Acasa | Articolul tau | Viața la bloc: toți sunt curioși cu cine o arzi și la ce oră te întorci acasă

Viața la bloc: toți sunt curioși cu cine o arzi și la ce oră te întorci acasă

 SHARE  

Adaugat in 13 mai 2019

Viața la bloc: toți sunt curioși cu cine o arzi și la ce oră te întorci acasă

Printre blocuri si vecini / Foto: Agerpres

Pentru mine viața la bloc e de-a dreptul fascinantă. Eu, născută și crescută la casă. Mă rog, născută la maternitate, dar m-am informat de dimineață, la etajul 1, deci pe aproape. De un an stau la bloc și zici că am picat în altă lume.

Sunt mult chestii dubioase. Vecinii de sus se aud ca și cum ar fi în casă cu mine. Jur, îi aud când bagă muzică, când se ceartă, ceea ce se întâmplă foarte des, știu cum îi cheamă pe copii, știu că el bea mult, știu că atunci când o face începe cu ”Ce seară minunată” și termină cu ”Vreau să beau cu frații mei”. Știu că nevastă-sa are gura mare. Jur, e genul ala de femeie care urlă cât o țin plămânii și își termină monologul cu ”Eu? Nervoasă? Eu nu sunt nervoasă!”.

Le știu programul vecinilor care stau ușă în ușă cu mine. Pe el îl iau după cheie, pe ea după tocuri. Plecam într-o dimineață de acasă, pe la 9. Iese vecinul din lift, culmea, venea acasă, oră la care în mod normal e plecat. Cu el, o tipă. Aici vine momentul ala penibil în care trebuie să saluți și s-o joci ca și cum nu ți s-ar părea nimic suspect:
Nu, boss, e ok, n-am observat că te întorci acasă neobișnuit de devreme, cu o tipă blondă, cu aproximativ 20 de ani mai tânără decât nevastă-ta, e ok. Bună dimineața.

Sunt sigură că fiecare are în bloc un bărbat care a fost Don Juan la tinerețe și care a rămas blocat. Așa e vecinul meu de la 4. Cred că are 80 de ani, dar flirtează nebunul mai ceva ca tinerii din ziua de azi. Mereu când ne intersectăm dacă nu mă mai salută, dacă nu îmi mai deschide ușa, dacă nu mă mai conduce cu liftul până la etajul la care stau eu. Într-o zi m-a întrebat dacă îmi place Parisul. I-am zis că nu știu, că n-am fost. La care el, așa, cu un zâmbet în colțul gurii ”păi cum domnișoară, că toate femeile visează să fie duse la Paris”.

Că tot am ajuns la lift. Când intru în scară, văd că liftul e la 10, îl chem și între timp aud că mai intră cineva în bloc. Doamne, dacă nu mă mai rog să vină mai repede ca să nu fiu nevoită să mă înghesui cu cineva și să port conversații absolut inutile. După ce că spațiul e de doi pe doi, uneori se mai bagă câte trei persoane cu tine. Stai bot în bot cu ele, că n-ai încotro și dacă te ochesc că ești cam nouă pe acolo ești supusă interogatoriului:
La ce etaj? De când? Și cu ce te ocupi? Stai singură?
M-a întrebat o femeie ”pe când un bebe?”, de parcă ne cunoșteam de o viață, nu de 15 secunde.

Când am fost pentru prima dată să plătesc asociația m-am simțit ca un exponat la muzeu. Toți se uitau la mine, pe principiul ”asta de unde a mai apărut?”. Au ciulit mai bine urechile când am spus la ce apartament stau, să aibă ce dezbate după ce plec.

Știți că se mai găsesc cupluri care spun că trag mașina pe undeva printre blocuri pentru niște giugiuleală extra, că și așa nu îi vede nimeni? Mari proști. Eu am râs să mor într-o noapte de unii d-ăștia. Era cam 1, eu nu aveam somn și stăteam ca babele pe geam, în bucătărie, cu vedere fix spre parcarea din fața blocului, care mai e și luminată. Opresc unii mașina, tipa la volan, el în dreapta. Coboară jos, o întinde pe capotă, cu mâini pe sub haine și tot tacâmul. Mă și gândeam, băi fraților, v-ați întins pe capotă, sub un felinar și au vedere la voi patru blocuri. Voi încercați să o ardeți pe șuștă? Revenind, mai aveau puțin și puneau de-o treabă, când ea se ridică brusc, se urcă în mașină, pleacă și îl lasă acolo pe fraier.Autor: Andreea
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

26037 citiri

8 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.