Acasa | Articolul tau | Viata bate filmul. Haita de caini

Viata bate filmul. Haita de caini

 SHARE  

Adaugat in 13 februarie 2015

Viata bate filmul. Haita de caini

Haita de caini. Foto: HotNews

Povesteam într-unul din episoadele precedente de călătoria spre muncă cu microbuzele de transport public ce efectuează curse de la Cora Pantelimon spre Brăneşti, cu staţii la Biserică, Giratoriu, Unitatea Militară, Selgros, Roşu, Heidi, Tuborg, Neferal sau altele inopinate gen aici, aici – opriţi aiiici.

Pe lângă dimineţile obişnuite, hurducăite şi nu chiar frumos mirositoare petrecute cu treisutepatrushasele (346) sau cincisutetreiu (503)  alături de ceilalţi pasageri am avut parte şi de unele cu accente tragico-comice. Într-o dimineaţă am călătorit alături de o găină (vie) ce îşi scosese capul din punga de rafie în care era încarcerată şi se uita împrejur cu ochi mari, miraţi şi goi cotcodăcind de zor.  În alta microbuzul mirosea a ciupercărie, un miros care îmi place, reavăn şi proaspăt de pădure după ploaie. Chapignoanele erau în promoţie la Cora, un preţ exploziv de mic pe kilogram vestea o gospodină supraponderală prin telefon o alta îndemnând-o să se ducă în grabă că doar în acea zi beneficia de ofertă. Într-o dimineaţă ploioasă de septembrie o florăreasă transporta trei coşuri mari cu tufănele ce miroseau a toamnă şi a nostalgie.

Totuşi, cea mai tare senzaţie am petrecut-o într-o seară, singura şi ultima seară (sper) în care am plecat de la serviciu cu mijloacele de transport în comun. Pierdusem microbuzul firmei care pleca la 17.00, următorul era abia la 19.00. Toţi colegii care aveau maşină ori plecaseră, ori mai aveau de muncă iar eu mă grăbeam. Am traversat şoseaua în grabă deoarece pe Bulevardul Biruinţei e un fel de lege a junglei, supravieţuieşte ăla mai puternic… iar ca pieton ai mari şanse în faţa tirurilor doar dacă ţi-ai luat de dimineaţă costumul de Iron Man la tine. Fuga mea din păcate a atras atenţia unei haite de câini, liniştiţi în aparenţă. De pe pod venea din fericire microbuzul. Alergam uitându-mă în spate la javrele afurisite care mă alergau şi făcând cu mana disperată microbuzului. Acesta opreşte cu scrâşnet, uşa se deschide din mers şi un bărbat iese jumate pe uşă ţipând în spate la mine: “Haideţi domnişoară că vă mănâncă ăştia!”. Încurajarea mi-a dat aripi pe ultimul sprint, m-a apucat de mână şi a închis uşa rapid în faţa dulăilor. Le-am mulţumit frumos. În microbuz era rumoare, multă lume iubea în multe feluri câinii vagabonzi. Respiraţia mi-a revenit abia când traversam lacul.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Aradeanca
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

15770 citiri

76 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.