Acasa | Carte si Film | "Vine seara de Crăciun!" – Spectacol caritabil în beneficiul copiilor cu autism

"Vine seara de Crăciun!" – Spectacol caritabil în beneficiul copiilor cu autism

 SHARE  

Adaugat in 15 decembrie 2011

Vine seara de Crăciun! / Foto: Photoxpress

Teatrul pentru copii și Tineret „Luceafărul” Iași va găzdui, luni, 19 decembrie 2011, ora 18.30, un spectacol caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

„Vine seara de Crăciun!”, un proiect la inițiativa formației „The Groovies”, care va avea alături studenți de la Universitatea de Arte „George Enescu”, elevi ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”, copii din corul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” și ai Clubului de dans „Timpi Moderni”, își propune să aducă în sufletul copiilor diagnosticaţi cu afecţiuni din spectrul autismului, atmosfera de sărbatoare a Crăciunului dar și sensibilizarea comunității locale.

„Proiectul a apărut din suflet, din simțire, din dorința de a face viața mai frumoasă semenilor noștri. Nimic nu poate fi mai frumos decât împletirea dintre sunet și om, pentru că din sunet pornesc multe din trăirile noastre, a afirmat asist. univ. drd. Mihaela Gârlea, realizatoarea acestui spectacol, alături de colaboratorii săi: asist. univ. drd. Oana Sandu, lect. univ. drd. Ligia Grozdan, prof. Adriana Grigoraș, prof. Mihaela Bogdan, înv. Doina Scutaru, masterand Carmen Hăisan, ref. artistic Cornel Tudose.

Intrarea la spectacol se poate face pe baza invitațiilor care se pot achiziționa din magazinele și locațiile partenerilor la eveniment sau, în ziua desfășurării spectacolului, în foaierul teatrului, unde va fi amenajată și o expoziție cu vânzare cu lucrări specifice Crăciunului, realizate de copiii și tinerii cu autism din cadrul asociației.

Fondurile obținute vor fi folosite pentru amenajarea unui parc de joacă în curtea clădirii de pe str. Brîndușa, aparținând Școlii speciale „Constantin Păunescu” din Iași, în care funcționează clasele speciale pentru copiii cu autism. 

Aceștia vor fi prezenţi în sala de spectacol pentru ca, la sfârșitul acestuia, să-l primească pe Moș Crăciun care va sosi și în acest an, încărcat cu daruri.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică ce îngreunează interacţiunea socială şi abilităţile de comunicare. Cauzele specifice sunt încă necunoscute, iar incidenţa autismului este în creştere. În prezent, 1 din 166 de copii este diagnosticat cu autism.

În Iaşi sunt peste 300 de copii cu autism aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Dintre aceştia sunt puţini cei care beneficiază de terapii specifice, terapii care pot face ca aceşti copii să aibă o viaţă mai bună.

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România - filiala Iași este o organizație neguvernamentală ce acționează în domeniul protecției copilului și a persoanelor cu autism, înființată în luna mai a anului 2003, la inițiativa fundației STAR OF HOPE Romania.Autor: ANCAAR Iaşi
 


 SHARE :  Trimite pe mail
autismcraciunancaariasiteatrul pentru copiispectacol caritabil CITESTE MAI MULTE DESPRE

5168 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.