Acasa | Calatorii | Unde trebuie să plece Mazăre ca să-i și placă

Unde trebuie să plece Mazăre ca să-i și placă

 SHARE  

Adaugat in 24 noiembrie 2014

Unde trebuie să plece Mazăre ca să-i și placă

Destinatii turistice pentru Mazare. Foto: caia.ro

Bate vânt de primăvară zilele astea în politică, dar la Constanța e urât, vânt, ploaie, toamnă târzie, factori meteo nefavorabili primarului solar, așa că m-am hotărât să fac o listă ajutătoare de țări primitoare pentru firea zglobie și coruptă a lui Mazăre.

Prima înșiruire de acest fel am făcut-o pentru Gigi Becali, dar el n-a apucat să o folosească. Totuși, articolul cu pricina e citit lunar de câteva sute de oameni, cu creșteri considerabile în zilele în care DNA acționează în forță (nu glumesc, când s-a arestat lotul în care era și Gică Popescu, am avut vreo 50 de cititori pe minut la vechitura de text). Nu știu cine sunt acești cititori și n-aș putea spune că mă bucur că le sunt utilă.

Brazilia. Rio de Janeiro și samba par a fi în ADN-ul constănțeanului, dar Rio e un oraș dificil, cu un mix de sărăcie și bogăție, balamuc local și turiști grămadă, care nu îl face tocmai prietenos pentru rezidenți. Mult mai potrivit pentru o ședere pe termen lung, mai ales în cazul unor multi-milionari este Sao Paolo. Acolo, vinerea, zgomotul elicopterelor private care se îndreaptă spre zona de plajă (la vreo 60 de km de oraș) se aude în fiecare casă. Nu-mi închipui situație mai dezirabilă pentru Mazăre decât cea în care, mascat în Suleyman Magnificul, survolează orașul. Mazăre a tot infirmat că deține proprietăți în Brazilia, deși înțelept ar fi să aibă ceva acolo. Brazilia este una dintre țările care nu își extrădeză cetățenii, iar cetățenia braziliană se obține în trei ani, destul de ușor, dacă ai resurse și ești rezident.

Venezuela. Vorba spune că pentru o sumă potrivită de bani, pașaportul venezuelean poate fi al tău în timp record. La fel ca surata Brazilia, această țară își protejează cetățenii în aproape orice circumstanțe. E drept, în Caracas sunt cozi la supermarket la hârtie igienică și sărăcia e din ce în ce mai evidentă, dar, hei, nici Constanța nu e un paradis. Atuurile ei sunt concentrația cea mai mare de Miss Univers din lume și regimul dictatorial cu beretă adorat de primarul nostru. Probabil cel mai frumos loc din țară e Mochima, la Marea Caraibilor, ideal pentru petreceri  yacht și alte extravaganțe fine. Cocaina nu-i o problemă, vine cu vasul la prețuri fără concurență, din țara vecină (Columbia).

Brunei. E un țâști bâști de țară islamică pe insula Borneo din Asia de Sud-Est. Știu că islamic sună neprietenos, dar fratele sultanului avea un harem de sute de femei, mașini numai de aur și palate numai diamante, așa că Mazăre și-ar face ușor prieteni cu preocupări similare acolo. Sigur, n-ar putea ciupi femei pe stradă, dar și-ar putea reloca frumusețile autohtone acolo. Are la dispoziție mare, soare, lux abundent, toate într-o țară coruptă fără acord de extrădare cu România.

Madagascar. Mazăre are pământ în Republica Malgașă, ceea ce îl poate face un candidat la cetățenie, mai ales dacă stimulează financiar niște funcționari potriviți. Insula e o minune, 5% din speciile de animale de pe fața pământului se găsesc aici. Sigur, asta nu-l interesează pe omul nostru, dar poate îl interesează că aproape orice hotel din capitală e și bordel. Ile Sainte Marie e probabil cel mai frumos loc din țară, o insuliță înconjurată de ape azurii, vestită pentru scufundări.

Drum bun!

.

Ziua în care o imagine frumoasă nu mai face cât 1000 de cuvinte

.

La graniţa iadului (1)

.

Veşti normale de la Blue AirAutor: caia.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

18878 citiri

6 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.