Acasa | Familie | Zilele în care te întrebi ce-a fost în capul tău să vrei copii și cum afli răspunsul

Zilele în care te întrebi ce-a fost în capul tău să vrei copii și cum afli răspunsul

 SHARE  

Adaugat in 9 februarie 2017

Zilele în care te întrebi ce-a fost în capul tău să vrei copii și cum afli răspunsul

Copil Foto: Morguefile.com

Știți cum e atunci când propriul copil se transformă în inamicul numărul unu? Când ar face și ar zice orice doar ca sa te scoată din sărite?!

Zilele când spală chiuveta cu pastă de dinți, deși, în urmă cu doar două ore, îți promisese solemn că nu mai face… momentele acelea când vrea căciulă roz, deși o poartă pe cea gri, preferata ei,  iar cea roz nu ai idee pe unde o fi. Și te descalți, și te duci sa cauți căciula roz (în timp ce transpiri toată auzind plânsetele disperate din hol). O găsești și te întorci victorioasă, cu un zâmbet enorm pe față, doar ca să auzi că  “nu o mai vreeaaaau!!!” și să asiști apoi la urlete înfiorătoare care se aud până în clădirea vecină…

Da, sunt zilele alea când te întrebi ce dracu o fi fost în capul tău când ai vrut să ai copii; zilele alea când crezi că musai pe undeva ai greșit,  că nu se poate să fi făcut totul bine și rezultatul să fie asta; zilele alea când zaci deznădăjduit și te uiți în gol încercând sa găsești lumină în tot întunericul greu ce te cuprinde…

După o serie de astfel de zile, terminată fizic și psihic, mi-am turnat (încă) un pahar de vin roșu și sec și am deschis YouTube-ul fără sa am un plan anume. Și, scroll-uind absentă, găsesc un șlagăr românesc al anilor ’90 și-i dau play. Se umple casa de vocea Mădălinei Manole: “Te-am văzut, mi-ai plăcut…” și încep eu să rag (mă rog, eu încercam sa cânt, dar nu mă ajuta vocea) și sa dansez haotic prin casă.

Mă vede fiica-mea și vine la mine, mă ia de mana și începem sa dansam împreună.  Și dansam amândouă pe muzica ușoară ca și când nimic nu ar mai fi existat în jur, ca și când eram doar noi doua pe lume. Noi două și muzica. Cred că am dansat mai bine de o oră și am râs până când am căzut pe canapea, cu respirațiile tăiate de efort.

-Iubita,  vrei sa mergem la culcare? Întreb eu, pregătită de o runda de certuri,  contra-argumente și scandal.

-Da, mami, doar sa mă spăl pe dinți.

Mă uit la ea cum se duce, se spală pe dinți,  își ia pijamaua fără proteste și adoarme zâmbind în brațele mele. Prima dată după, multe zile grele, adoarme liniștită.  A doua zi, o văd veselă și cooperantă.  În timpul prânzului,  își freacă fățuca de obrazul meu și îmi spune:

-Mami,  mi-a plăcut mult sa dansez cu tine!

O îmbrățișez și plâng…

De multe ori, dragi părinți,  e nevoie doar sa ne reconectam cu puii noștri. Când sunt mai dificili,  când lucrurile par sa scape de sub control, atunci e clar ca s-a produs o ruptură între noi și copilul nostru și atunci au, de fapt, cea mai mare nevoie de noi și de iubirea noastră. Copiii sunt minunați,  simt fantastic de mult și de profund și au nevoie de de timpul nostru, de dăruirea noastră totală, de reconfirmarea relației noastre cu ei.

Cu cât îi încărcam mai mult cu trăiri negative, cu sentimente greu de dus, cu atât mai mult ei simt nevoia sa se descarce,  sa se reconecteze cu noi, sa ne simtă aproape.  Pentru mine, deși știam perfect teoria,  a fost o lecție de mare preț!

-----------------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

10157 citiri

17 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.