grup de cercetători din Gabon?

- Băi, cred, ce să fac... mă agăţ de orice. Studiul spune că procentul este între 10 şi 20%. Deci, pe aici pe undeva e nevastă-mea. De ce ar fi vina ei, cu ce e ea vinovată că a intrat în grupul ăsta minoritar? E ca o boală genetică, nu? M-a înşelat fără să vrea, se mai întâmplă. Ce să fac acum, să-i rup capul? Să divorţez? În mod sigur am să pierd copilul. Ascultă măi Şeikspir, eu pe copilul ăsta îl iubesc acum mai mult ca oricând, dacă aşa ceva e posibil. Doar ideea că l-aş putea pierde mă seacă. Eu l-am crescut, e al meu. Şi-a aprins o ţigară cu mişcări lente, de parcă era sub apă.

- Ziceai că  te laşi.

- Aşa e, nu găsisem momentul oportun. Şeikspir, n-ai vrea să termini cu tâmpeniile?

- Uite ce zic eu, lasă-mă să scriu totul pe un forum. Or mai fi şi alţii în situaţia ta. Nu eşti tu singurul păsăroi prost din România. Vedem ce spune lumea. Îţi schimb numele, nu dăm prea multe amănunte, ce ai de pierdut?

- Ce nume îmi pui?

- Rudolf, e bine? O să fii primul meu personaj cu suflet.

- Dacă faci asta Şeikspir, ai să-ţi scrii memoriile cu pixul între dinţi, că-ţi rup mâinile, auzi?

Încerca să glumească, din când în când râdea, dar era dărâmat, distrus. Nu vorbele lui spuneau asta, o făceau ochii stinşi, fără pic de lumină şi faţa cadaverică. Fuma ca turcul. Nu ştia ce va face, se simţea prins între ciocan şi nicovală. Deşi sunt dat dracului de deştept şi întotdeauna am un sfat bun pentru un prieten aflat la ananghie, de data asta am rămas mut.

Tică e inginer, are 41 de ani şi e căsătorit cu Ligia de 10 ani. Au "împreună" un băiat care are 7 ani. Se înţelegeau foarte bine... chiar prea bine.

Discuţia asta, poate fi sau nu adevărată, eu pot sau nu să fiu L. Dima (aka Şeikspir), noi toţi putem fi doar în visul delirant al unei furnici bolnave de meningită.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Lucian Dima
 


 SHARE :  Trimite pe mail
test paternitatatata biologicdilemaminciunainselatpsiholog CITESTE MAI MULTE DESPRE

39580 citiri

225 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.