Acasa | Intalniri online | VIDEO Dana Papadima: Evaluam fiecare copil in functie de performantele proprii si de capacitatea lui de progres, fara sa il...

Intalnire online webPR Scoala Little London

VIDEO Dana Papadima: Evaluam fiecare copil in functie de performantele proprii si de capacitatea lui de progres, fara sa il raportam, pe cat posibil, la cele mai bune rezultate din scoala

 SHARE  

Adaugat in 7 martie 2013

VIDEO Dana Papadima: Evaluam fiecare copil in functie de performantele proprii si de capacitatea lui de progres, fara sa il raportam, pe cat posibil, la cele mai bune rezultate din scoala

Dana Papadima. Foto: SmartWoman.ro

"Tot ceea ce tine de planul invatamant si de continuturi este exact ca la stat. Noi adaugam, insa, dat fiind ca ne permite si programul mult mai lung al unei zile de scoala, continuturi specifice, respectiv optionalele si cluburile noastre care intregesc, in zona aplicativa, experimentala, partea teoretica pe care o imbraca orele curriculare" a declarat Dana Papadima, director educational scoala Little London.

Fragmente din inregistrarea video:

-  Tot ceea ce tine de planul invatamant si de continuturi este exact ca la stat. Insa, dat fiind ca ne permite si programul mult mai lung al unei zile de scoala, noi adaugam continuturi specifice, respectiv optionalele si cluburile noastre care intregesc, in zona aplicativa, experimentala, partea teoretica pe care o imbraca orele curriculare.    

- Din punctul nostru de vedere, nu exista o ruptura foarte mare intre curriculara de la nivel national si cea din invatamantul privat. De cand s-a anuntat infiiintarea clasei pregatitoare si programa extrem de asemnatoare cu cea britanica, noi ne-am declarat entuziasti. Fiind o scoala cu multe principii luate din invatamantul britanic, suntem de acord ca invatarea timpurie e foarte importanta.

-  Optionalele sunt ale scolii noastre, in sensul ca scoala opteaza pentru anumite discpline care nu exista in programa scolara obligatorie si pe care noi le consideram relevante pentru dezvoltarea copiilor. De exemplu, optionalul "Drama" sau “Eu si ceilalti” care se desfasoara impreuna cu psihologul scolii. Optionalele sunt integrate in filosofia noastra curriculara.

Avem si cluburi, pentru care se opteaza, in functie de abilitatile copilului: de arta, de muzica, de miscare, de cunoastere etc. Pare destul curajos, dar noi mergem foarte mult pe ideea de a da copilului dreptul de a alege.

Exista, evident, si negocieri intre copil si familie, pentru ca el isi doreste poate numai activitati sportive, pe cand parintii doresc sa-l inregsitreze si intr-o zona de club de cunoastere. Copiii de clasa I sunt cei care sunt primii intrebati in legatura cu cluburile la care doresc sa participe.

-  Recurgem la forme alternative de evaluare, astfel incat ea sa nu se faca doar intern. Trimitem copiii de gimnaziu, de exemplu, la un concurs destul de popular -“Evaluare in educatie”. E un concurs cu evaluatori externi, se desfasoara in scoli diferite si de aici putem avea certitudinea ca rezultatele lor sunt mai apropiate de o evaluare nationala obiectiva.

- Cred ca sunt doua cauze pentru rezultatele slabe de la Evaluarea Nationala. Una este nivelul slab de pregatire al copiilor din Romania. Pe de alta parte, Evaluarea nationala, prin aceste evaluari la sfarsit de clasa a VIII-a, este destul de departe de curriculum-ul national.

- Cu totii stim care este nivelul de motivare al profesorilor din tara noastra. Nu ma refer neaparat la nivelul de salarizare, desi conteaza foarte mult, cat ci de recunoastere a statutului de profesor ca fiind una dintre cele mai nobile si mai importante meserii din lume, asa cum se intampla in tarile unde rezultele PISA sunt foarte bune. In Finlanda, Coreea de Sud, Singapore si China profesorul are un statut social extraordinar de respectat de catre toata comunitatea.

- Exista foarte mute zone in care exista proiecte, idei minunate, creativitate, efervescenta, in ceea ce inseamna propunere de proiecte. Ce ne lipseste noua este ideea de evaluare. Spre ce duce ideea respectiva? Cum ne facem auto-evaluarea si cum evaluam reusita unui proiect?

- De ani de zile aceste evaluari nationale care se fac in anii terminali se lasa cu oarece scandal. Anul asta evaluarea nationala a fost lasata la nivelul fiecarui judet de unde niste diferente cu totul si cu totul grave intre nivelul de dificultate de la judetul X la judetul Y, avand in vedere ca e voba de copii de clasa a VIII-a. De ce nu s-a gandit cineva la coerenta acestei evaluari?

- Programa nationala merge pe niste competente si pe niste continuturi si, de fiecare data, evaluarile elevilor se distanteaza foarte mult de competentele pe care le urmareste programa. Acest lucru se intampla sistematic la disciplina limba si literatura romana.

La limba romana exista niste evaluari foarte standardizate in asa fel incat si ele au dus catre o industrie de pregatire, de meditatie si de instrumente scolare extrem de reductibile in ceaa ce priveste creativitatea copilului si capacitatea de a lucra cu un text la prima vedere.

Citeste aici raspunsurile din cadrul intalnirii onlineAutor: Smile Media
 


 SHARE :  Trimite pe mail
dana papadimalittle londoninvatamant privateducatiedezvoltare CITESTE MAI MULTE DESPRE

11212 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.