Acasa | Intalniri online | VIDEO Dana Papadima: Evaluam fiecare copil in functie de performantele proprii si de capacitatea lui de progres, fara sa il...

Intalnire online webPR Scoala Little London

VIDEO Dana Papadima: Evaluam fiecare copil in functie de performantele proprii si de capacitatea lui de progres, fara sa il raportam, pe cat posibil, la cele mai bune rezultate din scoala

 SHARE  

Adaugat in 7 martie 2013

VIDEO Dana Papadima: Evaluam fiecare copil in functie de performantele proprii si de capacitatea lui de progres, fara sa il raportam, pe cat posibil, la cele mai bune rezultate din scoala

Dana Papadima. Foto: SmartWoman.ro

"Tot ceea ce tine de planul invatamant si de continuturi este exact ca la stat. Noi adaugam, insa, dat fiind ca ne permite si programul mult mai lung al unei zile de scoala, continuturi specifice, respectiv optionalele si cluburile noastre care intregesc, in zona aplicativa, experimentala, partea teoretica pe care o imbraca orele curriculare" a declarat Dana Papadima, director educational scoala Little London.

Fragmente din inregistrarea video:

-  Tot ceea ce tine de planul invatamant si de continuturi este exact ca la stat. Insa, dat fiind ca ne permite si programul mult mai lung al unei zile de scoala, noi adaugam continuturi specifice, respectiv optionalele si cluburile noastre care intregesc, in zona aplicativa, experimentala, partea teoretica pe care o imbraca orele curriculare.    

- Din punctul nostru de vedere, nu exista o ruptura foarte mare intre curriculara de la nivel national si cea din invatamantul privat. De cand s-a anuntat infiiintarea clasei pregatitoare si programa extrem de asemnatoare cu cea britanica, noi ne-am declarat entuziasti. Fiind o scoala cu multe principii luate din invatamantul britanic, suntem de acord ca invatarea timpurie e foarte importanta.

-  Optionalele sunt ale scolii noastre, in sensul ca scoala opteaza pentru anumite discpline care nu exista in programa scolara obligatorie si pe care noi le consideram relevante pentru dezvoltarea copiilor. De exemplu, optionalul "Drama" sau “Eu si ceilalti” care se desfasoara impreuna cu psihologul scolii. Optionalele sunt integrate in filosofia noastra curriculara.

Avem si cluburi, pentru care se opteaza, in functie de abilitatile copilului: de arta, de muzica, de miscare, de cunoastere etc. Pare destul curajos, dar noi mergem foarte mult pe ideea de a da copilului dreptul de a alege.

Exista, evident, si negocieri intre copil si familie, pentru ca el isi doreste poate numai activitati sportive, pe cand parintii doresc sa-l inregsitreze si intr-o zona de club de cunoastere. Copiii de clasa I sunt cei care sunt primii intrebati in legatura cu cluburile la care doresc sa participe.

-  Recurgem la forme alternative de evaluare, astfel incat ea sa nu se faca doar intern. Trimitem copiii de gimnaziu, de exemplu, la un concurs destul de popular -“Evaluare in educatie”. E un concurs cu evaluatori externi, se desfasoara in scoli diferite si de aici putem avea certitudinea ca rezultatele lor sunt mai apropiate de o evaluare nationala obiectiva.

- Cred ca sunt doua cauze pentru rezultatele slabe de la Evaluarea Nationala. Una este nivelul slab de pregatire al copiilor din Romania. Pe de alta parte, Evaluarea nationala, prin aceste evaluari la sfarsit de clasa a VIII-a, este destul de departe de curriculum-ul national.

- Cu totii stim care este nivelul de motivare al profesorilor din tara noastra. Nu ma refer neaparat la nivelul de salarizare, desi conteaza foarte mult, cat ci de recunoastere a statutului de profesor ca fiind una dintre cele mai nobile si mai importante meserii din lume, asa cum se intampla in tarile unde rezultele PISA sunt foarte bune. In Finlanda, Coreea de Sud, Singapore si China profesorul are un statut social extraordinar de respectat de catre toata comunitatea.

- Exista foarte mute zone in care exista proiecte, idei minunate, creativitate, efervescenta, in ceea ce inseamna propunere de proiecte. Ce ne lipseste noua este ideea de evaluare. Spre ce duce ideea respectiva? Cum ne facem auto-evaluarea si cum evaluam reusita unui proiect?

- De ani de zile aceste evaluari nationale care se fac in anii terminali se lasa cu oarece scandal. Anul asta evaluarea nationala a fost lasata la nivelul fiecarui judet de unde niste diferente cu totul si cu totul grave intre nivelul de dificultate de la judetul X la judetul Y, avand in vedere ca e voba de copii de clasa a VIII-a. De ce nu s-a gandit cineva la coerenta acestei evaluari?

- Programa nationala merge pe niste competente si pe niste continuturi si, de fiecare data, evaluarile elevilor se distanteaza foarte mult de competentele pe care le urmareste programa. Acest lucru se intampla sistematic la disciplina limba si literatura romana.

La limba romana exista niste evaluari foarte standardizate in asa fel incat si ele au dus catre o industrie de pregatire, de meditatie si de instrumente scolare extrem de reductibile in ceaa ce priveste creativitatea copilului si capacitatea de a lucra cu un text la prima vedere.

Citeste aici raspunsurile din cadrul intalnirii onlineAutor: Smile Media
 


 SHARE :  Trimite pe mail
dana papadimalittle londoninvatamant privateducatiedezvoltare CITESTE MAI MULTE DESPRE

8221 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.