Acasa | Calatorii | Unde trebuie să plece Mazăre ca să-i și placă

Unde trebuie să plece Mazăre ca să-i și placă

 SHARE  

Adaugat in 24 noiembrie 2014

Unde trebuie să plece Mazăre ca să-i și placă

Destinatii turistice pentru Mazare. Foto: caia.ro

Bate vânt de primăvară zilele astea în politică, dar la Constanța e urât, vânt, ploaie, toamnă târzie, factori meteo nefavorabili primarului solar, așa că m-am hotărât să fac o listă ajutătoare de țări primitoare pentru firea zglobie și coruptă a lui Mazăre.

Prima înșiruire de acest fel am făcut-o pentru Gigi Becali, dar el n-a apucat să o folosească. Totuși, articolul cu pricina e citit lunar de câteva sute de oameni, cu creșteri considerabile în zilele în care DNA acționează în forță (nu glumesc, când s-a arestat lotul în care era și Gică Popescu, am avut vreo 50 de cititori pe minut la vechitura de text). Nu știu cine sunt acești cititori și n-aș putea spune că mă bucur că le sunt utilă.

Brazilia. Rio de Janeiro și samba par a fi în ADN-ul constănțeanului, dar Rio e un oraș dificil, cu un mix de sărăcie și bogăție, balamuc local și turiști grămadă, care nu îl face tocmai prietenos pentru rezidenți. Mult mai potrivit pentru o ședere pe termen lung, mai ales în cazul unor multi-milionari este Sao Paolo. Acolo, vinerea, zgomotul elicopterelor private care se îndreaptă spre zona de plajă (la vreo 60 de km de oraș) se aude în fiecare casă. Nu-mi închipui situație mai dezirabilă pentru Mazăre decât cea în care, mascat în Suleyman Magnificul, survolează orașul. Mazăre a tot infirmat că deține proprietăți în Brazilia, deși înțelept ar fi să aibă ceva acolo. Brazilia este una dintre țările care nu își extrădeză cetățenii, iar cetățenia braziliană se obține în trei ani, destul de ușor, dacă ai resurse și ești rezident.

Venezuela. Vorba spune că pentru o sumă potrivită de bani, pașaportul venezuelean poate fi al tău în timp record. La fel ca surata Brazilia, această țară își protejează cetățenii în aproape orice circumstanțe. E drept, în Caracas sunt cozi la supermarket la hârtie igienică și sărăcia e din ce în ce mai evidentă, dar, hei, nici Constanța nu e un paradis. Atuurile ei sunt concentrația cea mai mare de Miss Univers din lume și regimul dictatorial cu beretă adorat de primarul nostru. Probabil cel mai frumos loc din țară e Mochima, la Marea Caraibilor, ideal pentru petreceri  yacht și alte extravaganțe fine. Cocaina nu-i o problemă, vine cu vasul la prețuri fără concurență, din țara vecină (Columbia).

Brunei. E un țâști bâști de țară islamică pe insula Borneo din Asia de Sud-Est. Știu că islamic sună neprietenos, dar fratele sultanului avea un harem de sute de femei, mașini numai de aur și palate numai diamante, așa că Mazăre și-ar face ușor prieteni cu preocupări similare acolo. Sigur, n-ar putea ciupi femei pe stradă, dar și-ar putea reloca frumusețile autohtone acolo. Are la dispoziție mare, soare, lux abundent, toate într-o țară coruptă fără acord de extrădare cu România.

Madagascar. Mazăre are pământ în Republica Malgașă, ceea ce îl poate face un candidat la cetățenie, mai ales dacă stimulează financiar niște funcționari potriviți. Insula e o minune, 5% din speciile de animale de pe fața pământului se găsesc aici. Sigur, asta nu-l interesează pe omul nostru, dar poate îl interesează că aproape orice hotel din capitală e și bordel. Ile Sainte Marie e probabil cel mai frumos loc din țară, o insuliță înconjurată de ape azurii, vestită pentru scufundări.

Drum bun!

.

Ziua în care o imagine frumoasă nu mai face cât 1000 de cuvinte

.

La graniţa iadului (1)

.

Veşti normale de la Blue AirAutor: caia.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

14828 citiri

6 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.