Acasa | Calatorii | Vacanţe de Oscar: Mumbai

Vacanţe de Oscar: Mumbai

 SHARE  

Adaugat in 27 iunie 2013

Vacanţe de Oscar: Mumbai

Slumdog Millionaire. Foto: punjabimovieso.com

Mumbai e un oraş în care toată lumea visează. Toate visele sunt mari şi când ştii să le povesteşti, iese un film de opt Oscaruri, ca Vagabondul milionar (Slumdog Millionaire) al britanicului Danny Boyle.

Un puşti din mahalale ştie că există viaţă dincolo de cocioaba în care s-a născut şi în vreme ce câştigă rundă după rundă la Vrei să fii milionar? îşi caută prietena din copilărie. Totul e asezonat cu dans şi muzică şi culoare, ca în orice film holly-bolly.

Imaginile arată o lume cu totul specială şi exotică, care de fapt, e mai dihai în realitate. Vă spun din proprie experienţă, pentru că în primăvara asta am petrecut un city break în Mumbai.

Ca să vedeţi acel oraş din acest film, iată pe unde trebuie să umblaţi.

DSC06500

Vă luaţi inima în dinţi, o eşarfă îmbibată cu parfum şi un ghid şi cereţi cu dezinvoltură să mergeţi în mahalaua Dharavi. Delicioşii actori copii sunt de-ai locului şi multe scene au fost filmate aici. Bordeiele sunt legate unele de altele şi ai impresia că dacă una dispare, toate cad, ca la domino.

DSC06867

E un furnicar, din loc în loc cu străzi mai largi de doi metri, unde a început să se facă un mic comerţ legat, probabil, de numărul crescut de turişti în căutare de senzaţii tari.

Dar dacă ridici ochii, vezi zgârie nori. Ei sunt lipiţi de mahala, îi simt fierberea şi probabil şi duhoarea. Un apartament într-unul costă de la 1 milion de euro în sus, spre deosebire de casele încropite din cartoane şi paiantă, care, de multe ori, nu costă nimic.

DSC06471

Ca să completaţi experienţa, daţi o fugă şi în Dhobi Ghat, o imensă spălătorie în aer liber, unde muncesc peste 10.000 de spălători.

DSC06469

Hainele Mumbaiului acolo se spală, nimic nu e niciodată încurcat, rătăcit, toate ies veşnic ireproşabil. Serviciul de spălat/călcat costă infinit mai puţin decât folosirea unei maşini automate, acasă.

DSC06887

Vă puteţi îndepărta eşarfa cu parfum din dreptul nasului. “Welcome to Mumbay, the city of dreams!” Mergeţi direct la finalul filmului, în frumoasa gară Chhatrapati Shivaji Terminus, unde personajele cântă şi dansează de sar cămăşile de pe ei. E o clădire UNESCO şi dacă n-ar fi atât de cald şi de umed afară, te-ai putea jura că eşti la Londra.

  DSC06877

Stilul arhitectural e victorian, de altfel prezent în toată zona. Treceţi strada şi faceţi câţiva paşi până la Muzeul Prinţului de Wales , pentru o iniţiere rapidă în arta hindusă şi budistă din toată Asia. O splendoare!

DSC06582

Reveniţi la pasul unu. Mumbaiul e amăgire şi vrajă. Plaja Juhu e asediată de locuinţele marilor staruri Bollywoodiene, dar să nu vă închipuiţi că e un fel de Primăverii. Săracii se plimbă seara printre vânzătorii ambulanţi de mâncare ori de ceai masala.

Asta e valabil pentru orice zonă de de malul Mării Arabiei din Mumbai, unde la adăpostul nopţii, tineri îndrăgostiţi se îmbrăţişează, copii fără căpătâi cer câteva rupii, în vreme ce turiştii se chinuie să zărească “adevăratul oraş”.

DSC06814

Vagabondul milionar se termină cu o explozie de fericire şi recunoştinţă că visele se împlinesc. Cam asta căpătaţi şi după o călătorie în marele port indian.

Pozele sunt făcute de Ionuţ Dumitru şi aparţin Inside Travel, site de călătorii.

Vacanţe de Oscar este o campanie Paravion şi www.caia.ro şi constă într-o serie de articole despre pelicule de Oscar care au ca locaţie de filmare oraşe fabuloase. Pofta de călătorie vine la film!Autor: caia.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
mumbaicalatoriivacanteindiacaia rovacante de oscarvagabondul milionarslumdog millionaire CITESTE MAI MULTE DESPRE

8450 citiri

18 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.